Reklama

Reklama

Little Ashes

  • Španělsko Sin límites
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Film pojednává o mládí světoznámého španělského surrealistického malíře Salvadora Dalího (Robert Pattinson) a jeho vztahu s ostatními umělci, zejména s básníkem Federicem Garcíou Lorcou. Ten se po nástupu na univerzitu v Madridu roku 1922, již přesvědčen, že se stane velkým umělcem, seznamuje s Federicem Lorcou a Luisem Bunuelem. V opojné vůni změny, jež zmítá světem, mladí bohémové objevují zákoutí avantgardy i zvláštní mozkové propojení, které se mezi nimi stále více prohlubuje. Když Luis odjíždí do Paříže kvůli svým vlastním uměleckým ambicím, Salvador a Federico tráví léto plné inspirace v malém přímořském městečku a jejich vzájemný vztah se prohlubuje do ještě intimnějších končin... (Morien)

(více)

Diskuze

 (hodnocení, recenze)

Robert Pattinson opět nezklamal a dokonale zahrál geniální a sobecké šílenství s melancholickými výkyvy nálad a pocitů.
Už po shlédnutí The haunted airman jsem věděla, že má před sebou slibnou budoucnost z hlediska jeho hereckých kvalit.

 (hodnocení, recenze)

Pattinson skvěle ztvárnil Dálího - šílený, egoistický, geniální! Je škoda, že málokdo se na takový film podívá a když už se podívá, tak říká "ale Dalí takový určitě nebyl, nemohl to být takový parchant a buzík." Nelíbí se mi, jak lidé hned kritizují něco, čemu nerozumí a nikdy ani rozumět nebudou, protože se o to nesnaží. Film naprosto vystihuje Dalího povahu, jeho život, i když nevím, zda měl prsty v Lorcově smrti. Každopádně nápad to byl odvážný. :-)

markytanek

markytanek (hodnocení, recenze)

Nu, našla jsem si knihu Marná láska, tak trochu literatura faktu, a ta jen podtvrdila, že valná část děje je dle skutečnosti. Pattinson byl výborný, Beltrán taktéž, filmový Bunuel má podmanivý hlas, Magdalena, byť jen fiktivní postava, doplnila potřebný trojuhelník, nádherná hudba.  Kdykoli můžu zhlédnout znova.

LuckaV

LuckaV (hodnocení, recenze)

Film se mi líbil moc, i když o faktické správnosti mám jisté pochybnosti. Miluju Dalího a v kombinaci s Robertem Pattinsonem to byla naprostá bomba :)

Henry Morgan

Henry Morgan (hodnocení, recenze)

Tak ono to poběží jen na slovensku, taková škoda, těšil jsem se na výrazy diváků v kině při homosexuální scéně na střeše.

Yas007

Yas007 (hodnocení, recenze)

Tenhle film mi vyrazil dech - Pattinson to zahrál vážně dost dobře, Javier Beltran také. Skvělé kostýmy, skvělé téma a skvělé herecké výkony si ode mě zasloužily 5*. Už se těším, až to přijde do kin (i když 2 roky po natočení). Super.

Straylight

Straylight (hodnocení, recenze)

krásný soundtrack a krásné dobové kostýmy;přestože jsem chtěla vidět tenhle film kvůli Pattinsonovi, tak nakonec bych ocenila více Javiera Beltrana ( Federico Lorca) a Marinu Gatellovou(Magdalena); velkým mínusem je španělský a falešný španělský ( Dalí a Buňuel) akcent v angličtině

strelenaL

strelenaL (hodnocení, recenze)

No buďme optimisti a přejme si ať jde do českých kin...i když poslední dobou je více filmu, které jsme na plátně nemohli shlédnout (např. RocknRolla). PS: A nechápu proč stále někteří pochybují o Pattinsonovi, že neumí hrát. Je to naprostá blbost. A tenhle film to rozhodne (o pravdě).

kiddo

kiddo (hodnocení, recenze)

Ještě někomu to připadá, jako by Pattinsonovi lezly z nosu dvě velké černé nudle?

BrOsKinQa

BrOsKinQa (hodnocení, recenze)

neviete ci pojde do kin? alebo kedy sa dostane do sveta? Daliho mam rada :D aj ked ten herec tu vyzera jak blb nad tym sa nejako povznesiem :D ak nieco budete vediet plsky poslite mi spravu :)

Kamkon

Kamkon (hodnocení, recenze)

Arachneus: Líp bych to neřekla, ale kvůli obojemu na to půjdu

Arachneuss

Arachneuss (hodnocení, recenze)

Pattinson konečně dokáže všem že hrát umí, i když s tím knírkem vypadá fakt debilně :-D

Reklama

Reklama