Reklama

Reklama

Yes Man

  • USA Yes Man (více)
Trailer 4

Carl Allen je zatrpklý bankovní úředník, který se dosud nevyrovnal s odchodem manželky. Pokud to jde, zapírá se před kamarády, večery tráví u videa, je protivný a téměř na všechno odpovídá slůvkem ne. Jednoho dne však narazí na bývalého kolegu, který mu nadšeně vypráví o svém novém životě, který začal, když se přidal k „Yes Manům“. Carl se vydá na jejich seminář, kde ho Nick představí charismatickému vůdci Terrenci Bundleyovi. Ten ho přiměje ke slibu, že od té chvíle bude odpovídat pouze „ano“. Vzápětí Carl musí svézt bezdomovce do jeho parku, a ještě mu dát peníze. V bance začne žadatelům schvalovat podivné půjčky. Na koncertu, na který by normálně nikdy nešel, se setká se sympatickou Allison. Začne s ní prožívat řadu bláznivých dobrodružství, jako je večírek fanoušků Harryho Pottera, výlet do telefonního muzea nebo střelba na asfaltové holuby. Ke svému překvapení zjišťuje, že říkat „ano“se vyplácí a že se mu nový život líbí. Ukáže se však, že i toto slůvko má svá úskalí. (TV Nova)

(více)

Videa (6)

Trailer 4

Recenze (1 335)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch lepších romantických komedií současnosti, která v drtivé míře staví na hlavním představiteli, kdy právě Jim Carrey je hlavním tahounem a díky němu nakonec Yes Manovi uděluji čtvrtou hvězdičku. Zooey Deschanel hraje také solidně, ale pouze přihrává hlavnímu hrdinovi. Jim Carrey je známý excentrický komik, ale tady filmový humor funguje právě díky tomu, že Carrey balancuje přesně na hraně mezi nadsázkou a přehráváním. Snímek si tropí blázny z nejrůznějších kurzů, které mají psychologickými metodami vylepšit osobnost. Jim Carrey se propracoval do pozice nevděčného bubáka a na radu přítele se pokusí otevřít světu. To má ovšem své důsledky... Celkový dojem: 70 %. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Komedie s Jimem Carreym může být jen stěží špatná. Tato komedie je dobrá, líbila se mi. Nápad říkat na vše ANO, je skutečně výborný. Některé scény stojí za to. Zábava je slušná. Tak proč jen 3 hvězdy? Asi proto že nemám chuť si ten film pustit někdy znova a to musím u čtyřhvězdičkových chtít. Ale film je to každopádně pohodový a kdo má rád Carreyho, tak pro toho je to čistá nutnost. 60% ()

Reklama

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.1/10] | me: Konečne komédia podľa školy Jima Carreyho. Typ na ktorý môžem vsadiť kedykoľvek. Nemôžem povedať, že Ace Ventura alebo Dumb and Dumber sú na rovnakej úrovni, .. to nie,.. ale nie vždy sa podarí masterpiece. Táto komédia ma pobavila presne tak ako som čakal od traileru. Jim je tam stále sám sebou a ja si nemôžem pomôcť, ale jeho spôsob baviť ľudí ma proste baví, ... Je to Jim a to ako to robí on, je zábavny svojským spôsobom, hoci myšlienka filmu je veľmi jednoduchá. Ale o tom to je ... taký bol aj Bruce Almighty a tiež som sa vynikajúco zabával. Je jasné, že aj Yes Man ma svoje silné a slabé stránky, ale v celkovom meradle je to fajn komédia, ktorá rozosmeje a poteší. Bavil som sa a zostal mi dobrý pocit,... Jim by ešte mohol stihnuť zopár svojských kúskov pred tým ako sa už dá iba na seriózne herectvo. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Hmmm... Nie. Ani nie. Určite najslabšia Jimova komédia, a to som zarátal aj Cable Guya. Je to hrozne "chcené", riedke a debilná zápletka robí s hrdinu nesvojprávneho vola, ktorý naletí nejakej sekte a potom sa z neznámych dôvodov zaslepene riadi jej jediným "prikázaním". Prečo to ku*va robí? Je úplne dementný? Zasmial som sa asi trikrát - Jim robí mŕtvolu, Jim mal veľa redbullov, Jim... eee, nie, na tej tretí gag si nespomeniem, hoci som film práve dopozeral. Našťastie film zachraňuje prekvapivo dobre fungujúca romantická línia (vďaka absolútne očarujúcej Zooey). Celkovo mierne sklamanie. Jim by sa mal po vzore Slya ešte raz vrátiť k svojej najslávnejšej postave ("Aaaaalrighty then!") a potom to s komédiami normálne zabaliť. Malý UPDATE: Zo solidarity k manželke som sa na film pozrel ešte raz a musel som pridať hviezdičku. V okamihu, keď neočakávate smršť carreyovských gagov, odmyslíte si tú "nasilu" zápletku a pristúpite na mierne zatrpknutú romancu, je to celkom príjemná záležitosť. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Po dřívěji zhlédnutém I Love You Phillip Morris začínám k Jimovi Carreymu nacházet jisté sympatie. Bláznivá, zábavná, avšak typicky americká komedie s obrovským množství obličejových grimas pana Carreyho. Rozkošná Zooey Deschanel a krásný Bradley Cooper. Na jednu stranu má ideální obličej Hollywoodského playboye, na tu druhou má však jeho tvář velmi zajímavý a specifický vzhled. A ty jeho, zářící, modré oči...:) ()

Galerie (101)

Zajímavosti (33)

  • Film se natáčel v Los Angeles. Mezi místa natáčení patřilo mezinárodní letiště Ontario, Hollywood Bowl, Griffithova observatoř a Memorial Stadium. (xisp)
  • Film obsahuje jednu potitulkovú scénu. (Makky)
  • Vyzvánění Carlova (Jim Carrey) telefonu na začátku filmu je píseň "Separate Ways (Worlds Apart)" od Journey. (HellFire)

Související novinky

Carrey a McGregor jsou příliš teplí

Carrey a McGregor jsou příliš teplí

22.03.2009

Přinejmenším pro americké publikum. Ano, na neděli jsme si pro vás odložili trochu bulváru ;-). Možná už jste si říkali, kam se poděla komedie I Love You Phillip Morris, kterou Jim Carrey natočil… (více)

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

09.03.2008

Kariéra Jima Carreyho si nějaký čas dávala šlofíka, ale zdá se, že navzdory fiasku s thrillerovým pokusem 23 se gumový Jim vrací s plnou parádou a momentálně patří k nejvytíženějším hercům vůbec.… (více)

Reklama

Reklama