Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1607 z Londýna vyplouvá loď do Nového světa, které velí mladý kapitán John Smith. Cílem cesty je získání zlata a dalších pokladů. Výpravu vede chamtivý guvernér Ratcliff. V té době krásná indiánská princezna Pocahontas, dcera náčelníka Powhatana, přemýšlí o svém poslání v životě. Měla by se provdat za Kocouma, drsného válečníka, kterého pro ni vybral její otec, nebo ji připraví osud něco jiného? (TV Nova)

(více)

Recenze (208)

togaf 

všechny recenze uživatele

Pcahontas by mohla být v kresleném světě dívkou měsíce Playboye. Nejkrásnější Indiánka všech dob. Jinak mě přišlo, že všechno se odehrálo tak nějak rychle a nechápala jsem, proč je proboha Pocahontas tak strašně potřebná ve vesnici, aby nemohla s Johnem odjed. A John jako vydrží se střelnou ranou několik měsíců na lodi bez jakékoli lékařské péče (nemluvě o špíně a kurdějích)? A v Londýně ho vyléčí a zakážou mu cestovat do Nového světa. To je asi tak jediné vysvětlení rádobysmutného konce. ()

Roby 

všechny recenze uživatele

Musím dát tři hvězdy na čtyři to fakt není, film byl dobrý, ale bohužel JEN dobrý. Příběh až přilíš duchaplný, ale za to velmi poučný. Oproti jiným filmům z továrny Walta Disenye se nemůže pyšnit, tak skvělými písničkami, jako byly například v Malé mořské víle. Oscara za song k filmu Pocahontas "Colors of the Wind" popravdě příliš nechápu, asi byl tehdy na pěkné písničky velmi chudý ročník 58%.. ()

Reklama

hunty 

všechny recenze uživatele

Po více než deseti letech (27.1.2010) jsem si film opět pustil a k mému překvapení jsem si pamatoval skoro všechny scény (také jsem ho viděl nesčetněkrát) a připomenul si film mého dětství. Je jasné, že příběh dnes trošku kolísá, ale jako děcku mi to bylo jedno a miloval jsem ten nový svět : ) Barevnost, vtipnost, výborné písničky. ()

Angelino 

všechny recenze uživatele

Krásny romantický príbeh s posolstvom, ktoré by sme mali vštepovať nielen deťom, ale i dospelým... Pripomenulo mi to jednu otázku, na ktorú som zatiaľ nenašiel odpoveď, kto stanovil hranice a dal ľuďom pôdu, kto dal niekomu právo povedať tento kus prírody či zeme je jeho alebo jej? Prečo nám príroda "patrí"? ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

U Pocahontas je na první pohled očividné, odkud později James Cameron čerpal při psaní scénáře k Avatarovi. Milostný příběh dvou lidí z odlišných světů, jimž nebylo zpočátku vůbec přáno, zaujme svým kulturně-ekologickým nádechem, jenž dodává filmu mimopohádkový přesah. Vážnější scény jsou vyváženy humornými momenty s mývalem Meekem a psíkem Percym a navíc okořeněny bodrou moudrostí babičky Vrby. Mile natočená pohádka o toleranci vůči novému a neznámému, která překvapí i ne úplně typickým disneyovským závěrem. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (72)

  • Prvý animovaný film od Disney s indiánskym hlavným hrdinom. (Pat.Ko)
  • Pocahontas je jednou z dvoch princezien od Disney, ktoré sa narodili v Amerike, druhá je Tiana z Princezná a žaba (2009). (Pat.Ko)

Související novinky

Zemřel David Ogden Stiers z MASHe

Zemřel David Ogden Stiers z MASHe

04.03.2018

Major Charles Winchester III už není mezi námi. Jeho představitel David Ogden Stiers totiž ve věku 75 let zemřel ve svém domě v Oregonu. Stierse určitě znáte ze seriálu MASH, kde od 6. série ztvárnil… (více)

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

24.12.2012

Vánoce bez pohádky? Nebojte, máme pro vás hned dvě. I když jedna z nich bude vlastně letní hit. Možná. Studio Disney původně chtělo uvést Planes, spin-off k pixarovských Autům, rovnou na DVD a blu… (více)

Reklama

Reklama