Reklama

Reklama

Snaživý vynálezce Flint Lockwood je podivínský génius, zodpovědný za jedna z nejbizarnějších zařízení, která kdy vznikla. Ale i přesto, že všechny jeho vynálezy, od bot ve spreji až po překladač opičích myšlenek, byly naprostými katastrofami a přivodily malému městu, v němž žije, jen spoustu problémů, je Flint odhodlaný vytvořit něco, co lidi potěší. Když jeho nejnovější vynález, stroj na proměnu vody v jídlo, nešťastnou náhodou zničí náměstí a vystřelí do nebe, domnívá se, že je s jeho vynálezeckou kariérou konec. Dokud se nestane něco neuvěřitelného – z nebe začnou padat cheeseburgery. Jeho stroj funguje! Jídlová přeháňka je okamžitě obrovsky populární a Flint naváže přátelství se Sam Sparks, televizní rosničkou, která do města přijíždí, aby udělala reportáž o tom, co sama označuje za „nejvýznamnější meteorologický fenomén v dějinách.“ Ale když se lidé začnou nenasytně dožadovat víc a víc jídla, začne se stroj chovat nepředvídatelně a vypouštět na město špagetová tornáda a obří karbanátky. Pokud nemá město skončit pod lavinou želé a zavalené melouny, je na Flintovi se Sam, aby společnými silami stroj zastavili a dali všechno do pořádku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (669)

teutates 

všechny recenze uživatele

Prekvapuje ma len, že v takomto animáku sa nájde viac symboliky, ponaučenia ako v hraných filmoch... rozoberanie súčastných problemov ako hlad, klimatické zmeny... opäť všetko podané hravou formou, samozrejme odľahčené, ale predsa len. Táto časť snímku mi v celku sadla, avšak na strane druhej to bolo o niečo slabšie... 7/10 ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Sympatická komedie o vynálezci, který vyzrál nad celosvětovým hladomorem. Z nebe prší hambáče, koblihy, džus, čokoládová poleva, zmrzka ... prostě cokoliv, co se dá jíst. Bavila jsem se. Přeotylý starosta města si objednal švédský stůl a celý svět ohrozila bouře obřích slanin, toustů, zelného salátu a tak bylo třeba zasáhnout. Trochu se mi zdálo, že to přehnali s tím "co se má podělat, to se podělá a čím víc, tím bude příběh akčnější". Hlášky ale byly vtipné "objednával si někdo pizzu? Ta pizza po nás totiž de! ... hmm, že by inteligentní potravina?". Liga statečných bojovala s vesmírným lgmdrs, jenž se vzepjal příkazům a jako vesmírný predátor, získal vlastní rozum. Ovládnutí se přirozeně bránil. Nicméně musím ocenit odvahu ligy, jež svedla úspešný boj se šikem grilovaných kuřat a v temnotách mezi obřími arašídovými lupínky si posvítili pochodní z maršmelou. Opravdu povedená, animovaná taškařice. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Sympatická pohádka s ulítlým nápadem a neskutečnou dávkou invence. Z nebe padající jídlo by sice technickým službám nadělalo spoustu vrásek, ale stejně by to bylo prima. Hlavní hrdina je magor, kterému by neměli svěřit ani opravu televize a hlavní záporak obézní městský zastupitel. Lord s Millerem valí. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Zataženo, občas trakaře zaujme neotřelým námětem s jídlem, s nímž si není radno pohrávat, nicméně je to celé obalené v klišovité vatě, která poněkud (při)dusila onen originální námět. Škoda, že se tvůrci drželi při zemi s humorem - tatík (a jeho obočí) a opičák (s fetišem pro kníry) pobavili, přesto jsem měl ale pocit, že se z toho dalo vytřískat více. Akční linie filmu celkem fungovala, ať už šlo o špagetové tornádo, útěk před protrhlou hrází z jídla či záchranu světa - místy film evokoval animovanou verzi nějakého katastrofického blockbusteru z Emmerichovy dílny. Nicméně škoda toho promarněného potenciálu. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Šílený vynálezce s ještě šílenějšími vynálezy - TO JE FLINT LOCKWOOD!!!.. Po časech půstu se u Sony zase začíná hodovat. Zatímco děti budu nadšené z barevných obrázků, jednoduchosti děje (a když jim film dopřejete v IMAXu, záruka nezapomenutelného zážitku je téměř 100%), dospělé pobaví různé narážky či metafory a ocení dynamiku vyprávění. Příběh má spád (a solidní stopáž), vynalézavosti se meze nekladou a mile mne překvapilo, kolik humoru sem tvůrci ,,nacpali“. Vtípky prostě mezi spoustou žrádla nezapadnou. Občas dobrá hláška a pár OPRAVDU vydařených gagů - možná jsem divnej, ale já byl spokojenej. Koho by napadlo, jak dokáže pobavit obyčejná televize s nohama. Své jistě sehrála atmosféra IMAXu (ta pátá* je za něj!). Takže jestli nemáte strach, že vás sežere grilovaný kuře, neváhejte a běžte! Hned, nebo vám to ostatní vyžerou! PŘÍBĚH **** HUMOR **** AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Galerie (33)

Zajímavosti (9)

  • V každé scéně, kdy se Flint (Bill Hader) a Sam (Anna Faris) chtějí políbit, je Sam na levé straně a Flint na pravé. (Ruuzha)
  • Vnější vzhled Flintovy (Bill Hader) laboratoře je vymodelován podle Wardenclyffe Tower, která sloužila Nikolu Teslovi jako laboratoř pro experimenty s bezdrátovým přenosem. (HellFire)
  • V severoamerických kinech film utržil 124,9 milionu amerických dolarů, v celosvětových dohromady 243 miliony. (NIRO)

Související novinky

Od Lego příběhu ke Krotitelům duchů

Od Lego příběhu ke Krotitelům duchů

22.03.2014

Phil Lord a Chris Miller patří mezi nejobletovanější režisérská dua současnosti. Jejich nápadité animáky Zataženo, občas trakaře a Lego příběh zaznamenaly velký úspěch, stejně jako bláznivá akční… (více)

Lego příběh bude pokračovat

Lego příběh bude pokračovat

26.02.2014

Jména Phil Lord a Chris Miller možná neznáte, práce těchhle dvou pánů vás ale nejspíš pobavila už několikrát. Jedná se totiž o režiséry skvěle hodnocených animáků Zataženo, občas trakaře a Lego®… (více)

Zlaté Globy - výsledky

Zlaté Globy - výsledky

18.01.2010

Kvalitní lidová zábava a boj za ekologii porážejí „vážné umění“ – tak by se daly shrnout výsledky hlavních kategorií Zlatých Globů. Všechny finanční kino-rekordy bořící Avatar se stal nejlepším… (více)

Reklama

Reklama