Reklama

Reklama

Cesta do středu Země

  • USA Journey to the Center of the Earth (více)
Trailer 1

VOD (1)

Geolog Trevor Anderson přednáší na univerzitě o tektonice zemských desek. Od nepřejícího profesora Kitzense se dozví, že laboratoř, v níž pracoval s bratrem Maxem, bude uzavřena a jako neefektivní zrušena. Doma navíc Trevor zjistí, že zapomněl na třináctiletého synovce Seana, kterého slíbil švagrové Elizabeth na několik dnů pohlídat. Ta současně Trevorovi předá krabici s věcmi po Maxovi, který před deseti lety zmizel během jedné ze svých výprav. Uvnitř Trevor objeví starý výtisk Verneovy Cesty do středu Země, plný bratrových poznámek. Později si v laboratoři všimne seizmického čidla, které Max umístil na Islandu. Pochopí, kam by se měl vydat, aby zjistil, co se s bratrem stalo. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (595)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Když jsem naposled viděl film, který měl v názvu román od Julesa Verna (Cesta kolem světa za 80 dní ), málem sem po jeho skončí zeblil celou Prahu, jako se mě z něj udělalo špatně. Po této přímo hrůzostrašné zkušnosti jsem Cestu do středu Země dlouho bajkaloval, ale nakonec jsem nevydržel, zmáčknul na ovladači čudel, který otevírá vrátka se jmenovkou HBO, otevřel kukadla i mysl a byl jsem pln očekávání jak má další návštěva do světa Julesa Verna v moderním filmovým pojetí dopadne. A světe div se, dopadla nad očekávání, dokonce mám chuť se na cestu vrátit. Humor, dynamika, napětí, vizuální zprácování všechno funguje skvěle. Scény kdy hlavní hrdinové poprvé spatří střed země jsou nádherné, trošku se mě vybavil Avatar, při pohledu na Anita Briem se mě zase trošku vybavil sex a při pohledu na plakát k filmu se mě vybavila vzpomínka na jedno báječné a zábavné filmové dobrodružství a takovýhle vzpomínky mě pak ještě dlouho voněj v hlavě. Jen by mě zajímalo, jak by zdejší kvanta samozvaných vodborníků na 2D a 3D technoligie hodnotilo film, kdyby před nima zůstalo utajeno, že snímek existuje ve 3D. Nic, jsem na CSFD a pokud jde do tuhýho, tak zdejší papoušci a mistři ve vševědění vždy sborově zakdakaj "není to podle historickýh faktů" "současný český filmy stojej za hovno" "ve filmech se používal jiný typ pistole, než americká policie ve skutečnosti má" "škoda, že se ve filmu používají modrý filtry" "na Baye se můžou koukat jen blbci" "Troška točí pro idioty", zkrátka téměř každý divácky úspěšný film či režisér má u zdejších nedodělků a samozvaných vodborníků svou vlastní, 100x opakovanou pitomoučkou frázičku. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Efekty 8/10/// +Josh Hutcherson a Anita Briem zaujmou, triky a efekty, spád, hudba, odlehčený děj -občas až příliš jednoduché, zbaveno záporných postav a logických vysvětlení/// Nová adaptace Julese Vernea je taková neškodná pohádka, která velmi rychle uteče. A to i díky krátké délce a absenci čehokoliv co by příběh zdržovalo. Očekávání jsem měl daleko menší, už podle ohlasu. Nakonec mě to ale příjemně zabavilo, nebylo tady nic co by mě vadilo a nebo nějak rušilo. Jako oddechová zábava na jeden večer bohatě postačuje, takže se vydejte směle do středu země a já už balím věci na cestu na Tajuplný ostrov, přidáte se?/// Celkem 72%/// ()

Reklama

Němi 

všechny recenze uživatele

Film pusobi, jako by ho tocilo male dite. Veskera kouzelna naivita knihy je pryc, zustala jen ta, pri ktere si pripadate za tvurce trapne. Problem neni ani tak ve scenari, ktery tolik nevybocuje z beznych "filmu do 12ti let", jako ve zpracovani. Reziser snimek krute nezvladl. Hloupost tu neni zabavna, je hloupa. Prepalenost a zkratkovitost neni akcni a nevytvari tempo, jen se podrizuje systemu - "ukaz co nejvic!" Je to jako prijit do Disneylandu a mit na prohlidku 20 minut. Ze z nejpuvabnejsi casti knihy- samotne cesty do stredu zeme zustala minutova jizda autem a pad do obrovske diry, bych prezil (ac to nechapu), kdyby nasledovalo dobrodruzstvi hodne jmena jedne z nejuzasnejsich fantastickych knih historie. Nenasleduje. Na radu prichazi pocitacove triky levnejsi jak z dinosaurich dokumentu BBC (nic tak spatneho jsem nevidel od serialu Xena) a studiova vyprava pripominajici produkty Hallmarku tocene v obyvaku producenta. Cely snimek vazne vypada televizne jak epizoda te Xeny. Byt tohle atrakce s velkym A, udelat u obrich morskych jesterek a dinosaura "wow", dam i 3*, jenze ono to vypada fakt tak hnusne, ze vam bude predevsim lito Brendana Frasera, ktery si tohle nezaslouzi. Trojka hrdinu neni spatna, jen je ve spatnem filmu. Opravdu hodne spatnem filmu. [Tohle neni film, ale promo video 3D technologie] ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Andrew Lockington: 1. Journey Theme [1:16] ,2. Morning Routine [1:13] ,3. Max's Things [1:55] ,4. Iceland [2:28] ,5. Hannah and the Institute [1:11] ,6. Climbing Sneffels [1:30] ,7. Trapped [2:56] ,8. Rope Descent [2:10] ,9. The Generator [2:26] ,10. Mine Car Adventure [2:37] ,11. Diamonds and Muscovite [1:53] ,12. Water Drop [3:10] ,13. The Center of the Earth [4:44] ,14. Mushroon House and Artifacts [3:52] ,15. Goodbye Max [2:44] ,16. Building the Raft [3:45] ,17. Storm [3:24] ,18. The Search for Sean [4:00] ,19. Magnetic Rocks [3:45] ,20. Meet at the River [3:12] ,21. Dinosaur! [2:59] ,22. Skull Rescue [2:00] ,23. Volcano [4:00] ,24. The Return [4:00], ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Veľká adrenalínová jazda, kde sa striedajú lokácie a fantastické výtvory ohrozujúce putovanie našich hrdinov v prospech efektnej akčnej zábavy. Je to fajn non-stop jazda, ktorá ale nekončí tak skoro, ako by ste čakali. Chýbajú jej 3D efekty, svojou náplňou nie je vôbec originálna - nájdete tu Jurský park, Indiana Jonesa a kopu iných momentov, no predsa má svoje čaro. Strih a striedanie scén našťastie nasadilo primerané tempo tak, aby ste sa nenudili ani chvíľu a nemuseli príliš premýšľať. Brendan Fraser je jednou z mála tvárí Hollywoodu, ktorá sa hodí do rodinnej/detskej dobrodružnej jazdy, má akceptovateľnú formu humoru, dobrú škálu grimás i vážnych momentov. Anita Briem potvrdzuje veľmi dobrý výber castingu, a to nielen pre to, že je krásna dobrodružka, ale aj pre svoje islandské korene náramne svedčiace postave. ()

Galerie (129)

Zajímavosti (11)

  • Severoamerické tržby byly 101,7 milionu amerických dolarů, celosvětové 244,2 mil. (NIRO)
  • Na jednu z najnáročnejších scén, padanie do stredu Zeme, boli použité obrovské ventilátory, ktoré tlmili pád hercov. (Tolf)
  • V zahraničí byl film kompletně ve 3D, což bylo jeho hlavní lákadlo i částečně i důvod jeho vzniku. Do Čech se ale dostala jen "plochá" verze snímku. (duklak2)

Související novinky

Fruit Ninja míří na velké plátno

Fruit Ninja míří na velké plátno

24.09.2016

Ačkoliv Angry Birds vydělali 346 milionů dolarů a Warcraft 433 milionů dolarů, kvůli rozdílným rozpočtům (73 milionů vs. 160 milionů) se nejspíš dočká pokračování jen první jmenovaný film. Co to… (více)

Jules Verne potřetí a počtvrté

Jules Verne potřetí a počtvrté

18.08.2014

Ačkoliv z letošního Hercula filmová série nejspíš nebude, Dwayne Johnson naříkat nemusí. V minulých letech totiž infiltroval hned tři jiné a žádná z nich zatím není u konce. Rychle a zběsile 7… (více)

The Rock jede na tajuplný ostrov

The Rock jede na tajuplný ostrov

02.09.2010

Fotky a videa z Faster a Fast and Furious 5 ukazují Dwaynea Johnsona zase jednou v akci a je to fajn. Na rodinné filmy se ale nevykašlal – nahradí totiž Brendana Frasera v pokračování Cesty do středu… (více)

Dan Aykroyd je méďa Béďa

Dan Aykroyd je méďa Béďa

08.11.2009

Nahradí tak Dawse Butlera, který poskytl hlas původnímu kreslenému Béďovi (alias Yogimu). Ve filmu studia Warner Bros. Yogi Bear, který kombinuje živou akci a digitálně animované zvířecí hrdiny,… (více)

Reklama

Reklama