Reklama

Reklama

Vědec Rick Marshall se proslavil televizní debatou s ostříleným moderátorem Mattem Lauerem, ve které byl totálně zesměšněn před celým vědeckým i nevědeckým světem. Jeho bývalá studentka a obdivovatelka Holly mu říká, že pro ni byl vždy vzorem a že jeho kontroverzní teorie kombinující časoprostor a paleontologii ji inspirovala k tomu, že studuje paleontologii. Ukáže mu i zkamenělinu, na které dr. Marshall pozná svůj zapalovač, který byl zašlápnutý dinosauří tlapou. Má také náhrdelník s křišťálovým jehlanem, který vylučuje silnou energii trachyonu. Holly doktora přesvědčí, aby dokončil svůj trachyonový zesilovač a aby spolu zašli do jeskyně, kde fosilie našla. Když tam přijdou, trachyonový zesilovač se aktivuje a způsobí, že se oba i s jeskynním průvodcem dostanou do vodního víru a poté se ocitnou v úplně jiném časoprostoru. Seznámí se tam s opičím mužem, který jim v novém světě pomáhá přežít. Podaří se trojici najít stroj času, který je dokáže vrátit do současnosti? (TV Nova)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (340)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Fascinovane som pozeral na tú znášku bláznivých absurdít a pri každej eskapáde som sa naozaj uisťoval, že toto určite bola tá "NAJ" scéna filmu a nič blbšieho už nemôže prísť, ale chyba lávky - zakaždým prišlo. Ako komédia mi tento film zrovna neprišiel, ale napriek tomu som sa u neho celkom bavil, aj keď trochu inak, než jeho tvorcovia asi zamýšľali. Takže nakoniec to až tak stratený čas určite nebol. Potenciál v podobe Willa Ferrella, veľkého rozpočtu a nápadu zostal nevyužitý - bohužiaľ. Áno hlavným ťahákom tejto komédie je bezpochyby Will Ferrell, ale prečo investovali bezmála 100 mil. dolárov do takejto hrôzy? Digitálne efekty sú dnes už bežným štandardom, takže ani tu neohromia. A komu túto detskú komédiu odporučiť? Snáď len fanúšikom dinosaurov a Willa Ferrella. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Na tomhle jsem si ulítl, líbilo se mi to, smál jsem se. Blázen-génius Ferrell, slaďoučká Frielka, tradičně hulvátskej DMB a úlet pouštní dírou do pravěku. Je to béčkovej film, takže to nebudu nikomu doporučovat, ale obsahuje několik supervtipných scén, takže by se mohl šiknout lidem s pohnutým smyslem pro humor. 80% ()

Reklama

hammer_head 

všechny recenze uživatele

Škoda že se zde nehraje i na půlky hvězdiček, jinak bych dal 3 hvězdičky a k tomu ještě tu půlčičku. Tento film je tak hloupý a plný ztřeštěných nápadů, že je vlastně perfektní a na komedii dostatečně vtipný. W. Ferrell je jako vždy perfektní, a role mrzutého vědce mu sluší více než třeba role benga. Ferrellův smysl se dost schoduje s tím mím takže to bylo docela jednoduché rozhodování, jestli si tento film pustím nebo ne. Na závěr film doporučiju všem, kteří se nudí, nechtějí v daném čase přemýšlet a nevědí co si pustit. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Silne nevyuzitej potencial. Cela ta Zeme ztracenych nabizela nepreberny moznosti, protoze sem tvurci mohli narvat v podstate cokoliv, jenze cely to zatuhlo na par dinosaurech, jedny opici a hromade jesterek, coz je zatracene malo. Nicmene trikove je to docela uchazejici, Ferrell hraje svoje typicky urvany hovado a misty je vtipnej, stejne tak McBride, kterej mu slusne nahrava a Friel to sice slusi, ale je tu spis tak do poctu. Vtipu tu moc neni, precejen je to taky dobrodruznej film, ale obcas se precejen nakej forek povede, pripadne se hlavni dvojka chovaj jak dementi a to taky nekdy pobavi. Cely mi to trosku pripadalo jak Cesta do stredu Zeme. Celkove ne vylozene sracka, ale jako komedie to moc nefunguje. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Cítím k tobě lásku, která je milionkrát větší, než jakou cítil Kristus k lidstvu, když visel na kříži." Ne, to není existenciální drama, ale ztřeštěná sci-fi komedie s podařenými triky, místy nádhernými obrazy (džungle) a vtipnými průpovídkami, které ovšem ne vždy jsou vtipné. U všech kapitánů Kirků jako oddechovka proč ne! ()

Galerie (33)

Zajímavosti (6)

  • Původní rating byl R, ale po sestřihu se film dočkal mírnějšího PG-13. (HellFire)
  • Film získal v roce 2010 ocenění Zlatá malina v kategoriích nejhorší prequel, remake, rip-off a pokračování. (Pepinec)
  • Hvězdy původního seriálu ze sedmdesátých let, Kathy Coleman a Wesley Eure, si ve filmu zahrály camea, která se ale nedostala do finální verze filmu. (CrypzzXD)

Související novinky

Neeson s bílou parukou a plnovousem

Neeson s bílou parukou a plnovousem

05.12.2010

Znamená to, že si zahraje Santa Clause? Ne, Slobodana Miloševiče. Přesněji řečeno fiktivní postavu, která bude osudy bývalého srbského prezidenta inspirovaná. V temném dramatu An Ordinary Man Liam… (více)

Reklama

Reklama