Reklama

Reklama

VOD (1)

Cirque du Freak je kočovná společnost, jejíž členové pocházejí z těch nejtmavších koutů noci... Šestnáctiletý Darren žije svůj nudný, předměstský život a toulá se ulicemi. To se však změní toho dne, kdy se jako divák dostaví na groteskní představení roztodivných a nepředstavitelných stvoření. Darren je očarován světem tak odlišným od toho, ve kterém vyrostl. Dochází k rozhodnutí a nechává se zasvětit jako učedník upíra Lartena Crepsleyho. S jeho nově nabytými schopnostmi se ovšem stává středobodem souboje mezi dvěma znepřátelenými klany nemrtvých. Je pouze na Darrenovi, aby se v prostředí plném sváru utkal ještě se svou temnou podstatou… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (370)

sochoking 

všechny recenze uživatele

Nebolo to tak pohlcujúce, ako STARDUST i ked to malo vtip i fajnové efekty a vcelku dobrú pointu, ale pozerať sa na nekonečné 20 minútové lomenice ma nebaví . Obaja tínedžeri ma tiež pekne srali už len svojou prítomnosťou v tomto snímku. Hutcherson s tým svojim ksichtom vyzerá akoby sa mal každu chvíľu pustiť do plaču, zatiaľ čo jeho filmový buddy Massoglia pôsobil s tou stále pootvorenou hubou ako zhulený a " čo to vlastne odomňa chcú ? " dojmom. Najviac ma v tomto filme zaujala tá vychytaná truhla s držiakom na poháriky, popolníkom a reprákmi ! ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

To jsem takhle jednou vkráčel do půjčovny, za pultem Mr.Tall Watanabe s hlavou až ke stropu a já na něj, jestli by mi nedoporučil nějaký film. A on spustil, že tu má novinku, v které za něco stojí jen úvodní titulky, jinak je to prý nezáživný teenage horor bez nápadu, vzrušení, s akcí schovanou pro jistotu ve tmě a se zoufalými výkony adolescentních herců a jestli si ho nechci půjčit. No, jak mě to vylíčil, chtěl jsem říct ne, ale on se vztyčil na nohou, až narazil čelem do reklamního poutače v podobě lepenkového upíra v rozpuku Pattinsona, výhrůžně se na mě podíval a pravil hlubokým hlasem: „Say YES!“ Nechtěl jsem dělat problémy, tak jsem si to vzal a musí se mu nechat, že fakt nekecal. Později jsem zjistil, že režisér Weitz je spojen s American Pie a to mnohé vysvětlilo.. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nezařaditelný film co se týče označení. Směsice Twilight a Underworldu pro dětské publikum. Tentokráte mi tento fakt že se jedná o dětský film nijak nevadil. Tvůrci si navíc chystají půdu pro další pokračování, sice jsem se trošku divil, zda-li mohli tehdy tušit nějaký finanční úspěch filmu. A zda-li ten finanční úspěch vůbec nějaký je. Přecejen zase tak dobrý film nebyl, ale na druhou stranu když má taková teen blbost jako Twilight 4 pokračování, tak tohle by jich klidně taky mohlo několik mít. Všichni hrdinové i záporáci přežili, jak jinak. Nejvíce mě ve filmu potěšil John C. Reilly. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tak nečudujem sa, že tento film nemá pokračovanie i keď mna samého troska zaujíma ako to celé skonči. Hádam niekedy sa pozriem aspoň na knihu. Tento film rúca všetko, čo sme vedeli o upíroch a že sa delia na upírov a vampírov som sa dozvedel až tu. Ja som si vždy myslel, že je to to isté. Najviac zaujímavé na filme bol cirkus Freaks, niektorí jeho členovia boli veľmi zaujímavý a trikovo dobre stvárnení. Žiadny upírsky horor sa nekonal, taká upírska rozprávočka pre väčšie deti. Žiadna atmosféra, len sem-tam cintorínske napätie. Josh Hutchersona mám docela rád, ale tu mi neskutočne vadil. A to matrixovské stvárnenie ich rýchlosti, bolo na mna už nejako veľa. Slabé 3*. ()

Macejko 

všechny recenze uživatele

Here we go again. Ďalší fantasy príbeh s teenagerom v hlavnej úlohe, predurčenom robiť veľké veci? Naozaj prudko originálne. Ak by som sa aj dokázal preniesť cez to, že príbeh je iba ďalšou variáciou na milionkrát videnú tému, tak jediné, čo my ostane na pochvalu, je John C. Reilly, ktorému som jeho úlohu žral po celý film (a on je dôvodom, prečo dávam veľmi štedré dve hviezdy). Pôsobí úplne prirodzene, má charizmu a v podstate je jedinou postavou, ktorá za niečo stojí. Ostatní sú iba nevýraznými figúrkami a atrakciami na jedno použitie. Kopancom do gulí je fakt, že sa ich zhostili skutočne elitní herci, a predviedli s nimi... úplné hovno. Willem Dafoe sa objaví v dvoch scénach, štylizovaný do nejakého sladkého manekýnskeho pupuša, a prehráva jedna radosť. Ray Stevenson sa po celý film iba škerí ako dement, Salma Hayek sa evidentne nudí a Ken Watanabe... škoda hovoriť.To, že predstaviteľ hlavnej úlohy bude drevo, sa tak nejak očakávalo, takže sa o tom netreba obšírnejšie rozpisovať. Reilly ich proste všetkých prehral o dvadsať svetelných rokov. Ďalšia vec, ktorá ma na filme vytáčala, bol skutočne mizerný strih. Ani neviem, kedy som naposledy videl takúto otrasnú prácu. Po celé trvanie filmu sa opakovali situácie, kedy som mal dojem, že medzi dvoma strihmi sú vynechané jeden alebo dva zábery. Ďalej sterilná réžia (nie je tam ani stopy po nejakej zapamätaniahodnej scéne), skratkovité rozprávanie (film pre svoju povrchnosť nezaujme a o nejakej gradácii na konci nemôže byť ani reči), najúbohejší záporák dekády a mnoho a mnoho ďalšieho. V správnych rukách mohol byť Upírov pomocník výbornou oddychovkou. Ale takto... ()

Galerie (33)

Zajímavosti (11)

  • Film se natáčel od 19. února 2008 až do 1. června 2008. (Chatterer)
  • Jméno Vur Horston si Larten Hroozley (John C. Reilly) nevymyslel jako pseudonym. Je to jméno jeho bratrance, kterého miloval jako bratra a který byl zavražděn ještě, když byly dětmi. Larten se díky této nešťastné události stal upírem. [Zdroj: Darren Shan - Sága Lartena Hroozleyho] (ČSFD)
  • Postavu Mr. Talla hrál také basketbalový hráč Trevon Flores. (Chatterer)

Související novinky

Vousatá Salma Hayek?

Vousatá Salma Hayek?

16.01.2008

Pro ty, kteří propadli jejímu zpěvu v Desperadovi a tanci v Od soumraku do úsvitu, je to téměř bolestná představa, ale nedá se nic dělat mexická kráska si ve své první roli po mateřské zahraje… (více)

Reklama

Reklama