Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Než se stal Drákulou, byl Vladem III., vládcem malé zemičky jménem Transylvánie, která se krčila ve stínu mocné osmanské říše. Dobře věděl, že jakýkoli odpor proti silnému sousedovi by znamenal jeho konec. Když ho však sultán „požádá", aby mu poslal tisíc chlapců včetně jeho vlastního syna coby čerstvé rekruty do armády, rozhodne se neuposlechnout. Aby porazil zlo a odvrátil nevyhnutelné, spojí se se zlem mnohem větším. Stane se Drákulou. Nezničitelným démonem, který je schopný porážet obrovská vojska, ale který zároveň ztrácí ty, jež svým zoufalým aktem zachránil. Své nejbližší. (CinemArt)

(více)

Videa (21)

Trailer 1

Recenze (755)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na Drákulu jsem se poměrně těšil. Hlavně jsem se těšil na další film, kde se objeví Luke Evans. Člověk, kterému patří cokoliv, co se odehrává ve Středověku. Prostě, jako kdyby do toho období zapadl a už nedokázal vyklouznout, nebo ani nechtěl, protože pokaždé, když ho v něčem takovém vidím, je mi jasné, že je to JEHO role. Stejně tak je na tom i Vlad Narážeč, kterého si Bram Stoker použil pro příběh Drákuly. Tenhle je ale úplně jiný, než by člověka napadlo. Vypráví totiž příběh o tom, jak se z Vlada stal upír a musím říct, že v rámci fantasy předvádí naprosto ultimátní výkon. Překvapuje mě ale, že tenhle úkon dali debutantovi Gary Shoreovi, ale na druhou stranu musím říct, že pár zajímavých záběrů tam měl. Třeba takový první boj Vlada, to byla vyslovená digitální chuťovka. Horší už ale byli některé scény, u kterých jsem kroutil ruce v pěst. Třeba takovej závěr, kterej byl snad jako kdyby si ho někdo vycucal s tím, že to prostě musí skončit takhle a je mi vlastně úplně jedno, jak k tomu ten příběh dojde. Třeba klidně i kdyby to bylo tou nejdebilnější cestou...a taky že jo. A takových momentů tam bylo víc a přesně tyhle momenty celý ten fantasy svět dost shazovali. I přesto ale hodnotím vyšší známkou, protože mám takové filmy moc rád a klidně se na ně s radostí podívám znovu. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Turci táhnou k Vladovi a všude vůně kávy, on se blažkou napojí, sultán si chystá máry… Mýdlová opera z Transylvánie, jejíž emoce působí uměleji než vířící netopýři. Charisma dvojky táta roku Evans, krvesaj tisíciletí Dance sice leccos zachraňuje, ale debutant Shore byl přinucen ukousnout si až příliš velké sousto. Upírské legendě položil na krk česnekový věnec upocených rodinných vazeb, před čelem diváků podržel kříž PG ratingu a vše pocákal svěcenou vodou digitálního bordelu. Pro milovníky filmů o vampirismu je to od Universalu dřevěný kolík přímo do hercny, nicméně chápu, že se chystá půda pro monsters crossovery s co nejširším záběrem publika (čti majitelů hotovosti). Já však s tímto druhem hlíny v rakvi spinkat nebudu.. ()

Reklama

JosefGruber 

všechny recenze uživatele

Rozhodně zajímavý záměr. Myšlenka spolčení Vlada s přízrakem se mi moc líbila. I počáteční havraní efekty nebyly vůbec špatné. Ale jak to tak bývá všeho moc škodí a nic se nemá přehánět. A rozprášením osmanského vojska jedním "člověkem" to začalo jít pěkně z kopce. Jelikož však mám téma Vlada Draculi rád, zaokrouhlím hodnocení směrem nahoru. 3-4*, 22.11.2014, pc ()

novoten 

všechny recenze uživatele

V tureckých intrikách sice klopýtá, ale čím víc se blíží k finiši, tím zarputileji princi temnot v jeho boji proti všem musím fandit. Luke Evans totiž může jen vycenit špičáky a díky jeho charizmatu v kombinaci s výtečnou (byť jakkoli střídmě servírovanou) akcí dokáže Neznámá legenda působit o několik tříd velkolepěji, než by rozumný rozpočet nebo minimální stopáž naznačovaly. Ambice Universalu budovat propojený vesmír byly od začátku trochu naivní, ale vždycky budu vědět, kdo by si ho býval kradl pro sebe. ()

Larrysbride 

všechny recenze uživatele

Po několika velice znepokojivých recenzích jsem od snímku raději nic neočekávala a víceméně se připravovala na zklamání. Jaké však překvapení mě čekalo, když jsem v kině sledovala film, který mne vtáhnul do děje již od první minuty a nenechal vydechnout až po konečné titulky. Jestli mi u většiny současných snímků vadí předlouhá stopáž, zde bych si naopak nějakých dalších 20 - 30 minut dala s radostí! Samozřejmě i Dracula Untold má své mouchy a především při první přeměně titulního hrdiny v komando netopýrů jsem se zcela upřímně zasmála, ale jednoduše nemohu hodnotit jinak, než 95%! P. S.: Už se samozřejmě "těším" na řeči "znalců", který budou konstatovat, že Vlad přeci nebyl vládcem Transylvánie, nýbrž Valašska, že přezdívku "Napichovač" dostal až po smrti, že Mehmeda II. nikdy neporazil... Vždyť je to film! (Viděno: IMAX 2D) ()

Galerie (51)

Zajímavosti (32)

  • Slovo "upír" se v moderním jazyce slovanských národů poprvé objevilo až v 10. století. (Geriel)
  • Gary Shore se ke scénáři vyjádřil následovně: "Nebylo to to, co jsem očekával. To, co mne zaujalo ve scénáři, byl fakt, že zahrnoval příběh Napichovače a zároveň poskytoval spojnici mezi ním a původní knihou od Brama Stokera 'Drákula'. Nikdy předtím jsem takové spojení neviděl." (Zdroj: CinemArt.cz) (Geriel)
  • "Všichni jsme si mysleli, že Luke Evans byl magnetický ve filmu Rychle a zběsile 6 (2013) a to bylo to, co ho studiu jasně ohlásilo jako stoupající hvězdu," vysvětluje producent De Luca. "Nová tvář byla správná volba. Luke může být Vladem pro diváky bez předem vytvořených představ podle toho, koho hrál předtím." (Zdroj: CinemArt.cz) (Geriel)

Související novinky

Luc Besson chystá vlastního Draculu

Luc Besson chystá vlastního Draculu

18.02.2024

Je tomu už pár měsíců, co do našich kin dorazil zatím poslední snímek režiséra Luca Bessona (Leon, Pátý element) pod názvem DogMan, v němž si hlavní roli zahrál americký herec Caleb Landry Jones.… (více)

Nový Drákula od režisérky Ničitelky

Nový Drákula od režisérky Ničitelky

12.03.2020

Studia Blumhouse a Universal chystají nového Drákulu. Po nedávné minisérii od Netflixu a BBC a snímku Drákula: Neznámá legenda nebo dřívějších známých adaptacích se tak jedná již o několikáté… (více)

Tvůrci Sherlocka chystají nového Drákulu

Tvůrci Sherlocka chystají nového Drákulu

18.10.2018

Steven Moffat a Mark Gatiss (Sherlock, Doctor Who) se plánují znovu spojit pro novou seriálovou adaptaci Drákuly na BBC One a Netflixu. Bude se jednat o třídílnou minisérii, kterou producentské duo… (více)

Hororová monstra nebudou děsit

Hororová monstra nebudou děsit

16.11.2014

Šéfka studia Universal Donna Langley ví, jak vydělat peníze. Nejprve jsme se od ní dozvěděli, že nás čeká minimálně deset dílů Rychle a zběsile. A hned záhy dala na vědomí, že filmy z budovaného… (více)

Reklama

Reklama