Reklama

Reklama

Americká vojenská základna. Joe Armstrong (Michael Dudikoff) je nováčkem na této základně. Sedí u svého náklaďáku a čeká na odjezd konvoje. Plukovník Hickock (Guich Koock) vede dceru Patricii (Judie Aronsonová) k osobnímu vozu, jenž řídí vojín Charley (Phil Brock), který jí odváží do domu otce a vyráží současně s konvojem. Konvoj je cestou přepaden lidmi zvládající bojová umění. Joeovi se to nelíbí, ale vzdává se stejně jako ostatní vojáci, ovšem jen do doby než jeden z útočníků dal Patricii facku. Rozpoutá rvačku, zachrání jeden náklaďák a pomůže Patricii od muže, který se jí snažil vzít jako rukojmí. Joe i s Patricií utíká do džungle, utrhne jí podpatky od bot, roztrhne sukni, kterou jí zaváže jako kraťasy, aby mohla lépe utíkat. Patricie nechápe proč to dělá, je naštvaná a protivná. Plukovník žádá vysvětlení od seržanta Rinalda (John La Motta), co se stalo s konvojem, proč jsou ztráty na životech a kde je jeho dcera, kterou jdou hledat do džungle. Muž, Ninja, zvaný „Černá Hvězda“, jenž měl za úkol přepadnout konvoj a přivézt zbraně,  vysvětluje svému šéfovi panu Ortegovi (Don Stewart), nezdar akce. Vojáci jsou na Joa naštvaní, jelikož se nechtěl vzdát a zemřeli při tom 4 vojáci. Až desátník Curtis Jackson (Steve James) prolomí soubojem nenávist vojáků vůči Joemu. Jeho postavení se změnilo, berou ho za jednoho z nich. Joe přijde na kšefty mezi seržantem a Ortegou a nechce je nechat dál pokračovat ve špinavých obchodech. Sám vyrazí do boje s Ortegou a jeho armádou. Sám však nezůstal. V boji se k němu přidal Ortegův zahradník Shinyuki (John Fujioka), který Joa vychoval... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (304)

noriaki 

všechny recenze uživatele

Sam Firstenberg, režisér pokleslých snímků jako Ninja The Domination, Revenge of the Ninja, Ninja American Samurai a The Interplanetary Surplus Male and Amazon Women of Outer Space - to poslední je komedie, natočil svůj pravděpodobně nejslavnější film s nováčkem akčního žánru Michaelem Dudikoffem. U Cannonů si usmysleli že z něho udělají novou hvězdu - pravého amerického hrdinu. Jenže on se neuměl pořádně hýbat, drsné hlášky mu vůbec nešly, chybělo mu charisma i herecký talent. Trvalo pouhé tři roky než se pevně uchytil u dna průmyslu. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Je to jediná časť ( a pritom prvá ), ktorú som videl ako poslednú. Nič to ale nemení na faktu, že patrí až na druhé miesto, tesne za dvojku. Ale dosť čísel. Skôr ako vo svojej dobe, šlo o kultovku na prelome desaťročí a to na VHS, kde si film užil väčšej slávy. A priznajme si, seklo mu to tam viac. Ide totiž o remeselne podradný snímok ( snáď až na pár scén ) a na plátnach kín zrejme pôsobil smiešne. Je to však ohľad za dobou, keď akčné filmy neboli plné prvoplánovanej drámy a depresívnych námetov, ale kryštalicky čistým prístupom k výrazu action movie. ()

Reklama

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Pro mě velkolepá klasická zábava. Steve James byl pro mě tím nejlepším hercem,který dokázal svoji postavu zahrát. Pěkné souboje,Fistenberogovi ninja filmy jsou skvělý,není to nostalgie,spíše dobře udělané béčko. Techniky a zbraně tu dostaly prostor,dobrá hudba. Co více,tohle byl začátek dobré série. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Věk je na tom znát, taky, že to asi nemělo takový rozpočet jako Slyovky, ale čekal jsem to horší, nakonec jsme se s tátou, co nástup VHS prožil, dobře bavili. Michael Dudikoff občas převede komické kreace, moc toho nenamluví a je mi jasné, že jeho filmy měly úspěch hlavně v Evropě po pádu železné opony, mně však minul obloukem a potvrdilo se mi, že American Ninja bude dobrým prvním shledáním s touhle zapomenutou hvězdou. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V našich končinách nespochybniteľná VHS legenda. Béčkový film, s béčkovým hercom Michaelom Dudikoffom v hlavnej úlohe vojína Joe Armstronga. Absolutne nereálna akcia plná zúfalých bojových choreografií. Smiešne naivný scenár o ninjoch, ktorí bojujú ako totálni idioti. Hodnotenie tohto snímku je u mňa výrazne ovplyvnené nostalgiou. ** ()

Galerie (28)

Zajímavosti (17)

  • Když se Joe (Michael Dudikoff) pere s protivníkem na motorce s postranním vozíkem, motorka stále jede, přestože nikdo nedrží pravé řidítko a tudíž nepřidává plyn. (Stejšn)
  • V jedné ze scén Joe (Michael Dudikoff) opravuje auto a má špinavé ruce. Poté jej vyzve Jackson (Steve James) k boji, po němž má Joe ruce zcela čisté. (Raziel811)
  • Ve filmu si ve vojenské ubytovně můžete všimnout vzácného plakátu z roku 1984 rockové kapely KISS. Podle tehdejších zákonů byly tváře členů kapely zakryty. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama