Reklama

Reklama

Sobík Niko

  • Finsko Niko - Lentäjän poika (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dobrodružný animovaný film pro celou rodinu o malém sobíkovi Nikovi. Niko věří, že otec, kterého nikdy nepoznal, je jedním ze světoznámé letky Santa Klause. Jeho největším snem je naučit se létat stejně dobře jako jeho otec. Dospělí z Nikova stáda však nemají pro sobíkův talent nejmenší pochopení a děti se mu smějí. Vlastně vůbec nikdo nevěří, že jeho otec je mezinárodní hvězda. Jediný, kdo ho podporuje a věří mu, je neohrabaná veverka jménem Julius. Přes přísné zákazy stáda se Niko rozhodne nacvičovat svůj let na kopci, na němž hrozí útok hladových vlků. Při jeho smůle ho samozřejmě vlci zbystří a celé stádo se musí vydat hledat nový úkryt. Niko se cítí provinile, a proto opustí stádo, svou matku i kamarádku Sagu a společně s Juliem se vydá na dalekou cestu za svým otcem… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (74)

Brinkley 

všechny recenze uživatele

Podotýkám, že hodnotím pouze s ohledem na cílovou skupinu a její reakce na tuto finskou vánoční pohádku. V TV v brzkých hodinách před Štědrým dnem pro nejmenší.... proč ne? Děti nadšeně fandily sobímu mrňousovi, aby jej nesežrali vlci, mě osobně ten příběh neiritoval (dokonce jsem se přistihla, že u přípravy snídaně nevědomky zírám, jak sobí letka stříhá ušima) a navíc jsem byla vděčná, že mi ke konci nespustili ukňouranou I believe I can fly..... (za to ta hvězda navíc). Jsou i drastičtější pohádkové počiny. ()

JoSte 

všechny recenze uživatele

Sobík Niko o sobě říká, že je filmem pro celou rodinu, což mu ve finále výrazně sráží hodnocení. Slabší dialogy, až moc jednoduchý příběh, některé nedomyšlenosti a spousta hluchých míst, kde jakoby scénaristům docházely nápady – to je kombinace, jejíž vinou jsem se, i přes poměrně krátkou stopáž, ubíjel nudou. Pro ty nejmenší ale Niko může být příjemným zpestřením Vánočních chvil. ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Celkom príjemné prekvapenie, že aj s toľko prevarenou témou ako sú Vianoce a Santove soby, sa dá stále urobiť kvalitná a neotrelá vec. Príbeh síce nie je extra originálny a viacmenej šablónovite nasadá na smer obdobných animákov, hlavne americkej tvorby, ale napriek tomu a vďaka svojej výpravnosti ma bavil takmer od začiatku po koniec. Silný komedionálny nádych zvádza k tomu, aby zapadol aj v kolónke komédia. A že je to humor vkusný, zábavný, okorenený o nápadité prvky. Pre decká nesie aj pekný odkaz v duchu - nie je všetko zlato, čo sa bliští. Animácia sa smelo môže rovnať hollywoodskej tvorbe tej doby a animák sa môže oprieť aj o podmanivý hudobný motív. Preto veľká spokojnosť. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Krásné animované překvapení o malém sobovi, který se rozhodne na dalekou pouť jít hledat svého tátu mezi Santovy soby. Taky tu máme vysvětlení, proč Santovi soby lítají, oni se s tím prostě tak narodí. Santovská rychlost, taky vám tak připadala zrychlení ve Star Treku? A co teprve ten růžový pudl, až nápaditě podobný pudlovi z Burtonového filmu FRANKENWEENIE. [1691. hodnocení, 63. komentář, 60%] ()

HappySmile 

všechny recenze uživatele

Pěkná vánoční pohádka. Film je určený spíše pro menší diváky, takže to, že je animace občas trochu slabší vlastně ani až tak nevadí. Nudit film nebude ani dospělé, je tady pár vtipných momentů a postavičky jsou roztomilé (až na vlky samozřejmě). Jinak jsem si všimla, že v poslední době je populárním animovaným zvířátkem veverka a tady tomu není jinak. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (5)

  • Ide o najdrahší a najďalej distribuovaný fínsky animovaný film. Rozpočet bol 6,1 milióna euro. (Tolf)
  • Na Holandském dětském filmovém festivalu Cinekid získal snímek v roce 2008 Cenu poroty a Cenu diváků. (Terva)
  • Ústa postáv animovali tak, aby sadli na anglické dialógy. (Tolf)

Reklama

Reklama