foto

Erik Palladino

  • nar. 10.5.1968 (49 let)
    Yonkers, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodil se 10.května 1968 ve státě New York jako nejmladší ze tří dětí. Jeho matka je učitelka a otec vlastní podnik, který se specializuje na vytápění. Erik vyrůstal v dělnickém městě Yonkers. Poté co shlédnul film ZUŘÍCÍ BÝK, se rozhodnul, že se chce stát hercem, protože ho uchvátil herecký výkon Robert De Nira. Ve čtrnácti letech začal hrát s divadelní skupinou Children´s Repertory Company. Studoval na Marymount Manhattan College a zde také promoval.

Svou hereckou kariéru začal účinkováním v seriálu LOVE AND MARRIAGE. Poté se objevil v romantickém filmu ze středoškolského prostředí POSLEDNÍ MEJDAN, kde si zahráli i Jennifer Love Hewitt a Freddy Rodriguez. Následovala role v seriálu DiRESTA. V roce 1999 začal hrát v lékařském seriálu POHOTOVOST, kde ztvárnil doktora Dava Malucciho. Tato role mu přinesla obrovskou slávu,ale seriál po dvou sezónách opustil.

V roce 2000 si zahrál ve válečném snímku PONORKA U-571, kde se objevil po boku hvězd Matthewa McCounaugheyo, Harveyho Keitela a Billa Paxtona. Mezi jeho další snímky patří romantický film ZAMILOVANÁ DO VRAHA se Sarah Jessicou Parker v hlavní roli, drama LATTER DAYS a komediální horor MRTVÍ K SNÍDANI. V roce 2005 se objevil ve válečném seriálu z produkce HBO TAM NĚKDE. Hostoval také v několika slavných seriálech jako DRZÁ JORDAN, VRAŽEDNÁ ČÍSLA, MYŠLENKY ZLOČINCE, ZÁKON A POŘÁDEK, PRIVATE PRACTICE a FRINGE. Mezi jeho poslední filmy patří THE NEW DAUGHTER s Kevinem Costnerem v hlavní roli, A DAY IN THE LIFE a THE SPEED OF THOUGHT.

Má rád skupinu Bon Jovi. Spolu se svým bratrem Chrisem hrál v alternativní kapele No More Happy Faces. V sedmnácti letech byl zatčen za napadení. Je italsko-arménského původu. Od srpna 2005 je ženatý s Jaime Lee.

Monika "nipandelm" Š.

Herecká filmografie

Filmy

2016 Happy Birthday!
2015 Agatha (TV film)
2014 Mischief Night
2013 Caught on Tape
Violet
2011 Answers to Nothing
Síla myšlenky
2010 Nebezpečné líbánky (TV film)
Pohřben zaživa
2009 A Day in the Life
Nová dcera
2008 Hotel California
Zvláštní škola
2007 Akcelerace smrti (TV film)
Návrat do domu hrůzy
Suspect (TV film)
2006 Thirst, The
2005 Alchymie lásky
2004 Mrtví k snídani
Mystery Girl (TV film)
2003 Justice
Latter Days
2002 Zamilovaná do vraha
2001 Bizarní frekvence (TV film)
Finder's Fee
2000 Ponorka U-571
This Space Between Us
1999 Road Kill
1998 Poslední mejdan
Week That Girl Died, The
1996 Hollywood Boulevard

TV seriály

2016 Arrow (TV seriál)
A.W.O.L. (S04E11)
Designated Survivor (TV seriál)
The Traitor (S01E07)
Kravaťáci (TV seriál)
Shake the Trees (S06E07)
Spain (S06E06)
Trust (S06E05)
další epizody (6)
2015 Spravedlnost v krvi (TV seriál)
Hasiči a policajti (S06E04)
2012 666 Park Avenue (TV seriál)
2011 Castle na zabití (TV seriál)
Univerzitní šampion (S03E21)
2009 Hranice nemožného (TV seriál)
Dítě (S01E15)
Make It or Break It (TV seriál)
2005 Tam někde (TV seriál)
2003 Joan z Arkádie (TV seriál)
1998 DiResta (TV seriál)
1996 Love and Marriage (TV seriál)
1994 Pohotovost (TV seriál)

Dokumentární

2002 I Love the '80s (TV seriál)

TV pořady

2008 Strašidelné příběhy celebrit (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace