Reklama

Reklama

Alita: Bojový Anděl

  • USA Alita: Battle Angel (více)
Trailer 12

Svět vzdálené budoucnosti není ideálním místem k životu, přesto v něm žijí lidé, kteří nezištně pomáhají jiným. Tak třeba kyberdoktor Ido (Christoph Waltz) prolézá skládky, aby našel funkční součástky, které může implantovat lidem, co o část těla přišli. Takhle objeví Alitu (Rosa Salazar), poničeného kyborga se srdcem a duší dospívající dívky, a vrátí jí život. Po probuzení Alita vůbec nic neví. Nepamatuje si svou minulost, nepoznává svět kolem sebe, ale okamžitě nasává nepřeberné množství nových informací. Se životem vrstevníků Alitu seznamuje Hugo (Keean Johnson), mladý rebel s motorkou, který ji od prvního setkání mimořádně imponuje. Díky své zvědavosti pozná Alita i odvrácenou stránku města Iron City, v němž s doktorem Idem žije. Fyzickou konfrontací se zdejším podsvětím v sobě objeví mimořádné, smrtící schopnosti. V tu chvíli se dostane do hledáčku skupiny nájemných zabijáků, kteří terorizují město, ale teď dostali jediný úkol – najít a zničit Alitu. Z obyčejné kyberholky se stane bojový anděl. A konečně si vzpomene, jaké je její poslání. (CinemArt)

(více)

Videa (38)

Trailer 12

Recenze (843)

verbal 

všechny recenze uživatele

No vida. I z dementního ťamanského manga pro otoky mozků se dá vydlabat kulantní hybrid Robocajta a Čepelobežce. Vilnévovi bych naordinoval tak milión povinných zhlédnutí, aby se konečně přiučil, jak točit zábavné filmy, a ne nekrotizující ufoporno pro pozérské masturbanty. Robert, mohutně gaučovaný šrajtoflí a softem avatarového lenocha, je po všech těch sračkovitých Špiónských paznehtech zase ve formě a přihasil si to s nabušeným, dějově svižným a vskutku spektakulárním digitálním mrdníkem. Jen je trochu škoda, že kluci zase dementálně cílili do řad nezletilých Hangrgejů a linie o tom, jaxi chce pubertální bojová roboštěrbina mezi trháním mechanických končetin rozličným kyberzrůdám kompulzivně nechat vyprcat konektory úchylně robofilním cigánským fešákem, je pro dospělého heterosexuálního diváka přinejmenším rušivá. A taky mi není až tak úplně jasné, proč vyhodili tolik mrtvých prezidentů za animaci xichtu toho Jelita. Pokud to má být nějaký odkaz, jakože je to vymačkané z plesnivého manga, pak měli mít hnusně patologicky vypoulené oči, jako by se usilovně snažili vysrat přes zácpu, úplně všichni. Jinak škoda peněz! Takže doufejme, že si Éda Norton ve dvojce štěkne víc, ten kaktus z prdele naší juvenilní bojovnice vytáhne a ta nabude neděsivě standardizovaného rozměru očnic. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Doktor Dyson Ido (Christoph Waltz) objeví na šrotišti torzo ženského kyborga, které vykazuje známky života a proto ho vezme domů a vsadí do nového těla. Velmi brzy se ukáže, že dívka pojmenovaná Alita (Rosa Salazar) nebude obyčejný kyborg, protože v nebezpečné situaci zachrání zraněnému Dysonovi život... Ve filmu měl hrát bojový umělec Marko Zaror (Ajakutty), ale jeho obličej bylo možné zahlédnout v baru plném lovců odměn pouze ve vteřinovém záběru a to je docela škoda, protože tenhle pán to v akčních scénách umí rozjet. Ty dvě hodiny utekly velmi rychle a bylo to málo, protože Alita: Battle Angel (2019) je pouze takový úvod a mnoho věcí zůstalo nezodpovězeno. Určitě v úvahu přichází pokračování, protože tenhle svět by stálo za to prozkoumat více. Aktuální stav tžeb z kin na Box Office Mojo zde. (Kino Vesmír So 16. února 2019 v 17:00 hod.) HODNOCENÍ 80% ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Cekal jsem vetsi pruser, nakonec z toho ale je docela pohodovy scifi, ktery se asi do historie nejak vyrazne nezapise, ale ty dve hodiny se u nej da slusne pobavit. Prekvapive se nekonaj nejaky akcni digitalni orgie, akce tu je samozrejme dost, ale stejne tak tu je prostor pro vyvoj postav a bohuzel i lehce otravnou milostnou linii. Pribeh je jednoduchej, ale je tu par "zahad", diky kterejm je clovek napnutej, co bude dal. Jenze vzhledem k tomu, ze Alita je 9 komiksu, necekejte nic uzavrenyho. Co se tyce triku, ty jsou fajn, i kdyz s Cameronem v pozadi bych to cekal jeste lepsi, bitky jsou taky docela vymazleny, ale samozrejme to mangu trochu nezapre. Potesii fakt, ze dojde i na nejaky to fuckovani, useknuty koncetiny ci krev, proste z PG-13 se snazi vymackat maximum. Herci jsou fajn, Salazar sice diky tem silenejm ocim vypada digitalne cela, ale je to sympatacka a Waltz je za totalniho sympataka, kterej navic s kabatem a kladivem vypada fakt cool. Mozna by se dal film trochu zkratit, pecijen prvni hodinka je lehce rozvlekla, ale jinak v zasade spokojenost, vic jsem ani necekal. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Moc jsem nečekal, ale trošku jsem doufal, že z toho vyleze zábavná a hezky vypadající volovina. A nakonec i vylezla. Alita se asi neobjeví v mém žebříčku nejlepších filmů roku, ty dvě hodiny mi však v kině utekly rychleji a příjemněji, než bych před pár týdny hádal. Trikově a designově jde o špičku a kouká se na to opravdu dobře, nejvíc bodů má však tahle epická sci-fi za hlavní hrdinku. Rosa Salazar je jako Alita skvělá. V těch správných momentech roztomile vyjukaná i efektně smrtící. Rodriguez se drží překvapivě na uzdě a jeho akční scény jsou přehledné a dojí současné technologické možnosti Hollywoodu na maximum. Celé je to možná trošku cheesy a devadesátkové v tom dobrém i špatném slova smyslu, ale tvůrci si toho byli evidentně vědomi. Spousta motivů není dostatečně rozpracovaná (a ani být neměla) a občas se Alita mění ve sci-fi romanci pro puberťačky, ale funguje i tak. Osobně jsem neměl problém naladit se na stejnou vlnu jako Rodriguez s Cameronem a bavit se tím, že je to velké, hezké, akční a zábavné. A v podstatě mi tohle ke spokojenosti stačilo. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dynamický a kompaktní spektákl napráskaný scifi udělátky a přehlednou akcí od trash režiséra, který si jen tak odskočil od svých typicky známých garážovek. Je cítit ten typický béčkový feeling špinavého města a všech těch prazvláštních robo-human kreatur, zároveň tam ale je patrný dohled Camerona a to především ve chvíli, kdy se vypráví klíčové části nosného příběhu, či v momentech, kdy nálety kamery snímají město na obloze, či divokou "autodráhu". Kéž by takhle rozpustile a svěže vypadaly všechny ty rádoby scifi/cyberpunk výtvory posledních let v čele s Ghost in the Shell apod. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (61)

  • Režisér Robert Rodriguez se nechal slyšet, že James Cameron původně napsal scénář, který měl mít výsledný rating R (mládeži nepřístupný). Nakonec se ale prý rozhodl trochu „obrousit hrany“, aby uspěl u širšího diváctva. (CrypzzXD)
  • Když Alita (Rosa Salazar) přichází na Motorball s Hugem (Keean Johnson), říká mu: „Už mě to nebaví, chce abych byla jeho dokonalá holčička.“ Hugo na to: „Budeš žít podle jeho pravidel nebo podle svých,“ což je nastínění toho, že jí v manze chtěl původně Ido (Christoph Waltz) řídit život a mít z ní „panenku na hraní,“ jak se tam sama nazvala. (GejmronCZ)

Související novinky

James Cameron možná nenatočí další Avatary

James Cameron možná nenatočí další Avatary

05.07.2022

67letý režisér James Cameron (Titanic, Terminátor) čerstvě maličko překvapil filmový svět, když v posledním rozhovoru na téma Avatar prozradil, že nutně nemusí být režisérem čtvrtého a pátého filmu.… (více)

Dočkáme se pokračování Ality na Disney+?

Dočkáme se pokračování Ality na Disney+?

03.01.2021

Režisér Robert Rodriguez zakončil rok 2020 poměrně úspěšně. Jeho epizoda Star Wars seriálu The Mandalorian sklidila samou chválu, následně jsme dozvěděli, že bude produkovat (a nejspíš i částečně… (více)

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Třetí drak letí k rekordním ziskům

Třetí drak letí k rekordním ziskům

25.02.2019

Třetí a závěrečný snímek trilogie Jak vycvičit draka o minulém víkendu konečně přistál v kinech a jak už je nyní jasné, bude z toho rekordní rozlučka. Jak vycvičit draka 3 totiž za víkend v Americe… (více)

Reklama

Reklama