Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do New Orleans přijíždí princ Naveen. Rodiče ho vyhnali z domu, protože byl moc líný a rozhazovačný. Zlý čaroděj princi slíbí, že pomocí kouzel zařídí, aby mohl pokračovat v nicnedělání, ale místo toho Naveena promění v žabáka. Tiana je ctižádostivá mladá kuchařka, která sní jen o tom, že si otevře vlastní restauraci. Nic jiného ji nezajímá, a to ani ve chvíli, kdy potká v domě své kamarádky žabáka. Ten jí řekne, že když ho políbí, bude z něj krásný princ. Tiana ho nakonec políbí, ale je to z čistě ekonomických důvodů. Ale místo toho, aby se změnil ve spanilého mladíka a dal jí peníze na vysněný podnik, tak se ona sama promění v žábu. A tak dvojici nezbývá nic jiného než se vydat na strastiplnou cestu za někým, kdo by mohl zlomit kletbu a vrátit jim lidskou podobu. (TV Nova)

(více)

Videa (7)

Trailer 3

Recenze (247)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Disneyovka s motivy a atmosférou, která se rovná nejlepším filmům Tima Burtona. Příběh o /ne/princezně s tmavou pletí zasazený do New Orleansu překvapil temnými motivy, stínem čaroděje vůdů s vlastní identitou a hrůzu nahánějícími scénami se záhrobními "přáteli". Jakoby si u Disneyů vzpomněli na svoji starou klasiku a ještě ji pořádně vytunili. ____ Samozřejmě i tady máme dvojici komických pomocníčků, ale světluška Ray se obvyklému disneyovskému komparsu vymyká. Jednak, v podstatě, tragickou láskou, ale i způsobem boje, který je odvážný a zároveň i poetický - maličká světélkující muška zahání obrovské stínové přízraky. ___ I tady jsou písničky, ale mají na rozdíl od obvyklých sterilně vyumělkovaných songů říz, protože jsou silně poznamenány jazzem. A třeba písnička i tanec matky Odie z močálů dokáže strhnout i dospělého diváka. ____ Samozřejmě i tady máme záporné postavy, ale nejsou šablonovité. Kouzelník vůdů je opravdová příšera bez citu. Dívka, která zastupuje nevlastní sestru, není zlá, jen zhýčkaná a rozmazlená. ____ Po dlouhé době se u Disneyho povedlo natočit film, který sice převzal všechny povinné trademarky, ale posunul je dál a dal jim širší rozměr. /23. 12. 14./ ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

49. celovečerní Disney Kino Otava bude moje spása :) Klasické placaté Disneyovky žijí a daří se jim velice dobře. Miluju každou minutu na téhle žabí jazzové jízdě a užívám si ten New Orleanský touch (jak ho často líčí Anne Rice v jiném žánru) ve velkém stylu. Švětlušák, voodoo i trhlá meziválečná blondýna mě berou za srdce. Tianin Palace beru za svůj - kde jinde si štrejchnu art deco, aligátora s trubkou a variaci na Josefínu bez banánu? A ty žáby a had... krásné. Báječné, bůh žehnej vyhnání 3D nevkusu. Takhle jsem se nebavila (a netetelila) od dob Dumba a Pocahontas. ()

Reklama

Deschain 

všechny recenze uživatele

Dôstojný nástupca klasických Disney rozprávavok, ktoré mám tak rada. Sympatické je, že niektoré veci sa tu dejú inak, ako sa očakáva a vtípky sú tiež podarené. Hudba vychádzajúca z prostredia New Orleans neotravuje tak, ako sa to niektorým rozprávkam darí. Obrazovo veľmi pekne stvárnené, niektoré zábery sú naozaj krásne. Rozhodne najsympatickejšia postava je svetlušiak a som rada, že nakoniec získal svoju Evangelinu. 7/10 ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Randy Newman: 1. Never Knew I Needed - Ne-Yo ,2. Down In New Orleans (Prologue) - Anika Noni Rose ,3. Down In New Orleans - Dr. John ,4. Almost There Anika - Noni Rose ,5. Friends On The Other Side - Keith David ,6. When We're Human (Feat. Terence Blanchard) - Anika Noni Rose ,7. Gonna Take You There (Feat. Terrance Simien On Accordion) - im Cummings ,8. Ma Belle Evangeline (Feat. Terence Blanchard On Trumpet) - im Cummings ,9. Dig A Little Deeper (Feat. The Pinnacle Gospel Choir) - Jenifer Lewis featuring the Pinnacle Gospel Choir ,10. Down In New Orleans (Finale) - Anika Noni Rose ,11. Fairy Tale/Going Home - Randy Newman ,12. I Know This Story - Randy Newman ,13. The Frog Hunters/Gator Down - Randy Newman ,14. Tiana's Bad Dream - Randy Newman ,15. Ray Laid Low - Randy Newman ,16. Ray/Mama Odie - Randy Newman ,17. This Is Gonna Be Good - Randy Newman ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení. Princezna a žabák je návratem studia Disney ke klasické tvorbě, čímž mám na mysli především oprášení klasické 2D animace a zakomponování hudebních čísel do příběhu. I když odjakživa více tíhnu ke tvorbě studia Ghibli než k Disneymu, musím uznat, že mě tenhle film velmi potěšil. Ruční kresba je parádní, stejně tak i celková ladná animace, hudební čísla jsou nápaditá, jednotlivé písně celkem chytlavé a nápady se tu rozhodně nešetří. Hezky se na to celé kouká a dobový New Orleans prodchnutý jazzem a voodoo mi okamžitě učaroval. Vrcholem filmu jsou ale samotné postavy, které jsou na animovaný film směřující i na děti dobře vyprofilované a hlavně originální a zábavné. Tiana jako dobrácká hrdinka je z nich sice nejméně zajímavá, ale má jasné motivace a vždy ji podporuje nějaká další postava, ať už jde o šarmantního fracka prince Naveena, tragicky zamilovaného světlušáka Raye nebo jazzmana aligátora toužícího hrát v lidské kapele. Hlavní záporák je solidní parchant, který si u dětí zjedná respekt a vyskytuje se zde i několik postav, které nemají v příběhu moc prostoru, ale i na poli několika minut zaručeně pobaví – například trojice lovců nebo Mama Odie. ___ Princezna a žabák je velmi dobrou pohádkou, která má potenciál pobavit diváky všech věkových kategorií a značí návrat studia Disney na vrchol…snad se svým dalším projektem nepoleví a zároveň zůstane u klasické animace. 80% ()

Galerie (142)

Zajímavosti (24)

  • Hned na začátku úvodní písně „Down in New Orleans“ můžeme vidět, jak někdo třese koberec ze svého okna. Je to stejné jako s magickým létajícím kobercem ve snímku Aladin (1992), který režírovali také Ron Clements a John Musker. (Epistemolog)
  • Hvězda na obloze, kterou Ray nazývá Evangeline, je ve skutečnosti planeta Venuše, pojmenovaná po římské bohyni lásky. (Epistemolog)
  • Touto pohádkou se studie Disney snaží vrátit ke svým kořenům - ruční 2D animaci. Přesto animátorům nejednou pomohl počítač. (Elisebah)

Související novinky

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Zlaté Globy - výsledky

Zlaté Globy - výsledky

18.01.2010

Kvalitní lidová zábava a boj za ekologii porážejí „vážné umění“ – tak by se daly shrnout výsledky hlavních kategorií Zlatých Globů. Všechny finanční kino-rekordy bořící Avatar se stal nejlepším… (více)

Reklama

Reklama