Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladý muž odjíždí z města na odlehlou venkovskou samotu, kde žil jako dítě. Počáteční idylku však naruší vztah s místní dívkou, mladíkův návrat k malířství, zjištění, že se dříve v okolí děly kruté události spojené s vraždami nacistů na sklonku války a zapomenutá místa v domě, související se vzpomínkami na jeho dětství… (Devadesát Dva)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (352)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Strašidelný dům, duchové, temné síly, výborná hudba ( hlavně Lili Marlene, projekt M.Němce). Jedním z ústředních motivů je pocta L.Fulcimu, bohužel, i přes občasné gore efekty, Fulci to není. Je to Herz za zenitem. Zatím jsem neviděl Habermannův mlýn - dle ohlasů povedený, tak snad Herz ještě nepatří do starého železa. Chvílemi jsem měl pocit, jako by se režisér vracel k nové vlně 60.let. Přidat více psychadelie, symbolů a snových obrazů, vše natočit černobíle a před 42 lety, byla by z toho klasika... ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Dramaturgické peklo, v němž se 80% stopáže akorát poskakuje kolem horké kaše a kde postavy zcela nemotivovaně od základů mění svou náladu a chování klidně i čtyřikrát za scénu, zachraňuje velmi dobrá kamera a určitý cit pro atmosféru, který Herz naštěstí dosud nestratil. Narozdíl od Tetsua si myslím, že české reálie pohraničního zapadákova nepůsobí nechtěně legračně a v mezích hororové stylizace jsou naopak docela uvěřitelné. ()

Reklama

swamp 

všechny recenze uživatele

Od mistra Herze, režiséra Spalovače mrtvol, jsem čekal něco svázanějšího a smysluplnějšího. Zde však nedávají smysl ani dialogy, ani název "tý em ej". Navíc, kdo kdy v hororu viděl takový happy-ending?! Ty dvě hvězdičky jsou spíše za hezky odvedenou technickou (především obrazovou) stránku a odkaz na The Shining Stephena Kinga. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Horor to teda byl, sledovat tohle panoptikum debilů, hovad a debilních hovad. Zdůrazňuji, že tím nemíním jedinou ze zúčastněných osob s Downovým syndromem, ba ani toho rotvajlera, jehož zjevení nebylo vysvětleno nebo zdůvodněno. Strach jsem rozhodně necítila, ani příjemné mrazení. Koukala jsem s čelistí povislou nepochopením, vzpomínala na Pejska a Kočičku, jak vařili dort, a každou chvíli ze mě vypadlo duchaplné "Cože?!", případně ekvivalent téhož: "Kde ta se tam dohajzlu vzala?!", "Proč tohle říkají/dělají?!" a mé oblíbené: "Cotohlemělokurvazaseznamenat?!". Zápletka je vachrlatá, chování a reakce všech postav jsou přinejlepším záhadné (spíše k posrání divné), atmosféra docela ušla - kulisy temné, depresivní, zchátralé. Bylo to přesně tak špatné, jak jsem dle zdejších ohlasů čekala, takže nejsem zklamána. 39% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

T.M.A. je velmi zvláštní film. Má hromadu nedostatků a negativ, nevyrovnaným scénářem vršícím na sebe všemožné zápletky a klišé počínaje, přes velmi podivné dialogy až po tu a tam velmi drhnoucí herectví. Že není vůbec nijak originální a pokukuje po všem možném, to je to nejmenší, co by vadilo. Občas to vypadá, jako by tu a tam kus filmu s něčím důležitým nebo nutným pro právě teď se odehrávající scénu, prostě chyběl, jako by jste na pár okamžiků usnuli a něco vám uteklo. Kamera občas neplní svůj účel, příběh přeskakuje z jedné nohy na druhou, z jedné místnosti do druhé, věci se občas dějí náhle, zčistajasna a jakoby nahodile. Na druhou stranu je třeba říci a uznat, že nakonec všechno zapadne tam kam má, všechny dějové odbočky se slijí v jeden jednolitý a ne zcela špatný závěr. Dočkáme se několika velmi povedených a atmosférických scén a celková atmosféra je na české poměry docela ucházející. Některé role jsou zajímavé, třeba dětské role jsou bezchybné a zpěvačka, ač mi byla nesympatická byla taky dobrá). Jelikož jsem jako první četl knihu, která byla napsána podle scénáře, prakticky jsem skoro přesně věděl, do čeho jdu, přesto tak nějak nevím, jestli se mi to líbilo, nebo ne. Jak říkám, na český poměry poměrně slušný horror se zajímavými scénami, exteriéry a tu a tam atmosférou, na druhou stranu by člověk od Herze čekal více. Myslím si, že za to největší měrou může slabý scénář. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (14)

  • Režisér Juraj Herz uvedl, že název vyplynul z interpretace amerických producentů, kteří film nazývali T. M. A., nikoli jako české slovo tma. (Ravi)
  • Ve scéně, kdy veze Marek (Ivan Franěk) pošťačku autem do města, stěrače téměř nestíhají stírat, protože je obrovská průtrž mračen. Ve stejnou chvíli ho pošťačka upozorní na křížek, u kterého má zastavit. Když vystoupí, prší pouze nepatrně. (TheDave)

Související novinky

Zemřel herec Andrej Hryc

Zemřel herec Andrej Hryc

31.01.2021

V noci ze soboty na neděli zemřel slovenský filmový, televizní a divadelní herec Andrej Hryc. Bylo mu 71 let. Hryc bojoval od loňského roku s akutní leukémií, informace o úmrtí nyní médiím předala… (více)

Reklama

Reklama