Reklama

Reklama

Své minulosti neutečete… Matthew McConaughey a Jennifer Garnerová zazáří v romantické komedii o nenapravitelném sukničkáři, kterému se jednoho dne zjeví strýček Wayne, který miluje party a noční život. Spolu s ním však přicházejí duchové bývalých přítelkyň… Fotograf celebrit Connor Mead (Matthew McConaughey) miluje svobodu, zábavu a ženy… přesně v tomto pořadí. Connor moc dobře ví, že svobody je nutné umět si vážit. Užít si a zmizet, to je jeho celoživotní krédo, kterým se také značně liší od svého bratra Paula, jenž vždy slyšel spíše na romantiku a momentálně plánuje svatbu. A právě tato svatba změní Connorovi život. Nejen, že se pokusí, v souladu se svým přesvědčením o škodlivosti monogamie, obřad překazit, ale navíc na oslavě narazí na dívku, které se jako jediné podařilo zlomit Connorovi srdce - na lásku z mládí Jenny (Jennifer Garnerová). Navíc na svatební party potká ducha svého zesnulého strýčka Waynea (Michael Douglas), který byl vždy jeho velkým vzorem ve svádění žen. Toto setkání však není náhodné, strýček mu přináší důležitou zprávu od jeho bývalých přítelkyň a Connorovi se tak možná konečně otevřou oči... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (381)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Tento snímek mě před lety opravdu nezaujal, ale řekl jsem si, že bych si měl dát reprízu, abych zjistil, jestli se něco nezměnilo. Ale hlavně proto, abych k němu mohl napsat komentář/recenzi. No, nebudu předstírat, že šlo o příjemný zážitek. Tvůrci zjevně viděli svět černobíle, takže jejich příběh znal jen dvě roviny; šovinistickou a tu, v níž se vyznávají ty pravé americké rodinné hodnoty. Nic mezi tím, aby snadno ovlivnitelný divák z cílové skupiny nebyl příliš zmatený. Po zhlédnutí filmu se mi to nepíše snadno, ale Matthew McConaughey není špatný herec, a přestože chápu, že i herci musí platit účty, myslím, že si účastí v tomto a v podobných projektech zbytečně pokazil reputaci.  Zastávám názor, že když herec své roli nevěří, odrazí se to na jeho výkonu. Ale nechci házet veškerou vinu na herce, protože tady vážně neměli mnoho co předvést. Scénář byl totiž opravdu špatný, humory v něm použité mě nedokázaly rozesmát a těch rodinných hodnot a patetických proslovů v závěru bylo tolik, že jsem chtěl odebrat i tu poslední hvězdičku. Nakonec jsem ji tam ponechal, ale valnou hodnotu pro mě nemá. / Poučení: Jsi konvenční jedinec, jemuž záleží hlavně na názorech okolí? Tohle je film pro tebe. 1*- ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Čistokrvným romantickým filmom sa väčšinou vyhnem, sú strašne predvídateľné a nudné, ale výnimky sa nájdu. Proti romantike v solídnych filmoch a drámach nemám vôbec nič. Musí to byť uveriteľné, zabalené v silnom príbehu a takto to funguje. Tento je z kategórie tých typických, ale presvedčilo ma hlavne obsadenie. Nakoniec to nebolo zlé, pár krát som sa zasmial, návrat v čase bol celkom fajn a M. McConaughey k tomu..., tak je to v pohode. Po prvých minútach je jasné ako to skončí, vedel som , že fotku vytiahne ešte raz, každý tušil, že sa na konci zmení...Strašne predvídateľné, ale herci to zachránili a dotiahli to na priemer. 60%. ()

Reklama

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Průměrná ovšem nijak nenudící romantická komedie, která nikoho neurazí. Musím říct, že u této jsem se opravdu bavila, protože vidět Matthew McConaughey s dlouhými vlasy vážně stojí za to:) Námět duchů minulosti, současnosti a budoucnosti už tu sice párkrát byl např. tohle a řada jiných, ale v tomto podání vás dokáže mile překvapit. Jennifer Garner jako herečku moc nemusím, ale jako bývalá milenka se dala snést. Nejvíce se mi líbil strýček v podání Michaela Douglase, který je vlastně příčinnou této zápletky, jestli se tomu tak dá říct. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Film s nejhorším castingem za poslední roky. McConaughey otravný, Garnerka nesympatická, družička Lacey Chabert na zabití a ťulpas Breckina Meyera k uzoufání nudný... k tomu scénář nedávající skoro žádný smysl, zombie-Douglas a humor, jenž může bavit snad jen úplně nenáročné (anebo dementní) diváky. Waters má na víc. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Je s podivem, že v tomhle filmu hrají Matthew McConaughey a Jennifer Garner. Čekal bych spíše účast nějakých hvězd nižší svítivosti než tyhle dva, ale budiž. Jistou originalitu filmu nelze upřít, horší je to s jeho zpracováním a nějak mně celou dobu unikal smysl tohohle snímku, který evidentně neví, čím chce být. Komedií? Moc jsem se nezasmál. Dramatem? Na to má až příliš chabou dramaturgickou kostru. Hororem? Tak do toho má hodně daleko. Romantickým filmem? Tak to se minulo účinkem. Přitom v sobě snoubí či spíše naťukává všechny zmíněné žánry, ale spolehlivě není ani jedním z nich. Ona žánrová nevyhraněnost nemusí nutně znamenat konec všech nadějí, ale musí být zachována určitá mez, přes kterou by se už nemělo jít. Morální poselství o napraveném sukničkáři, které z téhle komedie od počátku přímo trčí, se tak nějak nehodí k režiséru Marku Watersovi, kterého spíš považuji za provokatéra a tenhle film na mě působil až moc uhlazeně, a když už chtěl trochu vybočit z řady, tak hned si to zase rozmyslel a šlapal brázdu. A je to škoda, protože příběh o proutníkovi (v mírně odtažitém McConaugheyho podání), který střídá holky jako ponožky a žíly mu to netrhá, měl navíc už tím, že disponoval kvalitními herci, ale povrchní přístup a zejména odporně předvídatelný moralizující závěr, tenhle film tak trochu pohřbily a výsledkem je podprůměrný film, který ani trochu nepohnul s mými emocemi. Ale Michael Douglas ducha mrtvého strýčka zahrál skvěle a Christina Milian neměla chybu. 40% ()

Galerie (36)

Zajímavosti (9)

  • Film mělo původně natáčet studio Walt Disney Pictures. Režírovat měl Kevin Smith a v hlavní roli se měl objevit Ben Affleck. Produkce začala na podzim 2003, ale rozpočet filmu a neúspěch Affleckovy Lásky s rizikem (2003) donutila studio od filmu upustit měsíc před zahájením natáčení. (HappySmile)
  • Zpracováno dle knihy Charlese Dickense "Vánoční koleda". (D3VIL)

Související novinky

Problémové filmy

Problémové filmy

10.02.2008

Dva snímky se v posledních týdnech dostaly do vážnějších potíží, ale podařilo se je včas zachránit před tzv. development hell (peklem nikdy nezrealizovaných projektů). Mark Waters, od něhož brzy… (více)

Reklama

Reklama