Reklama

Reklama

Bu neng shuo de mi mi

všechny plakáty
Trailer
Hongkong / Tchaj-wan, 2007, 101 min

Na střední školu Tamkang přichází do hudební třídy nový student Le. Ze staré klavírní učebny slyší tajemnou skladbu, jde se proto podívat za zvukem. Spatří tu dívku Yu, se kterou se ihned spřátelí a tráví s ní poté spoustu času. Jenže jednoho dne uvidí Yu Lea s jinou dívkou, a tak uteče. Le na ni čekává před jejím domem, ale dívka se stále neukazuje. Nakonec mu jeho otec poví neuvěřitelný příběh o jedné dívce a hudební skladbě s názvem Secret… (JxMx)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (77)

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Klasický romantický film s týchto končín, napodiv v tomto mi nič nejako extra neprekážalo. Základná zápletka síce možno pripomína moje pubertálne romantické sny (i keď samozrejme tam by bol koniec iný), ale tak zase je to v peknom obale a hlavne sa to celé naozaj skvele počúva. Takže v tomto prípade spokojnosť. 75%. Videné v rámci Challnge tour - 30 dní so svetovou kinematografiou. ()

Zelilu007 

všechny recenze uživatele

Miluji klavírní hudbu. To bylo opravdu nádhera jak spolu soupeřili. Romantická linka byla také roztomilá. Hlavní postavy pro mne byly také zajímavé, avšak věděla jsem hned od začátku co je Secret. To je důvod proč nemohu dát plné hodnocení. Ale určitě jsem vděčná za doporučení a doporučuji těm co ještě neokusili nic z Tchaj-wanu. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelná nuda, skoro žádná atmosféra a nulová chemie mezi dvěma hlavními postavami. Žel, skoro 75 minut filmu je jen a jen o jejich postupném, pomalém sbližování, sem tam proloženém nějakým krátkým klavírním sólem. Sto let stará škola je nasnímaná naprosto nevzrušivě, to už větší atmosféru má ulička s keři a kytkami, kam vozí mladík slečnu na kole domů. Onen zvrat po té nudné hodině a něco se dal tušit, jenže pro tu nulovou chemii to s člověkem nijak moc nehne (a popravdě, ta druhá holka je taky pěkná štabajzna, takže bych čekal i nějaké naznačení, proč tamta jo, a tahle ne, není to příliš jasné ani zřejmé, a kecy o tom, že láska si nevybírá - to funguje v pohádce, láska na první pohled, tady ti dva nemají žádný, ale fakt žádný vývoj vztahu). Navíc to pak nedává logicky smysl, případně nám ty scény ukáže pan režisér v trochu jiném podání (třeba ten zamilovaný lísteček putoval na čí jméno do které lavice teda?), a nějak jsem nepochopil, co je se současnou holkou, jestli se otrávila léky nebo je v léčebně, kde vlastně je? Závěr je efektní, ale emoce v tom fakt nejsou a úplný závěr jsem čekal taky silnější, než je opět poprvé na sebe kouknou a je jasno. ()

andiek05 

všechny recenze uživatele

Vývoj příběhu pro mě nebyl zas takovým překvapením, protože od začátku jsem tušila, že něco není v pořádku, ale byly tam scény, které mi tuto představu vyvracely :-D :-D Přestože jsem nebyla od pravdy daleko, až takovýhle vývoj jsem nečekala, opravdu zajímavé a nápadité!!! I když některé scény mi přišly trošku zvláštnější, např. jak hlavní hrdina přijal "odhalení skutečnosti" ... Záverečná scéna byla nádherná!!!!! Krásný film!!! ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Netuším ako som to mohol vydedukovať, ale na samotný zvrat som prišiel už na začiatku a stačila mi k tomu jediná scéna. Tým samozrejme nechcem naznačiť, žeby bol film predvídateľný (čo skutočne nie je), ale chcel som sa tým trochu pochvastať. Teraz k hodnoteniu. Som trochu sklamaný, že film skončil viacmenej otvorene, ale to už nejako pretrpím. Väčší problém je u mňa ten, že veľa vecí ostalo neobjasnených, čo pochopiteľne nijak neuberá kvalitám filmu, ale stále akosi postrádam tie dôvody. Každopádne sa aj tak jedná o slušne odvedenú prácu. Zo začiatku ma síce romantická zápletka až tak nebavila a viac si užíval scény s hrou na klavíri, celkom rýchle som však zmenil názor. Herci sú veľmi sympatickí a medzi hlavnou dvojicou to funguje, kamera so strihom uspokojivá, scenár dobrý a v neposlednej rade sa musí vyzdvihnúť aj hudba, ktorá taktiež patrí k hlavným ťahákom filmu. Niektoré scény boli vcelku dojímavé a posledná tretina bola výborná. A k tomu strašne málo hluchých miest. Skrátka vskutku dobrá záležitosť hodná štyroch hviezd. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • Překlad čínského názvu zní: "Tajemství, které nesmí být vysloveno". (Jirka_Šč)
  • Yuhao Zhan, druhý účastník klavírního duelu, je i ve skutečnosti vynikajícím klavíristou. S Jay Chouem vystupují a předvádějí "klavírní bitvy" naživo. (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama