Reklama

Reklama

Cesta do středu Země

  • USA Journey to the Center of the Earth (více)
Trailer 1

VOD (1)

Geolog Trevor Anderson přednáší na univerzitě o tektonice zemských desek. Od nepřejícího profesora Kitzense se dozví, že laboratoř, v níž pracoval s bratrem Maxem, bude uzavřena a jako neefektivní zrušena. Doma navíc Trevor zjistí, že zapomněl na třináctiletého synovce Seana, kterého slíbil švagrové Elizabeth na několik dnů pohlídat. Ta současně Trevorovi předá krabici s věcmi po Maxovi, který před deseti lety zmizel během jedné ze svých výprav. Uvnitř Trevor objeví starý výtisk Verneovy Cesty do středu Země, plný bratrových poznámek. Později si v laboratoři všimne seizmického čidla, které Max umístil na Islandu. Pochopí, kam by se měl vydat, aby zjistil, co se s bratrem stalo. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (595)

MMR 

všechny recenze uživatele

No jéje, tak na tohle by se neměli dívat ti, kteří mají v životě smůlu. Protože by to vážně nerozdýchali. I já měl co dělat, abych ustál tu hromadu, ty návaly kliky, co hlavní hrdinové měli. Místo napětí z toho šel jen šibalský úsměv, který značil značnou nespokojenost s průběhem. Vše je jednoduché, skála, kterou Brendan Fraser zničí pár údery dřevěného klacku, jak jednoduché, já bych to mydlil sbíječkou půl dne, a odpadnul by sotva kousíček kamene, a on je takhle pohotový. Klobouk dolů. Jediné, co bych vyzdvihnul, je grafika, ta neměla chybu. Proto také hodnotím průměrem. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Veľká adrenalínová jazda, kde sa striedajú lokácie a fantastické výtvory ohrozujúce putovanie našich hrdinov v prospech efektnej akčnej zábavy. Je to fajn non-stop jazda, ktorá ale nekončí tak skoro, ako by ste čakali. Chýbajú jej 3D efekty, svojou náplňou nie je vôbec originálna - nájdete tu Jurský park, Indiana Jonesa a kopu iných momentov, no predsa má svoje čaro. Strih a striedanie scén našťastie nasadilo primerané tempo tak, aby ste sa nenudili ani chvíľu a nemuseli príliš premýšľať. Brendan Fraser je jednou z mála tvárí Hollywoodu, ktorá sa hodí do rodinnej/detskej dobrodružnej jazdy, má akceptovateľnú formu humoru, dobrú škálu grimás i vážnych momentov. Anita Briem potvrdzuje veľmi dobrý výber castingu, a to nielen pre to, že je krásna dobrodružka, ale aj pre svoje islandské korene náramne svedčiace postave. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Na planktón mi to pripadá trocha veľké.“ Mám rád nezáväzné bezstarostné dobrodružstvá, Julesa Vernea a (to najmä) Brendana Frasera... nemôžem si pomôcť, je to sympaťák, spisovnejšie by bolo napísať „je sympatický“, ale „je sympatický“ nie je úplne to isté, čo sympaťák. Preto sa mi táto jeho cesta do stredu Zeme („jeho“ preto, že si ju aj produkoval) páčila. Viem, viem, okej, na Oscara to nebolo, ale jednoducho ma to bavilo. Pošlite na mňa Tyranosaura Rexa, zalejte ma lávou... mám Brendana rád. Vie si vychutnať hlášku („Čaká nás tu niečo zlé?“ – „Tiež som na to myslel.“) a od MÚMIÍ akoby, nuž, troška zmúdrel... čo je super. Triky nekvalitné ale krásne, výprava nestála gigantické more peňazí, ale tiež ma bavila, chcel som sa ňou poprechádzať. Postáv máličko, ale aspoň je viac času na chémiu medzi nimi – a vzťahy. Dej sa rúti svižne dopredu, veselo strieda „skutočné“ islandské exteriéry so štúdiovými interiérmi a bohato ťaží z témy („Zjedz toho trilobita, potrebuješ živiny.“). ()

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Sympatický dobrodružný blábol, letmo inspirovaný knížkou Julese Vernea. Fraser a Hutcherson jsou dobře sehraní a spolu s islandskou kráskou Anitou Briem docela zdařile maskují jinak naivní děj. Jít u nás film ve 3D, mohlo se jednat o akční pecku, takhle jen lituju, že mi není o pár let míň, bavil bych se jistě víc. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Dobrá, té čtvrté hvězdičce dost pomohl 3D efekt, ale když ho odmyslím, šlo pořád o svižnou jízdu bez zástavky. Odmýšlet ho každopádně nehodlám, protože 3D: ***** v tomhle filmu je jedno z nejpropracovanějších, jaké lze na BR disku sehnat. Úžasně prostorové, ale hlavně hravé. Žádný jiný film ještě neprocvičil moje instinkty v takové míře. Cesta do středu země je v nejedné scéně de facto na úrovni technologických dem a já musím konstatovat, že spojení děje, který je pořád v pohybu, a efektu samotného, do obýváku přináší dojem perfektní atrakce, na kterou se nejen díváte, vy si jí i užíváte. Jednoznačně doporučuju, kéž by takhle vypadaly všechny filmy s prostorovým dovětkem. Film 60%, 3D 100% ()

Galerie (129)

Zajímavosti (11)

  • Severoamerické tržby byly 101,7 milionu amerických dolarů, celosvětové 244,2 mil. (NIRO)
  • Natáčelo se v Kanadě a na Islandu od března 2006 do 29. června 2006. (Terva)
  • V jednom záběru má Trevor (Brendan Fraser) úplně propocené tričko, hned v dalším záběru je suché, aby v tom následujícím bylo opět mokré. (Timak)

Související novinky

Fruit Ninja míří na velké plátno

Fruit Ninja míří na velké plátno

24.09.2016

Ačkoliv Angry Birds vydělali 346 milionů dolarů a Warcraft 433 milionů dolarů, kvůli rozdílným rozpočtům (73 milionů vs. 160 milionů) se nejspíš dočká pokračování jen první jmenovaný film. Co to… (více)

Jules Verne potřetí a počtvrté

Jules Verne potřetí a počtvrté

18.08.2014

Ačkoliv z letošního Hercula filmová série nejspíš nebude, Dwayne Johnson naříkat nemusí. V minulých letech totiž infiltroval hned tři jiné a žádná z nich zatím není u konce. Rychle a zběsile 7… (více)

The Rock jede na tajuplný ostrov

The Rock jede na tajuplný ostrov

02.09.2010

Fotky a videa z Faster a Fast and Furious 5 ukazují Dwaynea Johnsona zase jednou v akci a je to fajn. Na rodinné filmy se ale nevykašlal – nahradí totiž Brendana Frasera v pokračování Cesty do středu… (více)

Dan Aykroyd je méďa Béďa

Dan Aykroyd je méďa Béďa

08.11.2009

Nahradí tak Dawse Butlera, který poskytl hlas původnímu kreslenému Béďovi (alias Yogimu). Ve filmu studia Warner Bros. Yogi Bear, který kombinuje živou akci a digitálně animované zvířecí hrdiny,… (více)

Reklama

Reklama