Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rise of Footsoldier sleduje neúprosný rozkvět Carltona Leache jednoho z nejobávanějších fotbalových chuligánů, který se dostane až na místo samotného člena známého gangu kriminálníků, kteří jsou jedni z nejobávanějších od Londýna až po Essex od začátku osmdesátých let až po konec devadesátých. (oficiální text distributora)

Recenze (187)

genetique 

všechny recenze uživatele

Film nám predstavuje vzostup jednej z legiend anglického podsvetia a príbehy niektorých jeho stúpencov. Možno to znie prvoplánovo, film však toho ponúka oveľa viac. Na svoje si prídu diváci obľubujúci autentické a nepríjemne ostré súboje anglických hoologans a následných veľkých zvierat anglického podsvetia, ktorých päste vybíjajú zuby a lámu kosti v priemere každých päť minút. Prívrženci štipľavých hlášok a vyostrených dialógov sa budú tešiť ako malé deti na Vianoce a naprázdno neodídu ani priaznivci dramatických a tragických momentov. Všetko dokopy zaisťujú skvelí herci, Carlton Leach vo svojej (zatiaľ) životnej úlohe. Herci excelujú v tvrdých, násilných scénach, ktoré majú vďaka nim a skvelej gangsterskej atmosfére takmer autentický feeling. Paradoxne niektorí zlyhávajú v dramatických a herecky precítenejších momentoch, ale veľkú škodu tým filmu nenarobili. 85%. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Násilí, prachy, děvky a fet, hned se zdá lepší ten kulatý svět! Surový náhled do nelegálních aktivit i rodinného štěstí agresivních vymaštěnců, kteří dle předpokladů dřív nebo později sejdou tím, s čím zachází. Gilbey sází na syrovou neučesanou formu, ale ve druhé polovině (speciálně v „rašómonských“ chvílích brokovnicové popravy) se mu to dění v prostoru, kde je soucit známkou slabosti, nemile zadrhává. Stanice Millwall, ukončete výstup a nástup, kudly se otvírají.. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Trochu mi trvalo kým som si zvykol na tie nesympatické, britské ksychty a tú za mňa extrémne hrôzostrašnú formu spracovania. Buď som mal zlú verziu, alebo to ozaj pôsobí, ako nejaké kurevsky lacné, TV spracovanie. Každopádne, i keď nie som veľmi prívržencom takýchto filmov (gangy, drogy, kurvy, honenie si ega, kokotiny, sračky a omáčky ..) na “Rise of The foot..” sa pozerať dá, pôsobí násilným a špinavým dojmom, čo u podaktorého diváka bude stačiť, aby udelil nadpriemerné hodnotenie. Dejová linka však moje vnímanie nijak extra nezaujala, spracovanie ma taktiež neohúrilo, pričom nebyť tej násilnej formy, asi by ani nebolo načo pozerať. Takže z tohto hľadiska a dôvodu, určite nad-priemer, inak príbehovo absolútne tuctová záležitosť. ()

swe 

všechny recenze uživatele

A kdyby jich náhodou bylo víc, vždy pomůže má dobrá kamarádka, má železná tyč!! Předně je nutno říci, že nejde o chuligánský film! Pojednává sice o životě westhamské chuligánské legendy Carltona Leache, ale hromadné pěstní řežby potěší oko diváka pouze v prvních dvaceti minutách, dál už jen monitoruje Carltonův postup v hierarchii londýnského podsvětí, boje s konkurencí a osudy jeho nejbližších přátel. Rise of the Footsoldier zobrazuje podsvětí velmi realisticky, se vším co k tomu patří: drsný slang, podrazy, drogy, štětky a hlavně pořádná dávka krve a násilí. Film je řemeslně velmi dobře zvládnutý, ale absolutní pochvalu si zaslouží všichni zúčastnění herci (v čele s Ricci Harnettem), jejich výkony byly bombastické! Určitě jeden z nejbrutálnějších filmů a to nejen ve svém žánru. NIC PRO SLABŠÍ POVAHY! ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $4miliónyTržby Celosvetovo $454,000▐ dejovo dosť zmetené, jedine čo je badateľné je snaha to celé stavať na brutálnosti, pouličnom vystrájaní, bitkách ale príbeh nemá pevné jadro o ktoré by sa mohol oprieť, dejovo moc útržkové, postavy do prázdna /35%/ ()

Galerie (26)

Zajímavosti (8)

  • Snímek byl natočen na motivy autobiografické knihy "Rise of the Footsoldier" od Charltona Leache. Film tak popisuje skutečné události. (Saur.us)
  • Tento film se do českých kin vůbec nedostal, také není jasné, zda se u nás bude vůbec prodávat na DVD.
    V Německu vychází na DVD až koncem dubna a je jisté, že bude přístupný až od 18 let. (MiCM)
  • O životě tří postav z tohoto filmu - Tony Tuckera, Patricka Tata and Craiga Rolfa, vypráví film Bonded by Blood (2010). Ten sleduje vzestup drogových dealerů a obávaných kriminálníků jižní Anglie a udržování jejich impéria pomocí strachu a násilí až do jejich smrti. (JardaBauer)

Reklama

Reklama