Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Před dvaceti lety malý George jako jediný přežil havárii letadla, které se zřítilo uprostřed africké džungle a při níž zahynuli i jeho rodiče. Dítě vychoval moudrý mluvící gorilí samec Op. George v džungli získal i další přátele - tukana Tookieho a slona Shepa. Dvacet let poklidného života minulo a nastává doba změn. Na jeho území se objevila půvabná cestovatelka Uršula Stanhopeová. Ta z touhy po dobrodružství opustila San Francisco a vydala se i s malou výpravou do afrického pralesa. Do stejných míst shodou okolností zamířil i její snoubenec, nesnesitelný Lyle Van de Groot, se dvěma dobrodruhy. Cíl jejich cesty je ale jiný, chtějí ulovit pověstnou bílou opici. George se do Uršuly, kterou zachrání před útokem lva, když její snoubenec zbaběle omdlí, okamžitě zamiluje. Uršula si po návratu domů postupně uvědomuje, že Lyla nemiluje, objektem jejích tužeb je George. Ten se vrací do Afriky, aby zachránil Opa, kterého unesli Lylovi kumpáni. Netrvá to však dlouho a objeví se tam nejen Uršula, která mezitím pochopila, že George opravdu miluje, ale také Lyle, s nímž bude muset George svést rozhodující bitvu. (TV Nova)

(více)

Zajímavosti (17)

  • V jedné scéně se Max (Greg Cruttwell) dohaduje s africkými průvodci a nabízí jim odměnu v zamolech. Tato měna existuje pouze ve filmu. (Nick321)
  • Exkrementy v džungli byly vyrobeny z bramborové kaše. (veronikajel)
  • Osobní trenér Brendana Frasera (George) pro tento film žaloval Frasera za to, že se o něm nezmínil v titulcích. Trenér případ nevyhrál. (veronikajel)
  • Ursula (Leslie Mann) a její rodiče v tomto filmu jsou obyvateli San Francisca v Kalifornii. Shodou okolností je San Francisco ve skutečnosti rodným městem Leslie Mann. (lucius789)
  • Malé opičce, která hrála Georgeho (Brendan Fraser) mazlíčka, museli dát tvůrci kvůli nepřetržité erekci malé bikini z kůže. Ve filmu si jich je i možno všimnout. Uvedl to sám Brendan Fraser v pořadu Grahama Nortona. Na otázku: "Jak se mu pracovalo s opicí?" odpověděl: "Malej zm*d!" (ČSFD)
  • Snímek byl natočen podle stejnojmenného komiksu Dana Olsena. (Terva)
  • Lev, slon, ptáci i opice byli ve filmu ztvárněni většinou živými zvířaty. Gorily z Georgova (Brendan Fraser) okolí pak byli herci v kostýmech. Několik scén bylo digitálně upraveno. (Terva)
  • V tržbě obsadil snímek za rok 1997 druhé místo. Nejvíce tehdy vydělal film Muži v černém (1997). (Terva)
  • Marc Shaiman vyhrál televizní hudební cenu ASCAP v kategorii nejlepší hudba. (Terva)
  • Snímek byl nominován na cenu Saturn v kategorii Nejlepší fantasy. A Brendan Fraser byl nominován na cenu Blockbuster Entertainment v kategorii Oblíbený herec – rodinný film. (Terva)
  • Opičku Crystal (malpa kapucínska) si jej tréner adoptoval, keď mala len 2,5 roka. V tom čase vraj bola veľmi agresívna, no jemu sa ju podarilo skrotiť. Meno dostala po speváčke Crystal Gale. Obaja spolupracovali dlhých osem rokov v jednej šou, kým sa opičke nepodaril prelom a dostala rolu vo filme George, kráľ džungle. Odvtedy jej hviezda len stúpala. Je držiteľkou zvieracieho Oscara. Videli sme ju už v 25 filmoch, vrátane Vo štvorici po opici (2009), Vo štvorici po opici 2 (2011) či Noc v múzeu (2006) a jej tréner Tom Gunderson hovorí, že je to Angelina Jolie medzi opicami. (krasomama)

Reklama

Reklama