Reklama

Reklama

Držitel Ceny Akademie® Kevin Costner se představuje v roli čerstvě rozvedeného otce, který se se svou dospívající dcerou Louisou (Ivana Baquero) a malým synem Samem (Gattlin Griffith) stěhuje na venkov do Jižní Karolíny. Když se Louisa v novém domově začne chovat zvláštním způsobem a probudí se v ní sklony k násilí, John musí odhalit pravdu, která se za její proměnou skrývá. Může za to šokující tajemství bývalého majitele domu? Jak daleko bude otec ochoten zajít, aby svou dceru ochránil před dávným zlem, které si ji chce podmanit? Ve vedlejších rolích napínavého thrilleru, anglickojazyčné režijní prvotině Luise Berdeja, spoluscenáristy napínavých hororů [REC]Karanténa, se představují Samantha MathisErik Palladino. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (184)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Na mě to kupodivu docela fungovalo, až se tomu sám divím. Nesourodý mix strašidelného domu, prokletého dítěte a kríčr-fíčr bez pevnejch pravidel, takže člověk po většinu času vůbec netuší, čeho a proč se má vlastně bát. Nějakým zázračným způsobem mi to ale nebránilo v tom, aby mě film bavil a abych u něj místy takový ten příjemně nepříjemný pocit měl. Hlavní dětská herečka byla ale fakt přehmat, o tom žádná. ()

Kevin 3171 

všechny recenze uživatele

Panebože, co to má být ?...Upřímně řečeno, horší film jsem s Kevinem Costnerem neviděl! Ze začátku to vypadalo celkem nadějně, ale jen do té doby, co se z toho následně vyklubalo. Čekal jsem nějakého psychopata, který bude ohrožovat Costnerovu rodinu a né nějaký "skřety z mohyly indiánů", kteří vylézají za setmění.... Opravdu ztracená hodina a půl koukáním na tuhle hrůzu. Za Costnera a za dobrých 20 minut ze začátku filmu dávám 30% ()

Reklama

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Na periférii obrazu som hneď na začiatku zazrel humanoida, štverajúceho sa po streche. Napokon vyzeral ako vesmírne monštrum z Xtro (1983), ale kým sa dostal opäť na scénu uplynul takmer celý film. Ivana Baquero sa dovtedy hrabala v blate na kopci za domom, ktorý bol v skutočnosti mohylou, zanechávala blato na podlahe a film sa vliekol. Prostedie s indiánskou mohylou a zablatené stopy mi pripomenuli Cintorín domácich zvierat (1989). Nepomôžem si, ale démonický prerod na novú dcéru som vo filme nepostrehol. Zmenu naznačovali iba vonkajšie znaky. Takisto dej hodinu vôbec negradoval, akcia prišla raz-naraz až v záverečnej polhodinke, za ktorú autorom New Daughter patrí moje uznanie a bod naviac. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Na tenhle horor jsem se moc těšila a nakonec mě ani nezklamal ani neohromil. Musím přiznat,že byli scény,kdy mi šel mráz po zádech a jednou dvakrát jsem sebou úlekem cukla,ale to co mé hodnocení snížilo byl závěr. Čekala jsem na nějakou bombu,protože mě nenapadlo jak asi film skončí. Říkala jsem si: Hlavně ať tam nejsou nějaká neexistující monstra. A byli. Další hvězdičku ode mě film čestně dostává za Kevina Costnera,protože to je herec,řekněme,na úrovni :-) Film mi ubíhal rychle,ale závěr bych osobně přesměrovala jinam. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film už na začiatku úplne rezignoval na moment prekvapenia, keď nám vysušených a sporne oblečených horolezcov na streche ukázali hneď v úvodných sekvenciách. Takže už šlo len o boj kto z koho, ale že to tomu Costnerovi trvalo, kým sa do toho boja dal, asi bol ešte vysílený z naťahovania tetivy v Sherwoodskom lese. Pomerná nuda je vyslobodená záverečnou akciou s výborným ukončením, ktoré síce koncom nie je, ale ja milujem takéto závery. Len toto, že okrem toho záveru tu veľa toho nie je a rozlíšenie ako keby to bolo natáčané za púštnej búrky. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (3)

  • James Gammon, představitel Rogera Wayna, zemřel šest měsíců po uvedení filmu do kin. (Terva)
  • Natáčení probíhalo ve městě McClellanville nedaleko toku řeky Santee v Jižní Karolíně. (Terva)

Související novinky

Costner bojuje s vlastní dcerou

Costner bojuje s vlastní dcerou

27.10.2007

Ne, tohle není zpráva bulvárního charakteru, snažící se dokázat, jak mizerné vztahy mají u Costnerů doma. Je to námět nového Kevinova filmu. V kinech právě řádí Mr. Brooks, a hlavnímu představiteli… (více)

Reklama

Reklama