Reklama

Reklama

Little Ashes

  • Španělsko Sin límites
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Film pojednává o mládí světoznámého španělského surrealistického malíře Salvadora Dalího (Robert Pattinson) a jeho vztahu s ostatními umělci, zejména s básníkem Federicem Garcíou Lorcou. Ten se po nástupu na univerzitu v Madridu roku 1922, již přesvědčen, že se stane velkým umělcem, seznamuje s Federicem Lorcou a Luisem Bunuelem. V opojné vůni změny, jež zmítá světem, mladí bohémové objevují zákoutí avantgardy i zvláštní mozkové propojení, které se mezi nimi stále více prohlubuje. Když Luis odjíždí do Paříže kvůli svým vlastním uměleckým ambicím, Salvador a Federico tráví léto plné inspirace v malém přímořském městečku a jejich vzájemný vztah se prohlubuje do ještě intimnějších končin... (Morien)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (57)

Elleannie 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu mi přišel takový divný, byla jsem z toho rozpačitá.. Robert Pattinson mi přišel taky rozpačitý, ale naštěstí jen chvíli, protože pak se do své role "dostal" a hrál skvěle. Javier byl ohromující, jako by vůbec nehrál, ale opravdu všechno prožíval. Nečekaná láska, která jejich životy změní více, než by oba čekali, skončila dříve, než mohla pořádně začít.. Přestože většina lidí čekala, že příběh bude více pojednávat o životu Salvadora Dalího, a naopak hlavní postavou je zde spíše Federico, mně se tento film líbil a můžu vřele doporučit. ()

Martinibaby 

všechny recenze uživatele

Tak nějak zvláštně uchvacující.. Někdy až moc zvláštně, že člověk nevěděl, jestli to, co zrovna vidí, je spíš k smíchu nebo k pláči. Ale rozhodně svým specifickým způsobem uchvacující. A Robert vypadal chvílema jako solidní psychouš, já mu to teda věřila. Javiera chválím, ten by kouzelnej. Stojí za vidění :) ()

Reklama

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Pokud tenhle film spatří fanynky Edwarda Cullena, tak se úmrtnost na infarkt u ženské populace zvýší o dobrých 500%. Pohled na jejich idola hrajícího absolutně neatraktivního homosexuála, se pro ně zajisté stane noční můrou na dobrých deset let dopředu. Osobně jsem se při Pattinsonovu výkonu smál a o to víc mne štve fakt, že jeho šílenost a naprostá netypičnost od minulých rolí mne nenechala odvrátit zrak od obrazovky. Bohužel, příběh je slabý jak americký dolar. Snaha převést Zkrocenou horu do časů anarchistů a géniů absolutně nevyšla. Režie veskrze průměrná, hudba solidní. Třetí hvězdu posílám Javier Beltranovi, jemuž role Federica Lorca opravdu sedla. ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Zvláštní, bohémské, dramatické, životopisné × trochu delší. ..na to, že se tam skoro nic nedělo. Byl to velmi zvláštní film, ale on Dalí moc normální taky nebyl. Film pojednává o životě Salvadora Dalího a jeho přítele básníka Federica García Lorcy, a o jejich společné lásce, vášni a plánům. Ve filmu se řeší i tehdejší politická situace na kterou sám Lorca později doplatí. Film není vhodný pro odpůrce bohémských dlouhých filmů a pro ty co nemají rádi filmy jako Zkrocená hora. "Salvador Dalí a jeho olivově zbarvený hlas... " ()

easaque 

všechny recenze uživatele

2* opravdu zvláštně natočený film, který prezentuje přátelství mezi F.G. Lorcou a S.Dalí plné nenaplněné vášně, ale proč ne - všechno je možné. Asi jméno Salvador Dalí víc láká, protože ve své podstatě je to spíš film o Lorcovi. Provedením mě moc nenadchl a při sledování jsem spíš usínal, jak byl utahaný a nevýrazný. Ale zase jsem o něco chytřejší, takže ještě 2 hvězdy si zaslouží. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 0 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

  • Pattinson (Salvador Dalí) uvedl, že ve scéně, při níž ve filmu masturbuje, skutečně onanoval. Podle něj by předstíraná scéna prostě nefungovala. (busev)

Reklama

Reklama