Povídky ze záhrobí: Rytíř Démon
Horor / Thriller
USA, 1995, 92 min
Gilbert Adler, Ernest R. DickersonHudba:
Ed ShearmurPlakáty
Bojovník hájící barvy dobra tentokrát nevypadá jako chrabrý rytíř s tváří anděla. Spíš jako špinavý, zarostlý, unavený štvanec. K jeho dalšímu nerovnému střetnutí se zlem dochází ve zchátralém motelu a nedobrovolnými účastníky se stávají všichni jeho obyvatelé, tvořící téměř tradiční vzorek americké obyvatelstva. Poněkud prázdná krasavice a její samolibý, patřičně podlý a zbabělý milenec, který zkazí co může, rázná majitelka motelu, starý ochlasta, malá holčička, dobrácký polda, křehká černá dívka, pracující v motelu jako uklízečka. Ani jeden z nich zpočátku netuší, kdo z obou nových příchozích mluví pravdu a hájí barvy dobra. Pozice se však velmi rychle vyjasní stejně jako předmět, o který se hraje. Vzácný flakón s posvěcenou krví, který je klíčem k otevření pekelných bran.Americký horor z roku 1995 je prvním celovečerním počinem spadajícím do úspěšného povídkového cyklu Povídek z krypty (u nás Povídek ze záhrobí). Vyprávění o lidech, bránících se ve starém domě útoku monster, sice patří k těm nejčastějším a zdánlivě už nemá co nového nabídnout, přesto je to tentokrát požitek, který by si žádný fanda horroru neměl nechat ujít. (oficiální text distributora)
║Rozpočet $12miliónov║Tržby USA $21,089,146║Tržby Celosvetovo $21,600,000║(18.2.2009)
obitus
Becko jako remen. Samozrejmne se nabizi srovnani s Bordello of Blood, ktery si dokaze v celovecerni stopazi udrzet rychle tempo po celou dobu a nejsou v nem hlucha mista, jako tady. Pribeh netreba resit, samozrejmne je to ptakovina, ale az na par zminovanych nudnych chvil zabavna ptakovina. Herci jsou spravne spatni (bezruka cernoska dokonala) a triky, ty jsou naprosto skvele, predevsim masky a ruzne krvave lahudky opravdu stoji zato. Tales from the Crypt jsou precejen lepsi jako kratke povidky, ale rozhodne i jako celovecerak nabizi slusnou zabavu a milouckeho Crypt Keepera. BTW Zemeckis stal u zrodu serialu a produkoval jednotlive epizody, takze logicky i film.(1.8.2005)
Dever
Soundtrack Ed Shearmur: 1. Cemetary Gates [Demon Knight Edit][Mix] ,2. Tonight We Murder ,3. My Misery (Demon Knight) ,4. Diadems ,5. Instant Larry ,6. Fall Guy ,7. Beaten ,8. Polícia ,9. Hey Man, Nice Shot ,10. 1-800-Suicide(15.5.2011)
Morien
Kdysi dávno o prázdninách jsem nemohla dlouho do noci usnout a tak jsem provozovala svůj oblíbený koníček - přepínala jsem mezi popůlnočními programy s tím, že mě nějaký z nich spolehlivě uspí - a ehjle, narazila jsem na tohle skvělé béčko, u kterého jsem se řehtala od začátku až do konce. Kdyby nebyl Billy Zane démon, řekla bych, že je bůh.(7.9.2008)
TheRaven
Neuvěřitelně sračkoidní a kýčovitá záležitost. Jaksi nemám rád horory, kde pořád něco bouchá a vše je tak nějak přehnané až do extrému. I když je pravda, že některé scény v nichž figuroval Billy Zane mě výtečně pobavily a zachránily film od hlubin odpadu. Obávám se, že mé hodnocení také ovlivnil hrozný dabing, v originálu to snad tak imbecilní nebylo. No jo no, po dlouhé době dabovaný film a na dlouho zase radši ne. Jen škoda, že nevyhrálo zlo, klaďáci byli totiž hrozně nesympatičtí. 25%.(9.8.2008)
gudaulin
Celovečerní film natočený ve stylu televizních Příběhů ze záhrobí, který asi nepotěší ty diváky, kteří od hororů očekávají vyvolání skutečného strachu, protože z hlediska příběhu i zpracování se Rytíř Démon jednoduše nedá brát vážně. Na druhou stranu je znát, že právě to je cílem tvůrců snímku, že se jedná o svého druhu poctu laciným béčkovým produkcím a že se při natáčení herci i celý štáb nejspíš slušně bavil. Prakticky všichni zúčastnění přehrávají, ať už záměrně nebo ne, a ono to kupodivu do téhle podívané dobře zapadá. Při sledování Rytíře Démona nelze mít velká očekávání. Není to velký film, ale ryze odpočinková záležitost na pozdní večer. Celkový dojem: 50 %.(7.8.2008)
petero
Nie. TALES FROM THE CRYPT nepristane celovečerná stopáž. Práveže naopak, ubližuje a to fakt že dosť. To čo bolo spočiatku dobré sa ku koncu mení na nezáživné pobehovanie po dome kde zaručí démon, potom zajačí postava a tak stále do kola až to nakoniec lezie na nervy lebo je to zbytočne natiahnuté na neúnosnú stopáž. V začiatku lepšie ako BORDELLO OF BLOOD, v konečnom výsledku ešte horšie.(4.11.2008)
JohnnyD
Blbé béčko, ktoré akurát tak nudí. Ako jediné pozitívum mi príde Crypt Keeper v úvode a na konci filmu. Inak nuda a nuda.(12.9.2005)
Ruut
Mnó - prsa ... ohnilci ... krev = o.k. tři hvězdičky filmu, který měl být zahrabaný hluboko v osmdesátkách. Jo a děj? Nevšiml jsem si ...(7.6.2010)
klerik
Tomu sa povie sra*ka! Ale som presvedčený, že to bol zámer. Na stupidite a jej sestričke brutalite sa dá fajne zasmiať a človek si zaspomína na staré dobré (?) časy...(9.3.2006)
Bloody13
První půlka devadesátých let byla pro horor nemilosrdná doba. Žánr zažíval tvůrčí krizi a rok 95´ byl jejím vrcholem. Proto i třeba průměrný Demon Knight působil jako nezvykle svěží dílko. První celovečerák kultovního seriálu nepostrádá všechny atributy starých krvavých béček: nechybí známé tváře (Sadler, Zane, Miller), povedené masky hnusných démonů, diváka ohodí spousta krve a zeleného slizu a to vše za nutně černohumorného nadhledu. Příběh je posunutý na vedlejší kolej, ve svojí přímočarosti jde stejně o souboj dobra se zlem ve starém hotelu, uprostřed ničeho. Snímek teda ctí pravidla žánru, je vyroben s fanouškovským zápalem a toho si já umím cenit. Následující Upíří nevěstinec mi však připadá o krapet lepší.(24.7.2011)
Jordan
od strachu som veru ani nedýchal(30.4.2005)
jonyyy
50%(10.10.2008)
Campbell
Docela zábavná podíváná. Celkem dost známých tváří, pěkná monstra, unilí příběh a prostě další delší epizodka Tales from the crypt.(18.12.2008)
fcreading
Na seriál to určite nedosahuje pretože toto je celý film a iba jedna poviedka kdežto u seriálu máme až tri poviedky z jednej episody. Ale až tak zle to nebolo, po Bordello of Blood je to béčkový nástupca, ktorý miestami nudí ale len trošičku. William Sadler v roli špinavého chlapíka je vynikajúci, svoju rolu si užíva a Billy Zane ktorý sa snaží získať klúč,pomocou ktorého chce ovládnuť svet 80 percent.(15.2.2008)
nash.
Když jsem to před dekádou viděl poprvé, spokojeně jsem si to užíval. Dnes nechápu co..(9.8.2008)
SeBig
céčkovej horor a já rad takovýhle filmy tak proc nedat 4 hvězdy kdyz to bylo vynikajíci(26.6.2010)
matestlust
Tohle už je snad i Céčko:)...Přeplácaná blbůstka,která vás ale udrží na křesle po celou dobu...(9.1.2008)
Zakk
Ta jedna hvězda je víceméně z milosti, abych to tady nekazil. Ale jako horor absolutní bída s pitomými triky a animacemi. Příběh prázdný, jak hlava Milouše Jakeše. To vše s odznakem:"když jsem na dně,natočím cokoli".(9.8.2008)
honajz
Na motivy povídek seriálu Povídky ze záhrobí vzniklo i pár samostatných TV filmů, které se k nám postupně dostávají na DVD. Příběh není nikterak objevný - do malého městečka přijíždějí dva cizinci, kteří se nakonec střetnou v malém motelu. Síly jsou brzy jasné - vládce démonů proti rytíři čistoty s tajuplným klíčem plným zázračné krve. Na obyvatelích motelu je, na kterou stranu se přidají. Laciné dekorace jen rámují celou béčkovost filmu, již drží nad vodou hlavně tři hlavní představitelé - jako dokonale charismatický záporák Billy Zane, jako good guy William Sadler a jako statečná afroamerická bojovnice Jada Pinkett Smith. Ostatně, film je z roku 1995, takže těžko čekat při TV produkci zázraky. Avšak v noci při správné náladě může jít o ten správný film.(23.2.2009)
| Na DVD od: | 09.02.2009 Magic Box |
|---|
Související
- Povídky ze záhrobí: Upíří nevěstinec (1996)
- Příběhy ze záhrobí (TV seriál) (1989)