Reklama

Reklama

Cesta samuraje

Trailer

Samuraj Yang má od svého mistra za úkol vyvraždit členy nepřátelského klanu. Úkol splní, avšak nechá naživu malou holčičku, jejíž rodiče sám zavraždil. Rozhodne se o holčičku postarat a prchá s ní před svým vlastním mistrem a zabijáky ze svého klanu, kteří chtějí malou holčičku zabít. Útočiště nachází ve westernovém městečku plném cirkusových podivínů. Mezi nimi je i vrhačka nožů Lynne, jejíž rodina byla vyvražděna zlým zbojníkem a jeho družinou, která má nyní pod nadvládou město. Zbojník se do města vrací, tentokrát se však vesnice rozhodne bránit. Vykopají staré střelné zbraně a s velkou pomocí Yanga se zločinecké tlupě postaví. Doprostřed krvavé bitvy přichází i Yangův klan samurajů, kteří Yanga nakonec vystopovali. Samurajský klan a zlá zbojnická tlupa se navzájem víceméně pobijí. Zabití vůdce zločinecké bandy však čeká na Lynne... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (194)

honajz 

všechny recenze uživatele

Pravda, trochu nadhodnocuji, protože to klidně mohlo být kratší a nic by se nestalo, ale líbilo se mi to hodně. Naštěstí mi tvůrci hned na začátku dají tím titulkem o nejlepším šermíři všech dob na světě jasně na srozuměnou, že jde o jistou formu parodie, a tak jsem film i bral a dobře se bavil. Protože to bere za své snad všechna klišé a vykrádá bezostyšně mouchou Tenkrát na západě, kulometem původního Djanga atd., neměl jsem ani problém se směřováním a příběhem filmu, a to výtvarné kýčovité pojetí á la Sin City se sem hodilo. Je to prostě sofisitkovaná parodie na asijské a westernové filmy včetně spaghetti, no. A dokonce je v tom i dost dobrá parodicko-nostalgická linka na seriál Carnivale. Přitom akční scény jsou slušně natočené, některé nápady vyloženě originální (vlastně celá obrana městečka komediantů a šouklařů, ruské kolo nevyjímaje), a dokonce to má v sobě nějakou myšlenku (třeba že své běsy si s sebou člověk pořád nosí a neuteče jim). Je vidět, že tvůrci sem dali nejenom hodně odkazů na filmy, které je baví, takže ta parodie je občas překvapivě i hezkou poctou, ale že to měli v hlavě srovnané, neb scénář je hodně inteligentní a obsahuje velké množství jakoby skrytých hlášek. (Nejvíc se mi asi líbí ten dialog na Vánoce: "Merry Christmas." - "On má někdo narozeniny?" - "To je dlouhý příběh.") ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Nemastný, neslaný, divný a tichý je tento film. Ve stylu Tarantina zde tečou litry krve, což je v dnešní době děsně "kůl", ale krom celkem ucházejících bojových scén divák nenalézá zhola nic zajímavého. Zapnul jsem to, dokoukal a pak jsem si říkal, že to vlastně tak špatné nebylo. Jen o ničem. Osamocený mstitel, který stál proti hordám nepřátel, to už jsme tu měli nesčetněkrát. Označil bych to za nízkorozpočtovou komorní karikaturu a směs Tenkrát na východě a Kill Billa. Neurazí, nenadchne, nic nevypoví, ale přesto skrovně pobaví. Minimálně pár opileckých scén Geoffreyho Rushe je k pousmání. 55% ()

Reklama

Pump odpad!

všechny recenze uživatele

Dnešním dnem přestávám věřit trailerům. Naprostá slátanina, pitomost a velké zklamání. Laciné béčko s trapnou a strašnou choreografií soubojů. Nevím jestli je to jen můj subjektivní pocit, ale scénárista měl asi absťák. Scénář rozstříhal a pak nechal papouška ty malé ústřižky vytahat z klobouku. Dokoukal jsem to jen z naprostého vyhladovění po asijských bojových filmech. Hlavní hrdina je docela sympaťák. Jestli mohu doporučit, tak si vezměte raději kuchařku a běžte si číst recepty. To vás nerozhodí a ještě se něco zajímavého dozvíte. Vím, že mě asi neposlechnete. Je to vaše volba, já vás varoval! Odcházím se učit voodoo..... Seung-mu Lee Seung-mu Lee Seung-mu Lee :´( ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Už se vám někdy stalo, že jste byli v něčem tak dobří, až vás to nudilo? Yang je nejlepší bojovník na světě a z jeho laxního stylu boje jde znát, že už ho to moc nebaví. Jeho soupeři se pohybují jako zpomalený film a tak mu stačí mávat kolem sebe katanou a ... však on už se někdo napíchne, nebo na ni aspoň naběhne. A tak není divu, že se při plnění posledního úkolu zamyslel a mimino které měl zabít...když ono se tak hezky usmívalo...ušetřil. A protože tím nakrknul svého zaměstnavatele, sbalil mimčo a namířil si to přímo na západ. Podivný east-west slepenec zaujme stylizovaným lookem, zdravým nadhledem, hudbou a samozřejmě Geoffrey Rushem. Kdyby bylo i nějaké to kvalitní wushu, nebo mečování na úrovni, určitě bych projevil o dost větší nadšení. Jenže Yang mával mečem jako vlaječkou na průvodu 1. Máje a ostatní se mohli přetrhnout ve snaze se na něj napíchnout, nebo se aspoň říznout. Dutý scénář je díky stylizaci a už zmiňovaném nadhledu vcelku postačující, protože Cesta samuraje neaspiruje na Oscara a za úkol má především pobavit. Což se v mém případě vcelku povedlo, takže 3* PS: Western, akční...jasně, ale fantasy?! To ani náhodou. ()

LihO 

všechny recenze uživatele

Neviem koho sa tvorcovia snažili nakŕmiť tým lacným klišé, no ja som sa z toho nenajedol... Samuraj, ktorý odkráča z Číny do Texasu aby sa zmenil na Doktorku Quinnovú, ktorej kvetinkovú záhradku zničia kone a tak všetkých pozabíja - scenárista si buď nevzal prášky alebo si ich vzal priveľa... nebyť toho luxusného grafického spracovania tak neviem neviem... a pritom to začínalo tak sľubne... ivan bohatyr to vystihol dokonalo: "Kill bill zahrádkář a pipi dlouhá punčocha" ()

Galerie (58)

Zajímavosti (4)

  • V průběhu boje mezi obyvateli městečka a plukovníkovými muži si lze povšimnout Ronalda (Geoffrey Rush), jak svoji výstavní kulovnici láduje náboji holým palcem, kdežto v záběru následujícím bezprostředně poté, kde pálí jednu ránu za druhou, se na jeho rukou nacházejí černé kožené rukavice. (Conspi)
  • Je možné všimnout si, že malba na stěně salónu je parodií obrazu francouzského malíře Edouarda Maneta "Dejeuner Sur L'Herbe", kterou tvůrci filmu upravili k obrazu svému. (Conspi)
  • Zatímco obyvatelé městečka očekávají příjezd plukovníka a jeho mužů, můžete si povšimnout jejich vybraných oděvů, kostýmů a pitoreskních doplňků, a právě zde lze objevit černý šátek obvázáný kolem Ronova (Geoffrey Rush) krku, který z jeho krku v následném boji záhadně zmizí. (Conspi)

Související novinky

Goliáš bude hodovat v pekle

Goliáš bude hodovat v pekle

23.01.2011

„Ve stylu 300“ je už poněkud ošoupaná formulka, ale Hollywood s ní pořád operuje. Několikrát jsme něco takového opravdu viděli, hlavně v seriálu Spartakus: Krev a písek či v aktuálním mixu westernu a… (více)

Reklama

Reklama