Reklama

Reklama

Dvoudílná minisérie natočená podle populárních fantasy románů anglického autora Terryho Pratchetta. V první části je naivní turista Dvoukvítko (Sean Astin) na dovolené v Ankh-Morporku. Vzplane oheň a on uprchne z města s nekompetentním čarodějem jménem Mrakoplaš (Sir David Jason). Dvojice se vydá na dobrodružnou cestu, aniž by si byla vědoma, že se ji pokouší vystopovat arcikancléř Neviditelné univerzity, aby znovu zachytil silné kouzlo v Mrakoplašově hlavě… Ve druhé části naivní turista Dvoukvítko (Sean Astin) a neschopný čaroděj Mrakoplaš (Sir David Jason) spojí síly s úctyhodným hrdinou Cohenem (David Bradley) a zachrání obětní pannu Bethan (Laura Haddock). Sledováni čaroději a žoldáky, které vyslal nelítostný nový arcikancléř Neviditelné univerzity se tito čtyři vydali do Ankh Morporku. Mezitím se zlověstná červená hvězda zvětšuje… (TV JOJ)

(více)

Recenze (255)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Povedenější adaptace Pratchettovy knižní předlohy než v případě "Hogfather". Herci typově skvěle odpovídají charakterům hrdinů příběhu, vizuální ani zvukové stránce není příliš co vytknout, podařilo se věrně zachovat spoustu humorných situací i hlášek. Troufám si tvrdit, že tento film může být srozumitelný a zábavný i pro neznalce knižní "Zeměplochy". Já jsem se u knihy přece jen bavila podstatně víc. 74% ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

K Pratchettovým knihám mám velmi kladný vztah. Přelouskal jsem jich desítky a určitě se ještě vrhnu na další. Na adataci toho možná nejšílenějšího vesmíru jsem byl zatraceně zvědavý. A ve výsledku jsem byl vcelku spokojen. Oblíbené postavy nebyly zdemolovány a na jejich představitele jsem si vcelku brzy zvykl. Že se jedná o televizní projekt táhne z Barvy kouzel na sto honů, ale nijak to vyprávění neškodí. Na zopakování předlohy je to absolutně ideální. Nevýhodou je, že právě první dva díly Zeměplochy přišli nejslabší z celé série a tak, ač se všichni snaží jako divý to ještě není úplně ono. Hlavně Ank Morpork není tak různobarevný a prohnilý a raději se nepouštíme do jiných ras než jsou lidé a pár trpaslíků (děkuji moc za trolla). Přesto na rozjezd slušné a pokud se tento tým pustí do dalších díl budu jen rád. 7/10 ()

Reklama

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

"Oba jsme tak nějak neúředně mrtví..." Dobrodružství v podání nejneuvěřitelnějšího čaroděje všech dob, Mrakoplaše (a to nejneuvěřitelnější není míněno jako kompliment) a turisty Dvoukvítka (no jo, málo se Samvěd Křepelka naběhal za Frodem, teď musí obíhat celou Zeměplochu), a přitom Barbar Cohen is my hero! Trochu slabší než Zaslaná pošta, ale i tak potěší všemi postavami, které vznikly díky nápaditosti sira Terryho. Dnes sledováno na jeho poctu, R.I.P. ()

Bakllazaan 

všechny recenze uživatele

Ano. Jsem fanouškem Pratchetta. Tato skutečnost nutně mlží můj náhled na film, ať chci nebo ne. Ale i přes růžové brýle, kterými jsem to sledoval, jsem se nemohl zbavit dojmu, že postavy co vidím, tam jen stojí a přemišťují se jak figurky nikoli na Zeměploše, ale na "desce" Člověče nezlob se. Chybělo mi tam víc dialogů mezi postavami, abych se mohl nějak ztotožňovat. nechci nějaké psychodrama od fantasy filmu, ale přeci jenom.... Ale kam se hrabe pokaděnej Eragón....... ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Jak Lehké fantastično tak Barva kouzel jsou velmi pěkné knížky (Mrakoplaše mám hned za Hlídkou) a tak jsem byl velmi zvědav na zpracování, i když chápu těžkost takové činnosti. Rovnou řeknu, že výsledek je uspokojující, ačkoliv něco tomu chybí. Otec prasátek je lépe dotažený, Barva se potýká s poněkud zvláštním stříhem příběhových linií a ani se zde nepovedlo moc úspěšně převést humor vlastní Pratchettovi. Některé zastávky hrdinů jsou uspěchané a kdo nečetl předlohy podle mě musí být občas trošku dezorientovaný. Pratchett se převádí na filmového zpracování, za to jsem rád a doufám, že se konečně dočkám té Hlídky. /mágové přivolali Smrtě/ - "I was at a party, you know." ... "I hope it's a good party!" - "I think it might go downhill at midnight." - "Why?" - "That's when they'll be taking my mask off." ()

Galerie (29)

Zajímavosti (11)

  • David Jason, který v tomto filmu hrál Mrakoplaše, si zahrál v předchozím filmu ze Zěměplochy, Otec prasátek (2006), úplně jinou postavu, smrťova komorníka Alberta. (flyer.nick)
  • Nakrúcanie sa konalo hlavne v Pinewood Studios, kde je aj najväčšia vodná nádrž v Európe. (Greenpeacak)
  • Vadim Jean, ktorý režíroval aj predošlý film zo série Zemeplochy Hogfather, využil aj niektoré lokality použité v minulom filme pre zabezpečenie kontinuity. Napríklad scény vo veľkej sále Neviditeľnej univerzity boli tiež natočené v krypte Guildhall, v Londýne. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama