Reklama

Reklama

Oblíbení prehistoričtí kamarádi ze dvou pokračování animované dobrodružné komedie Doba ledová se vracejí v dalším velkolepém dobrodružství pro diváky všech věkových kategorií. Tentokrát mamut Manny se svými druhy zavítá do rozlehlého podzemního světa dinosaurů, tolik odlišného od mrazivé říše ledu a sněhu. Je to barevná krajina plná bujné vegetace, ohromných tvorů a tajemných míst. Věčný smolař, krysoveverčák Scrat, má před sebou osudové setkání s krysoveverkou Scratte. Mamutí pár Manny a Ellie očekává první přírůstek do rodiny. Lenochod Sid se dostane do problémů poté, co si založí vlastní rodinu s nalezenými dinosauřími vejci. Šavlozubý tygr Diego zase řeší dilema, jestli se z něj nestává příliš velká měkota. Navíc, když se objeví dinosauři, Manny přestává být „králem džungle“. A také se všichni seznámí s jednookým lasičákem Buckem, který neúnavně loví dinosaury. (HBO GO)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (846)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jsou animáky, v kterých je stavebním kamenem plochý a v podstatě nesmyslný příběh, kterému v pohybu pomáhá několik jednoduchých postaviček, z nichž jedna je nejen slavným maskotem již trilogie, ale také nejvtipnější postavičkou posledních let (i když stále dokola dělá to samé...). Ice Age není kvalitou na úrovni Pixarských animáku, ani se nesnaží o jejich dospělost nebo "něco víc", ale je to čistá snaha o zábavný kreslený svět, který má a musí pobavit a vy si za to musíte zaplatit. Když skončí titulky, možná si někdo vzpomene na pár scének, ale za pár dní už asi na minimum a po měsíci jako by ten film ani neviděl. Někomu to vadí, někomu ne. Mě osobně to nepřijde nejšťastnější, ale dokud kluci z Blue Sky vydělávají neskutečné sumy na příběhu "veverky, žaludu a těch pár dalších", tak proč ne... Ještě takové 3 pokračování jistě budou a nic na tom nezmění stále stejné charaktery a čím dál nesmyslnější příběh. Ice age 3 je vcelku zábavný, recykluje cizí nápady i chvílemi vizuál a všechnu tu obyčejnost dokáže okořenit slavnou veverkou a každý je spokojen. Já vcelku taky, ale chtěl bych víc... PS:(spoiler) přidat veverčici je hodně levné a již 100x viděné, ale kdo by těm škaredým veverkám odolal...(spoiler) ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Dle mého osobního úsudku naprosto zbytečné pokračování. Z dětského hlediska je tomu zajisté jinak - však je také tento animák dětem určen. To respektuji, leč i přes svou stále pubertální duši jsem se zasmál o mnoho méněkrát, než kolik by stačilo na lepší hodnocení. Pravda, neměl jsem možnost 3D projekce, pak by to možná bylo o něčem jiném. I tak si ale stojím za svou první větou. Za těch osm let od doby ´jedničky´ se série stává stále infantilnější, vtipy se opakují, originálních nápadů jsem v ´trojce´ shledal pramálo. Abych ale jen netrousil kritiku, přeci jen mne něco zaujalo. Velice rád jsem slyšel Simona Pegga, jehož postavu Bucka hodnotím jako nejpovedenější. Jack Sparow hadr! :-) Nu a to je, milé děti, asi vše. Na film se podívejte, ale zkuste to stihnout dřív, než vám bude deset. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Úspešnej sérii štúdia Blue Sky sa darí prekvapivo držať latku na rovnakej úrovni. Nie je tak vysoko, ako Pixarovská a Armanovská, o trochu nižšie ako Dreamworkovská, ale nie o moc. Predchádzajúcimi tržbami povinná trojka prekvapila výpravnosťou, zakomponovaním milých zvieratiek z názvu a adrenalínovou záverečnou akciou. Poctivé tri hviezdy. Ďalej by som už nepokračoval, možno skúsil ďalších Robotov. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Akční těhule, páprdovský mamut, utřinos lenochod adoptující rexíky, krizí identity zmítaný tygr, dva mončičáci a lasičák Jan Žižka z Trocnova, udatně bojující proti katolické, pardon dinosaurické přesile, kterou symbolizuje Rudla, postava vpravdě žlababovská. Svět ledový a svět jurský se konečně setkaly v 3Dimenzi a ohýbají ji, kam se dá. Trojka není obzvláště chytrá, nápaditá, ani přelomová. Je dovádivá, odzbrojující, předvídatelně komická a nezřízeně romantická. Jen ty veverky...nemohu si pomoci, ale jejich sexuální rituály jsou místy skutečně znepokojivé a motiv ušlápnutého podpatofláctví coby ostrov cynismu v oceánu ideálů nadbytečný. Trojka ukazuje, že veveřák nemá koule. Zato má žalud. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Pohodová rodinná zábava tentokrát s dinosaury, která si drží svou kvalitu. A díky Powellovi se opět dočkáme kvalitního hudebního podkresu. Třetí rozměr je sice prima, ale jakožto jedinec, který již na očích skla nosí nebyl nápad komponování 3D brýlí do filmů zase tak vítaný. Nos to odnášel celkem dost (dvoje brýle jsou na něj už příliš velká zabíračka), ale alespoň jsem poučen a příprava na promítání AVATARA probíhá podle plánu. Bod číslo 1: dát si kontaktní čočky, brýle nechat doma. ()

Galerie (94)

Zajímavosti (13)

  • Film byl v České republice velmi úspěšný – v kinech ho vidělo 852 tisíc diváků a utržil 100,4 milionu korun. (petr.koca)

Související novinky

Finále Plzeň 2016

Finále Plzeň 2016

08.04.2016

Letošní 29. ročník festivalu Finále Plzeň se uskuteční od 15. do 21. dubna 2016 v Plzni. Festival se poprvé koná od pátku do čtvrtka a jeho stěžejní programovou částí bude již tradičně soutěžní… (více)

Reklama

Reklama