Reklama

Reklama

Cirque du Freak je kočovná společnost, jejíž členové pocházejí z těch nejtmavších koutů noci... Šestnáctiletý Darren žije svůj nudný, předměstský život a toulá se ulicemi. To se však změní toho dne, kdy se jako divák dostaví na groteskní představení roztodivných a nepředstavitelných stvoření. Darren je očarován světem tak odlišným od toho, ve kterém vyrostl. Dochází k rozhodnutí a nechává se zasvětit jako učedník upíra Lartena Crepsleyho. S jeho nově nabytými schopnostmi se ovšem stává středobodem souboje mezi dvěma znepřátelenými klany nemrtvých. Je pouze na Darrenovi, aby se v prostředí plném sváru utkal ještě se svou temnou podstatou… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (370)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nezařaditelný film co se týče označení. Směsice Twilight a Underworldu pro dětské publikum. Tentokráte mi tento fakt že se jedná o dětský film nijak nevadil. Tvůrci si navíc chystají půdu pro další pokračování, sice jsem se trošku divil, zda-li mohli tehdy tušit nějaký finanční úspěch filmu. A zda-li ten finanční úspěch vůbec nějaký je. Přecejen zase tak dobrý film nebyl, ale na druhou stranu když má taková teen blbost jako Twilight 4 pokračování, tak tohle by jich klidně taky mohlo několik mít. Všichni hrdinové i záporáci přežili, jak jinak. Nejvíce mě ve filmu potěšil John C. Reilly. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Opravdu příjemná oddechovka. Pěkně jsem si odpočinula, vypnula mozek a ještě se pobavila. Co víc si může unavený člověk přát? Vůbec nevadí, že z filmu je jasně cítit, že je zaměřen na nižší diváckou kategorii a do té já už jaksi nezapadám. Jednu výtku bych měla. Filmaři se mohli trošku odvázat a vyřádit při vytváření příšer a jejich divadelního představení. Tady se fantazie přímo nabízela a povolení její uzdy by nebylo ke škodě. Vždyť se jedná o fantasy a každý originální nápad se počítá. Uvidíme, jak si Darren povede v dalších pokračováních. Doufám, že úroveň nebude klesat. ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tak nečudujem sa, že tento film nemá pokračovanie i keď mna samého troska zaujíma ako to celé skonči. Hádam niekedy sa pozriem aspoň na knihu. Tento film rúca všetko, čo sme vedeli o upíroch a že sa delia na upírov a vampírov som sa dozvedel až tu. Ja som si vždy myslel, že je to to isté. Najviac zaujímavé na filme bol cirkus Freaks, niektorí jeho členovia boli veľmi zaujímavý a trikovo dobre stvárnení. Žiadny upírsky horor sa nekonal, taká upírska rozprávočka pre väčšie deti. Žiadna atmosféra, len sem-tam cintorínske napätie. Josh Hutchersona mám docela rád, ale tu mi neskutočne vadil. A to matrixovské stvárnenie ich rýchlosti, bolo na mna už nejako veľa. Slabé 3*. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom na súčasnú patologickú prevarenosť mládežníckej fantastiky som sa prekvapujúco dobre bavila. Hlavne prvú polovicu. Samozrejme, že aj séria Darrena Shana trpí neduhmi svojho podžánru a mytológiu vytvára tak, že kopíruje z viacerých zdrojov a mixuje všetko dohromady. Ale pri slušne udržiavanom tempe a pravidelne predhadzovaných nových "faktoch" som sa aspoň nenudila. A tiež nikto odo mňa nečakal, že budem vzdychať pri trápnej upírskej romanci. Sympatickosti filmu napomohla aj ústredná dvojica - príjemne zaoblená tvár Chrisa Massogliu (ktorý vyzerá ako bratranec Cameron Diaz) a impozantná lebka Johna C. Reillyho, ktorá buď s vekom rastie alebo mu ju pomocou účesu a latexovej nadstavby zväčšili maskéri :-D Čarovne afektovaný Willem Dafoe bol ako čerešnička na torte. P.S.: Hmm, pritom Cameron Diaz mi nie je sympatická... ()

Mikita 

všechny recenze uživatele

Pokračování z toho čiší na sto honů. Je to okaté, až to bolí, ale přesto se Upírův pomocník od přípravy půdy pro pokračování místy i odtrhne, a pak je i kouzelný. Upřímně mi nesedí některé postavy z podivného cirkusu, ale jinak jsem docela příjemně strávila 108 minut. Obrovským, opravdu obrovským překvapením byl pro mě John C. Reilly. Příjemný film, který pod slupkou fantasy a odlehčeného světa občas skrývá i zajímavé rozporuplné vztahy. Bohužel je to až moc jednoduché a možná i zaměřené na mladší publikum. Trochu vtipu, kreativity a pohrávání si se zápletkou by filmu neublížilo. Takhle je to takový průměr. PS: Zapamatovat si....Josh Hutcherson...padouch i sympaťák. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (11)

  • Postavu Mr. Talla hrál také basketbalový hráč Trevon Flores. (Chatterer)
  • Literární předloha má dvanáct dílů (čtyři triologie). V knížce upíři stárnou 10x pomaleji než lidé a bylo by velmi problematické zařídit, aby během natáčení dvanácti filmů nikdo nezestárnul, takže celá filmová série bude sestávat ze čtyř dílů - každý po třech knihách. (Vojtino)
  • Natáčelo se v New Orleans, Folsomu a Baton Rouge v Louisianě. (Chatterer)

Související novinky

Vousatá Salma Hayek?

Vousatá Salma Hayek?

16.01.2008

Pro ty, kteří propadli jejímu zpěvu v Desperadovi a tanci v Od soumraku do úsvitu, je to téměř bolestná představa, ale nedá se nic dělat mexická kráska si ve své první roli po mateřské zahraje… (více)

Reklama

Reklama