Reklama

Reklama

Cesta do středu Země

  • USA Journey to the Center of the Earth (více)
Trailer 2

VOD (1)

Geolog Trevor Anderson přednáší na univerzitě o tektonice zemských desek. Od nepřejícího profesora Kitzense se dozví, že laboratoř, v níž pracoval s bratrem Maxem, bude uzavřena a jako neefektivní zrušena. Doma navíc Trevor zjistí, že zapomněl na třináctiletého synovce Seana, kterého slíbil švagrové Elizabeth na několik dnů pohlídat. Ta současně Trevorovi předá krabici s věcmi po Maxovi, který před deseti lety zmizel během jedné ze svých výprav. Uvnitř Trevor objeví starý výtisk Verneovy Cesty do středu Země, plný bratrových poznámek. Později si v laboratoři všimne seizmického čidla, které Max umístil na Islandu. Pochopí, kam by se měl vydat, aby zjistil, co se s bratrem stalo. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (595)

mzss1 

všechny recenze uživatele

Tak teda, filmy s Brendanem Fraserem jsou nejlepší - Mumie (první dva). Tohleto se moc nepovedlo, bylo to takové hloupé, dětské. Prostě dobrodružná fantasy pro děti. Nic mě nějak velkého zde nezaujalo. Možná pár vtipných scén a dobře natočené některé pasáže z filmu. Třeba začátek vypadal slibně, pak už se na to dívalo velmi ztěžka. Z herců mě zaujal pouze Brendan Fraser, zbytek nic moc. Hodnotím s odř.ušima na 30% = ** ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Taková dobrodružná jednohubka, která na tu hodinku a půl docela zabaví a solidně uteče. Brendan Fraser umí tyhle sympaťáky zahrát vždycky, Josh Hutcherson vždycky patřil k těm sympatičtějším dětským hercům a zde to dokazuje. A ta holka tam byl jenom na parádu, a to taky splnila do puntíku. Škoda, že na ty 3D efekty si u nás musíme ještě nějakej ten pátek počkat, tahle ty efekty vypadaly místy až moc počítačově. Ale jako oddychovka ten film úplně stačí. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Na planktón mi to pripadá trocha veľké.“ Mám rád nezáväzné bezstarostné dobrodružstvá, Julesa Vernea a (to najmä) Brendana Frasera... nemôžem si pomôcť, je to sympaťák, spisovnejšie by bolo napísať „je sympatický“, ale „je sympatický“ nie je úplne to isté, čo sympaťák. Preto sa mi táto jeho cesta do stredu Zeme („jeho“ preto, že si ju aj produkoval) páčila. Viem, viem, okej, na Oscara to nebolo, ale jednoducho ma to bavilo. Pošlite na mňa Tyranosaura Rexa, zalejte ma lávou... mám Brendana rád. Vie si vychutnať hlášku („Čaká nás tu niečo zlé?“ – „Tiež som na to myslel.“) a od MÚMIÍ akoby, nuž, troška zmúdrel... čo je super. Triky nekvalitné ale krásne, výprava nestála gigantické more peňazí, ale tiež ma bavila, chcel som sa ňou poprechádzať. Postáv máličko, ale aspoň je viac času na chémiu medzi nimi – a vzťahy. Dej sa rúti svižne dopredu, veselo strieda „skutočné“ islandské exteriéry so štúdiovými interiérmi a bohato ťaží z témy („Zjedz toho trilobita, potrebuješ živiny.“). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nebudem si nic nalhavat, Fraserovi to daleko vic sedne jako lovci mumii, ale i tohle ma rozhodne co nabidnout. Nejakou Cestu do stredu Zeme jsem uz sice videl, ale srovnavat to nebudu, protoze si fakt nepamatuju, ktera to byla. Pribeh je sice jednoduchej a do stredu Zeme se dej presune az nekdy v polovine filmu, ale predtim to je takova neurazejici komedie, kde neni nouze o slusny vtipky, takze film rozhodne nenudi, obzvlast, kdyz ma jen 90 minut. Druhou pulku filmu tvurci sazej hlavne na vizualni podobu stredu Zeme a obcas to jsou fakt paradni zabery. Na druhou stranu, je fakt poznat, ze to bylo urceno hlavne na 3D, takze kolikrat nejsou triky z nejlepsich, ale v 3D to muselo vypadat paradne. Dalsi drobna vytka je k hromade nelogicnosti, at uz to je teplota pravidelne stoupajici na 100 stupnu, ale pritom veskery papiry a rostliny jsou v poradku a nebo neustaly meneni suchy/mokry tricko, pripadne objevujici se a mizejici batohy. Fakt tolik nelogicnosti a drobnejch chyb z nepozornosti jsem ve filmu uz dlouho nevidel. Co se tyce hercu, ke konci uz to je v poradku, Fraser si udela s trika tilko, zacne bejt za drsnaka a sereze par masozravek, problem je ale ze zacatku, kdy on je za ufnukanka a Anita Briem za drsnacku a takovahle poloha Fraserovi fakt nesedne. Treti do party je Hutcherson, kterej je ze zacatku silne otravnej, ale ke konci, v zavislosti na tom, kolik ma dialogu, se to uz da vydrzet. Celkove takova jednoducha zabava, presne urcena pro Imax, ale ja jsem se docela solidne bavil a o nude rozhodne nemuze bejt rec. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Ve 3D to musí být opravdu pořádná jízda! Ale kupodivu to velmi dobře funguje i ve verzi ochuzené o to nejzajímavější. Brendan Fraser je v tomhle žánru jako ryba ve vodě a ostatní dva protagonisté také nejsou špatní. Pokud se chcete jen pobavit, nepřemýšlet a předem nenadávat na 2D rozměr, je to film pro vás. ()

Galerie (129)

Zajímavosti (11)

  • V jednom záběru má Trevor (Brendan Fraser) úplně propocené tričko, hned v dalším záběru je suché, aby v tom následujícím bylo opět mokré. (Timak)
  • Kvôli častým pádom musel Brendan Fraser (Trevor) použiť chrániče na kolená a lakte. (Tolf)
  • V zahraničí byl film kompletně ve 3D, což bylo jeho hlavní lákadlo i částečně i důvod jeho vzniku. Do Čech se ale dostala jen "plochá" verze snímku. (duklak2)

Související novinky

Fruit Ninja míří na velké plátno

Fruit Ninja míří na velké plátno

24.09.2016

Ačkoliv Angry Birds vydělali 346 milionů dolarů a Warcraft 433 milionů dolarů, kvůli rozdílným rozpočtům (73 milionů vs. 160 milionů) se nejspíš dočká pokračování jen první jmenovaný film. Co to… (více)

Jules Verne potřetí a počtvrté

Jules Verne potřetí a počtvrté

18.08.2014

Ačkoliv z letošního Hercula filmová série nejspíš nebude, Dwayne Johnson naříkat nemusí. V minulých letech totiž infiltroval hned tři jiné a žádná z nich zatím není u konce. Rychle a zběsile 7… (více)

The Rock jede na tajuplný ostrov

The Rock jede na tajuplný ostrov

02.09.2010

Fotky a videa z Faster a Fast and Furious 5 ukazují Dwaynea Johnsona zase jednou v akci a je to fajn. Na rodinné filmy se ale nevykašlal – nahradí totiž Brendana Frasera v pokračování Cesty do středu… (více)

Dan Aykroyd je méďa Béďa

Dan Aykroyd je méďa Béďa

08.11.2009

Nahradí tak Dawse Butlera, který poskytl hlas původnímu kreslenému Béďovi (alias Yogimu). Ve filmu studia Warner Bros. Yogi Bear, který kombinuje živou akci a digitálně animované zvířecí hrdiny,… (více)

Reklama

Reklama