Reklama

Reklama

Je to pták? Je to letadlo? Ne, mechanický kluk – Astro Boy. Byl stvořen pro napínavá dobrodružství, které může prožít jenom on. Jeho táta, slavný vědec Tenma, mu do vínku dal super sílu, rentgenové paprsky, rychlost a schopnost létat nad oblaky. Astro Boy poznává svět, učí se lidským emocím, když tu je jeho rodina a přátelé ocitnou v nouzi. Odvážný kluk se proto vrací do rodného Metro City, aby čelil možná dosud největší životní výzvě.

Astro Boy pochází z hlavy Osamu Tezuky, který je přezdíván Bůh mangy, tedy japonských komiksů. Příběhy malého chlapce začal vydávat počátkem padesátých let minulého století. Ty byly později přepracovány do televizního seriálu. Právě jeho podoba tehdy udala směr celé japonské animované produkci a dodnes je v ní patrný Tezukův vliv. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (158)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $65miliónovTržby USA $19,551,067Tržby Celosvetovo $44,093,014Tržby za predaj DVD v USA $6,625,218 //počet predaných kusov 354,771║ Celý problém tejto rozprávky je, že je dej spravení až v moc okukanej hrdinskej šablónke. Ináč je to v pohode pozerateľné, Astro je fajn, roboti naokolo tiež, počítačová grafika slušná, občas nejaký ten vydarený humor, slušný priemer. /60%/ ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Původní předlohu neznám, ale faktem je, že Astro Boy má naprosto peckózní námět. Mladý kluk zemře - jeho otec, uznávaný vědec, sestrojí jeho kopii s jeho duší do těla robota - z kluka se stane odpadlík - z odpadlíka superhrdina, jež zachraňuje svět... Začátek byl velice přijemnou podívanou, ale zhruba od třetiny filmu se autoři pouštějí tam, kam to nemá cenu v tomto stylu. Udělat z toho ultimátní akční pecku s lepšími efekty a coolovějšími dialogy, jedná se o luxusní animák plný vtipných hlodů a skvělé akce. Takhle se jedná o super námět zbabraný dětinskou druhou polovinou, špatnou animací a nepovedenou hudbou. Je to škoda, AstroBoy má stoprocentně na víc! ()

Reklama

Trustme 

všechny recenze uživatele

Fantastická podívaná v designu několika stylů - zachován původní manga a usměrněno pro západní svět. Přesto je tento film takřka uzemněn, odstrčen a cokoliv nevoní PIXARem či DreamWorksem je odsunuto na pouhý tuctový animák... Jako přední milovník rozpohybovaných obrázků jsem doslova nadšen tímhle kouskem a i když určitě nedosahuje ke špičce dvou výše zmiňovaným top studiím, jedná se o vynikající ukázku moderní animace s efekty a nápady, které ani na vteřinu nenudí. ()

Yojimbo 

všechny recenze uživatele

Pro děti asi slušná zábava, která ve mně zanechala spíše rozpačité pocity. Celý příběh je jednoduchý až hanba, akční scény jsou takové uhlazené až nudné a vše v podstatě vyznívá hrozně naivně. Být malý capart, asi bych slintal blahem, ale kdokoliv nad 12 let by se měl poohlédnout po něčem dospělejším. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

I když jsem příznivce animáku musím přiznat, že tohle nebyl můj šálek kávy. Prvotní myšlenka a záměr se mi líbil, ale zpracování a hlavně konec mě dosti zklamal. Když vzpomenu třeba graficky nedotaženou, ale za to citově nabitou Terru, tak se to nedá srovnat. Průměrná zábava o klukovi, co se stal robotem. Doporučuji jen citově zakrnělým jedincům bez smyslu pro děj. 50% ()

Galerie (53)

Zajímavosti (5)

  • Astro Boy a jeho tvorca sa v Japonsku stali natoľko populárnymi, že sa dostali aj na poštové známky a robotický chlapec sa v sieni slávy postavil vedľa takých postáv ako napr. robot C-3PO z Hviezdnych vojen. (rudess)
  • Poprvé byla pohádka Astro Boy vysílána v Japonsku roku 1963 (D3VIL)

Reklama

Reklama