Reklama

Reklama

Když se Leonard vrací k rodičům po nezdařené sebevraždě, poznává dvě zcela rozdílné ženy - tajemnou krásku ze sousedství a milou dceru rodinných přátel. Volba mezi touhou a láskou však není snadná.
Romantické drama z brooklynské Brighton Beach vypráví příběh mladého Leonarda (Joaquin Phoenix), který se po neúspěšném pokusu o sebevraždu vrací k rodičům. Ti ho mají rádi, ale nerozumějí mu. Záhy poznává dvě ženy: první je tajemná krásná sousedka Michelle (Gwyneth Paltrow), která, jak Leonard brzy zjistí, svádí boj s démony své vlastní minulosti, tou druhou je milá a starostlivá Sandra (Vinessa Shaw), s níž se ho snaží dát dohromady rodiče. Leonard sice není zpočátku Sandře příliš nakloněn, ale postupně podléhá jejímu kouzlu. Jenže je tu i Michelle a ta mladíka, jenž ji zjevně přitahuje, požádá o pomoc. Dilema, před nímž rozpolcený Leonard stojí, není vůbec lehké - volba mezi touhou a láskou by ho mohla stát i život. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (200)

bourec 

všechny recenze uživatele

Málokdy zabrousim do podobnejch žánrů,a když už jo,tak hlavně z důvodu obsazení,režiséra apod.I tady jsem hodně přemejšlel,jestli jo,nebo ne.Nakonec sem shlídnul a dokoukal.Film to není špatnej,J.Phoenix hraje znovu roztěkanýho,nevyrovnanýho člověka,a sedne mu to znova skvěle,U J.Graye je to trochu vybočení,ale proč ne.i tenhle žánr zvládnul solidně.Sice zůstanu i nadále věrnej tomu svýmu,ale hanět to nebudu.60%. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Filmové naplnenie úvodnej slohy textu skupiny Zóna A k pesničke Prečo je život taký?: "Igor má rád Evu, Eva jeho nie a tak preto Igor, stále smutný je. Eva chce mať Vojta, Vojto Evu nie a tak preto Eva, stále smutná je." Rozuzlenie smeruje k zmiereniu a vyrovnaniu sa s daným stavom. Blonďatá suseda zároveň predstavuje typickú ženu - rusalku, využívajúcu do neho zaľúbeného muža ako spovedníka, poslucháča a radcu pri riešení jej životných kríz, tráum a vnútorných konfliktov. Takéto typy žien s oddanými zaľúbenými spovedníkmi nič mať nechcú, slúžia im len ako záloha pre prípad obveselenia, keď frajera nieto (kino, kaviareň, zábava) a zároveň ako prostriedok na zvýšenie sebavedomia. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $12miliónovTržby USA $3,149,034Tržby Celosvetovo $14,746,486║ Príbeh veľmi dobre rozohraný, obsadenie tiež dobre vytipované(Phoenix, Paltrow), len neschopnosť režiséra vyždímať niečo viac robí z filmu len príjemný a vo svojej podstate dramaticky smutný priemer. /60%/ ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Prvních 30 minut je ještě celkem zajímavých, byť rozhodně nejde o nic objevného či neviděného, ale od večeře v restaurantu už to jde jen z kopce. Gray ztrácí kontrolu nad tempem, scénář je předvídatelnější než rady babek z Volejte věštci a rychlost, s jakou obě ženské postavy roztahují nohy, mi mozek ještě teď nebere. 5/10 a malá prosba, aby Gray konečně dostal scénář, v němž bude moci svůj cit pro atmosférické dusno pořádně využít. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Taková vztahová záležitost, která je docela reálná a může se komukoliv (svobodnému) a kdykoliv přihodit. Otazníkem v mé mysli zůstává Leonardova závěrečná volba, ale současně i ta druhá možnost, kterou byla původně Michelle, protože nejsem úplně přesvědčená o tom, jestli by se k sobě hodily dvě bytosti tak citově rozbolavělé, jak to bylo patrné z příběhu. Velmi dobře vybrané herecké obsazení, které udělalo z "obyčejného" příběhu neobyčejný zážitek. "Je třeba být si trochu podobni, abychom si rozuměli, ale trochu rozdílní, abychom se milovali." ()

Galerie (34)

Zajímavosti (11)

  • Toto mal byť posledný film Joaquina Phoenixa pred jeho ukončením hereckej kariéry, čo sa neskôr ukázalo ako nepravdivé. (Arsenal83)

Reklama

Reklama