Reklama

Reklama

Jeniffer Marshová (Diane Lane) je svobodná matka ale především agentka FBI, která společně se svým kolegou Griffinem Dowdem (Colin Hanks) pátrá ve dne v noci po lidech porušujících zákony prostřednictvím internetu. Jednoho dne dostanou tip na bizarní stránky, na kterých jejich autor zabíjí nejenom zvířata ale také lidi a to v přímé závislosti na jejich návštěvnosti. Úporná snaha okamžitě vypátrat provozovatele se však mění v beznadějné zjištění, že jejich umístění je prakticky nevysledovatelné… Už vůbec však nemají tušení, že hlavním předmětem zájmu „majitele stárnek“ se stávají právě oni sami… Poté, co se do rukou brutálního vraha dostává také agent Dowd je Marshová nucena spojit síly s místním policejním detektivem (Billy Burke) a najít vraha dříve, než její kolega ve vražedné hře podlehne. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (272)

vanadium 

všechny recenze uživatele

Těžiště mojeho kladného hodnocení spočívá na dvou pilířích. Tím prvním je vrahův motiv a jeho postupné odhalování v průběhu filmu. Přišlo mi, že jako divákovi mi byl dán ideální prostor pro vlastní úvahy nad tím, jaká je motivace vraha, jednotlivé indicie byly dávkovány ve správném množství ve správný čas a postupem filmu jsem se utvrzoval ve svých potuchách a korigoval je tím správným směrem. Tím druhým pilířem, proč se mi film tak líbil, je ono zamyšlení se nad zvrácenými vlastnostmi lidstva, nad jeho sadistickými tužbami, ukájením se nebo bavením se utrpením druhých. Untracable má opravdu skvělý námět i provedení. Podtržený klasickou thrillerovou hudbou a chladným obrazem převýšil tenhle film moje očekávání. A je mi úplně jedno, co tam je a není originální - když už nic, tak "vražedná zbraň" v podobě počtu návštěvníků internetových stránek je originální dost. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Svet je plný gaunerov.“ Tento triler ani nepotrebujete vidieť: úplne postačí, ak ste videli predchádzajúce filmy uchádzajúceho nevýnimočného remeselníka Gregoryho Hoblita PRVOTNÝ STRACH, ANJELA SMRTI, HARTOVU VOJNU a FRAKTÚRU. SMRŤ ON-LINE zasa až taká iná nie je. I teraz režisér dôstojne buduje atmosféru, solídni herci podávajú adekvátne výkony a scenár vie (raz za čas) prekvapiť. Ale je to príliš rutinérske a priemerné, inšpirované MLČANÍM JAHNIAT a SAW a hoci tomu zopár plusov nemožno uprieť (pôsobivá pošramotená daždivá výprava, nádherná Diane Laneová z NEVERNEJ), to je asi tak všetko. ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Gregory Hoblit si u mňa od ´96 za každý jeho film vyslúžil 4*. Tentoraz si však vybral priemerný scenár a tak to aj dopadlo. Je to remeselne dobre zvládnutý film so zaujímavým námetom a Diane Lane tá úloha sekne ale pohnútka šialenca je nepresvedčivá, o obete sa niet prečo báť a scény mučenia nedosahujú ani tú kúzelne úchylnú rafinovanosť akou sa môže pochváliť hociktorý diel Saw. ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrná režie, průměrný film. Diane Lane tentokrát hlavní roli neuhrála a zbytek osazenstva nestojí za zmínku, nejlepší asi Joseph Gross. Film je předvídatelný, má spoustu špatných dialogů a aspoň mně se zdál jako slabší kopírka Saw. Naštěstí film nebyl příliš dlouhý, kdyby měl stopáž kolem dvou hodin, bylo by to daleko horší. Průměrný thriller, nič nového nenabídne, ale potěší dobře odvedená práce za kamerou. 5+/10* ()

draggo 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení. Mě osobně přišla zápletka zajímavá - smrt jen na základě počtu lidí shlížejících vaši popravu na internetu - leccos to vypovídá o stavu naší společnosti lačnící po šokující podívané. Film samotný je zpracovaný velmi pěkně, má napětí a závěr je taky jeden z lepších. Diane Lane zvládá svou roli celkem obstojně. Inspirace sérií Saw je zřejmá, ale přeci jen se to v dost věcech liší, takže to pominu. Záběry poprav jsou udělané pěkně, jsem rád že zde byly nějaké ty hnusárny a zvrácená část mého já byla uspokojena. /shlédnuto na DVD: 85% a 4*/ ()

Galerie (41)

Zajímavosti (12)

  • Griffin Dowd (Colin Hanks) se zmiňuje, že se chystá na rande se sekretářkou jménem Peggy. V seriálu Mad Man (od r. 2008) hrál Hanks postavu Otce Johna Gilla, kněze, který se seznámí se sekretářkou Peggy (Elisabeth Moss). (Dr Lizal)
  • FBI nemá okamžitý přístup do databáze vlastníků střelných zbraní. Agentka Marshová (Diane Lane) by musela porušit zákon, aby se k takové informaci dostala. (Dr Lizal)
  • Do kin byl snímek distribuován pod názvem One Way Lane. (Dr Lizal)

Reklama

Reklama