Reklama

Reklama

Sobík Niko

  • Finsko Niko - Lentäjän poika (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dobrodružný animovaný film pro celou rodinu o malém sobíkovi Nikovi. Niko věří, že otec, kterého nikdy nepoznal, je jedním ze světoznámé letky Santa Klause. Jeho největším snem je naučit se létat stejně dobře jako jeho otec. Dospělí z Nikova stáda však nemají pro sobíkův talent nejmenší pochopení a děti se mu smějí. Vlastně vůbec nikdo nevěří, že jeho otec je mezinárodní hvězda. Jediný, kdo ho podporuje a věří mu, je neohrabaná veverka jménem Julius. Přes přísné zákazy stáda se Niko rozhodne nacvičovat svůj let na kopci, na němž hrozí útok hladových vlků. Při jeho smůle ho samozřejmě vlci zbystří a celé stádo se musí vydat hledat nový úkryt. Niko se cítí provinile, a proto opustí stádo, svou matku i kamarádku Sagu a společně s Juliem se vydá na dalekou cestu za svým otcem… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (74)

hobbitko 

všechny recenze uživatele

Roztomilé, předvidatelné, plytké. Pro děti, pro děti a ještě jednou pro děti. Nevím proč jsem od finsko-dánské koprodukce čekala něco, co se nebude podobat na všechny ty Nema, příběhy žraloků, madagaskary a podobně sladce se tvářící ptákoviny. Ale neurazí to, jen lehce znudí. Když se objevila scéna se "santovskou" rychlostí, trochu jsem obživla nadějí, že v tom filmu přece jenom najdu něco, co nebude určeno jen dětem do 6 let. Ale tou scénou to začalo i skončilo. Na oddech jako stvořené, mozek u toho skutečně potřebovat nebudete. A jinak musím souhlasit s ripem - chudáci vlci, nechtěla bych, aby generace dětí, která tento film zhlédla, měla na starosti jejich záchranu. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Celovečerní vánoční animovaný film o tom, kterak jeden malý sobík zatoužil poznat svého otce, jenž by měl patřit mezi létající soby, kteří každoročně táhnou sáně Santa Clause. Děj je velice prostý, ale není se čemu divit, když je to pohádka určená především dětem. Každopádně já si to užíval a občas jsem se i něčemu zasmál, například vegetariánský vlk zamilovaný do růžové pudlice byl hodně vtipnou postavičkou. Ovšem celkově celý film byl jeden úžasný a sympatický předvánoční filmový zážitek, který stálo za to vidět. A na rovinu říkám, že jsem si to užil, ač už nejsem malé dítě, ale Vánoce miluju a tenhle příběh je podle mého názoru pro předvánoční dobu naprosto ideální. Co se týče animace, tak ta mi naprosto vyhovovala a nemám s ní jediný problém, celý film od začátku do konce je u mě jedna obrovská spokojenost a těžko najdu něco, co bych tomuto filmu mohl vyčíst, z mého pohledu se jedná o ideální vánoční animák, který má co nabídnout a který se zajisté bude líbit celé rodině, nejen jejím nejmenším členům. Byl to zkrátka další z příjemných předvánočních filmových zážitků a já jsem rád, že jsem ze své bohaté filmotéky s vánočními filmy vybral pro sobotní odpoledne právě tento film. Uděluji čtyři hvězdy a předpokládám, že jsem ho neviděl naposledy. ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobré. Technicky samozřejmě silně zaostává (výrazně ovšem lepší, než Kozí příběh) a příběh je v první části značně rozkouskovaný, potěší ale mimika postav, občas velice hutná atmosféra a vypečené a zábavné finále. Jako plus beru také fakt, že film není infantilní a velice často hraje na vyloženě vážnou notu. Ve výsledku naprosto snesitelná pohádka. ()

prezdivaka 

všechny recenze uživatele

Scénář je takový eurounijní. Začátek a hlavně střední část byla moc pěkná a dobrodružná, ale poslední třetina v Santově vesnici (proč musí Dánsko - Finské seskupení postavit příběh na Santa Clausovi?) byla dost nepohádková. Letiště sobí "letky", ječmenové pivo, Santův telefon a celý trapně vykonstruovaný konec se střídavou péčí. Měsíc je stále v úplňku a vlci se cpou lišejníkem. ()

HappySmile 

všechny recenze uživatele

Pěkná vánoční pohádka. Film je určený spíše pro menší diváky, takže to, že je animace občas trochu slabší vlastně ani až tak nevadí. Nudit film nebude ani dospělé, je tady pár vtipných momentů a postavičky jsou roztomilé (až na vlky samozřejmě). Jinak jsem si všimla, že v poslední době je populárním animovaným zvířátkem veverka a tady tomu není jinak. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (5)

  • Na Holandském dětském filmovém festivalu Cinekid získal snímek v roce 2008 Cenu poroty a Cenu diváků. (Terva)
  • Pri prvých náčrtoch dali sobovi meno Pietu, potom ho premenovali na Rusty a až vo finálnej verzii sa z neho stal Niko. (Tolf)
  • Ide o najdrahší a najďalej distribuovaný fínsky animovaný film. Rozpočet bol 6,1 milióna euro. (Tolf)

Reklama

Reklama