Reklama

Reklama

Detektiv Danny Fischer (John Cena) sice zatkne geniálního zloděje Jacksona, při zásahu však náhodou zahyne lupičova přítelkyně. Kriminálník toužící po pomstě vymyslí pro Dannyho dvanáct úkolů a hádanek, na jejichž rozluštění závisí život milované Molly.  Při policejní akci se detektiv Danny Fisher (John Cena) z New Orleansu chystá zatknout nebezpečného zločince Milese Jacksona (Aidan Gillen). Ten se i se svou přítelkyní dává na útěk, skončí však v poutech, zatímco jeho přítelkyně nešťastnou náhodou zahyne. Miles viní z její smrti Dannyho a slibuje mu odplatu. Po několika letech detektiv vyslechne znepokojující telefonát od Milese, v němž mu zločinec stručně řečeno říká - oko za oko, zub za zub. Dannyho čeká nebezpečná hra o dvanácti kolech s téměř nerozluštitelnými úkoly a hádankami, které však bude muset všechny splnit, chce-li ještě svou přítelkyni spatřit živou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (301)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá akční jízda ve stylu "Simon říká", tedy hry na pokyny, kde je nutné pozorně naslouchat, co je vaším úkolem. Harlin se pustil do téhle jemně obnošené žánrové berličky s vervou, ale jak už u něj bývá zvykem, opět si nelámal hlavu s mozkem. A tak se tu setkáme s osamělým géniem, který téměř bez jakéhokoliv vybavení připraví sofistikovaný plán, jenž zamotá hlavu nejen hlavnímu klaďasovi ale celému New Orleans. No, dobře, od akčního béčka se většinou nedá čekat významné promazání mozkových závitů, odpouštím. Horší je to už s obsazením hlavní role, v akčních pasážích Cena celkem nevadí, ovšem v těch několika ostatních jsem si říkal, zda nepřehodnotím svůj názor o nejhorším herci všech dob a ten patyzón, až se setmí, přece jen nesežeru. Raději zpět na začátek - jednoduchá akční jízda - a to má svou cenu. Za tři. Filmová Výzva 2015 od tatanapope ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Toto mi chýbalo...mozgový výplach na ktorom sa môžem baviť, neriešiť a kochať sa dobrými zábermi..John Cena nie je žiaden herecký talent, ale pasuje do takejto role a to je hlavné a Harlin sa snaží vrátiť k svojim zlatým dobrý koreňom čo sa mu z väčšej časti podarilo..celkomo ide o veľmi solídnu zábavu, ktorá chýba v dnešných časoch.... ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Scenáristicky mimoriadne úbohý remix tretej Pasce (aj s tým záverečným "rozuzlením"), ktorý nedáva vôbec žiadny zmysel a nemá nadhľad ani hlášky. Navyše záporák, hoci v Šanghajských rytieroch bol Jackiemu solídnym protivníkom, tu je za chudáka, ktorého by John Cena v skutočnosti zlomil jediným škaredým pohľadom. A aby toho nebolo málo, asi polhodinu som mal dojem, že Renny už to nedáva ani v akčných scénach. Že je to všetko hrozne upachtené a v zúfalej snahe napodobniť Greengrassa či aspoň Baya nechcene komické. Proste béčko, ktorému chýba béčková zábavnosť, pretože sa berie zbytočne vážne. Tak prečo to relatívne vysoké hodnotenie? Pretože všetko totálne valcuje nostalgia s koreňmi v prvej polovici 90. rokov. Takéto akčné filmy už sa dnes vôbec netočia, no bolestne nám chýbajú, pretože sme s nimi (poniektorí) strávili naše najlepšie roky. Dokonca aj tú počiatočnú ťažkopádnosť začnete časom vnímať ako zámerný oldschool, ktorý vám poskytne slušný prehľad o dianí na plátne. Okrem toho, od Harlina už sme videli podstatne horšie veci. 5/10 je v tomto prípade pochvala. ()

mil@n.fanatik 

všechny recenze uživatele

No super, jsem nadšen. Perfektní akční thiller se vším všudy. Strašně mě tento film chytl, jen prvních 10 minut to vypadalo, ze to bude průměrný "akčňák".. Podle hodnocení taky v podstatě je, ("jen" 60 %) ale mě to sedlo do oka a nemám slov. Danny po všech 12 úkolech, co jej čekají (a nejen jeho:-)) ) bojuje o život své manželky a krom. toho i o svůj a dalších lidí z města..Nakonec to dopadne se štastným koncem, ale že to stálo síly, hromady plechu a v neposlední řadě spoustu lidských životů.. Akční film pro mě stvořený:-) Nedávno jsem viděl film Únos vlaku 1 2 3, který se mi taky hodně líbil a teď jsem další akční pecku mohl vidět zase:-)) Film 12 kol můžu akčním fajkmékrům jedině doporučit. Napětí od začátku až do konce. PARÁDA. Pro mě 5*!! ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Solidne B-cko s feelingom 80rokov. K vyssiemu hodnoteniu mu chyba lepsi zaporak (bohuzial toto pako je skor k smiechu), poriadne hlasky (pocas celeho filmu som nezaznamenal ani pokus o hlasku) a aspon stipku invencie (prakticky kazda jedna akcna scena je vykradackou z nejakeho ineho filmu, kde bola prevedena lepsie). Cisty priemer, ale vzhladom na to, ze taketo filmy sa dnes uz netocia a velmi mi chybaju, tak to preklopim na 3 hviezdicky. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (11)

  • Oproti kinoverzii obsahuje DVD verzia, tzv. Extended Cut, viac násilia a vulgárnych výrazov. (m.a.t.o.)
  • Detektív Danny Fisher (John Cena) nosí hodinky značky Girard-Perreagux. (dyfur)
  • V scénach, kde Danny šoféruje požiarnicke auto, sedel v kabíne naozaj John Cena. Auto však bolo upravené tak, že malo aj druhý volant, ktorý bol mimo záberu kamier. Pomocou neho kontroloval riadenie profesionálny vodič. (m.a.t.o.)

Související novinky

Dvanáct úkolů pro Harlina a Cenu

Dvanáct úkolů pro Harlina a Cenu

18.02.2008

Renny Harlin se z béčkového bahna, v němž uvízl kdysi dávno díky propadáku Ostrov hrdlořezů, už asi nikdy nevyhrabe. A přitom jeho nový projekt 12 Rounds, který začne natáčet v New Orleansu přesně za… (více)

Reklama

Reklama