Reklama

Reklama

Silvestrovská besídka Divadla Sklep. Divadlo Sklep přináší svého založení guláš lesní moudrosti, ve kterém bude promícháno množství chutného, ale i překořeněného a zkyslého humoru tradičních sklepáckých Besídek. Folkovou rozvahou nás okouzlí proplešlý Tomáš Hanák se svou příbuznou Háňou, Jiří Burda s Davidem Vávrou zase v panelákovém obýváku zavzpomínají a opět připomenou jedinečné okamžiky televizních přenosů z fotbalového mistrovství Evropy v roce 1996. Ondřej Trojan ze svých humorných kalhot vysype lety prověřené frky a vášnivý nimrod Jiří Macháček nás zavede do tajemných lesních zákoutí. To vše za doprovodu folkové kapely Šustilové v estetice vykotlaných kmenů a zubů. (Česká televize)

(více)

Recenze (45)

Javert 

všechny recenze uživatele

"Oblékl jsem si svoje tmavohnědé slipy, které jen tak v duchu přezdívám maskáče, a vyrazil jsem. A víte, mně vám bylo v tu chvíli tak krásně. Snad to bylo částečně dáno i tím, že jsem měl po kapsách svůj párek cvičených lahváčů. Hnědého samečka a zelenou samičku." Trojanův bavič a Hanákův Honza Nedvěd jsou, alespoň pro mě, naprostými vrcholy téhle takřka dokonalé série skečů. Sklep v nejlepší formě! ()

Her0.89 

všechny recenze uživatele

Nejsem divadlový typ a tak to nemůžu vůbec srovnat s kokurencí. Bavilo mě to někdy víc někdy zase méně, takže bych řekl, že to byl takový průměr, ale jedna hvězdička navíc je za myslivce Jirku Macháčka. Podle mě to byla asi nejvtipnější na celé estádě :D Šoulám se takhle honitbou, když v tom mě mé kroky donesou do neznámé části polesí kam lidská noha ještě nikdá nevkročila. Jdu dál dál a následuje jen limba a lesní velikáni... ()

Reklama

Sadova302b50 

všechny recenze uživatele

Přidávám příslovečný puntík, poněvadž pásku průměrnosti prostřenou polem pichlavé parodie přeskočila Pumelice poslední, přímo perfektní přeúlovkovanou pasáží. Jinak, podle zdejšího hodnocení jsem čekala větší nářez, ale nakonec z toho vylezla krásná satira. Je pomíchaná scénově, žánrově a humorem trochu rozkolísaná, ale hodně pomohla parodie na „Mistra“, populární scénka s fotbalem, Macháčkův závěr, jo, a "nesmrtelná" tečka. 78% ()

spacylemon 

všechny recenze uživatele

"Pane, nejste vy náhodou mašinfíra?" "A slečno, japa vy jste to poznala?" "No dyk vám stojí před krámem lokomotiva..." Ondřej Trojan jako frkař, ten mě teda neskutečně rozplakal... a když nepočítám Vávru s Burdou a jejich fanouškovskou rapsodii z Eura 96 (kterou známe všichni už dávno z YouTube, žejo), tak další z koho jsem brečel smíchy byli (právě znovu) David Vávra s Jiřím Ferem Burdou a jejich parodie na písničky Mirka Černého... "A táto, co je to spodek?" "Spodek? Spodek synu, to je Ďábel." "Rozumím. Šel jsi tenkrát do divadla, ale tvoje kroky směřovaly ke skladišti. Zatímco já jsem šel ke skladišti a moje kroky mě dovedly k divadlu - o sto let dřív." ()

Helmutek 

všechny recenze uživatele

Rád bych vám tady vyprávěl příběh, který u táborových ohňů vyprávím již hezkou řádku let, a který se mi přihodil právě minulý čtvrtek. Bylo zrovna takové sychravé předjaří, když já jsem se jednoho pozdního odpoledne probudil ve svém kutlochu a rozmýšlel, co s načatým večerem. Stejně jako dost jinejch Sklepáckejch věcí i tohle je pro mě tak nějak rozporuplný... Na jedný straně pitvoření a přehnanost, na druhý straně kilotuna jedinečnejch hlášek a nápadů, surrealistický scénky s neoddiskutovatelnym žánrovym přesahem (padající peří, prolínání reality s absurdníma výjevama, dřevěnej kašpárek...). Každopádně nic srovnatelnýho na český scéně neexistovalo a do dneška ani neexistuje, a i po dvaceti a víc letech se ukazuje, že Sklepácký opusy opravdu svojí nadčasovou hodnotu maj. Mimochodem, po hudební stránce jako vždy dokonalý. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama