Reklama

Reklama

Americký špionážní thriller, věnující se ožehavému tématu islámského terorismu a boji proti němu, vypráví o důstojníku Samiru Hornovi (Don Cheadle), který stojí mezi dvěma tábory. Jeho otec byl muslimský duchovní, on je občan USA a slouží ve speciálních jednotkách…
Když jedno z vyšetřování zavede přímočarého agenta FBI Roye Claytona (Guy Pearce) na stopu nebezpečného mezinárodního spiknutí, zdá se, že všechny nitky vedou k bývalému veliteli amerických speciálních operací, důstojníkovi Samiru Hornovi (Don Cheadle). Horn, který byl jako dvanáctiletý chlapec svědkem násilné smrti svého otce, súdánského muslimského duchovního, a později coby americký občan působil ve speciálních jednotkách a školil afghánské bojovníky, je tajuplný muž se spoustou kontaktů na teroristické organizace. A má také zvláštní dar objevit se na místě činu vždy, když se zhroutí nějaká velká operace. Jednotka, která celou záležitost vyšetřuje, se spojí s Carterem (Jeff Daniels), dlouholetým spolupracovníkem CIA, jenž, jak se zdá, neříká tak docela vše, a s dalším agentem FBI Maxem Archerem (Neal McDonough). Podaří se jim najít spojitost mezi Hornem, útěkem z vězení v Jemenu, bombovým útokem v Nice a loupeží v Londýně, ale současně se vynořuje i řada protichůdných důkazů, které nutí Claytona zamyslet se nad tím, zda je Horn skutečně tím, za koho ho považuje. Špionážní thriller, věnující se ožehavému tématu islámského terorismu a boji proti němu, je dílem scenáristy a debutujícího režiséra Jeffreyho Nachmanoffa. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (212)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Agenti Roy Clayton (Guy Pearce) a Max Archer (Neal McDonough) jsou na stopě bývalému armádnímu důstojníkovi Samiru Homovi (Don Cheadle), který - jak se zdá - změnil strany a nyní je aktivním členem islámské teroristické buňky, která má na svědomí několik bombových útoků všude po světě. Navíc nyní plánuje velký útok někde ve Spojených státech, a jen agenti Clayton a Archer jej mohou zastavit... Vzhledem k tomu, že mám nyní aktivně rozkoukaný seriál Homeland s nachlup stejnou tématikou, připadal jsem si při sledování filmu "jako doma". Téma je dvojitého tajného agenta je docela zajímavé, a navíc i docela hezky natočené a se zajímavým hereckým obsazením - Pearce, McDonough i Cheadle mi do svých rolí perfektně zapadli. Kladné body film získává i díky zvláštní (a nadmíru logické) synchronizaci jednotlivých útočníků (rozepsaný mail na freemailu, který neodchází, a tudíž jej sledovací služby neodchytnou) i vlastní likvidace útočníků (byť jsem něco podobného očekával). Celkově mám z tohoto filmu docela dobrý pocit - byť na krále žánru (výše zmíněný Homeland či Labyrint lží to jaksi nemá)... ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Ďalší thriller na tému terorizmus má zaujímavé obsadenie. Určite pripomenie nedávne Scottove Pravidlá lži a kvalitou v ničom nezaostáva. D.Cheadle a G. Pearce hrajú čo im sily stačia, no mňa zaujal herec S. Taghmaoui, ktorý je často obsadzovaný v podobných úlohách. Najzaujimávejšia je asi scéna z väzenia v Jemene a stret dvoch vodcov. "Päťdesiat mužov je ochotných pre mňa zabíjať!"... "A koľko ich je pripravených pre teba zomrieť?"... Pointa so záverečnými atentátmi v autobusoch bola dosť čitateľná už dávno pred záverom, napriek tomu je to kvalitný thriler, odporúčam. Alááhuakbar!!! 80%. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Jedna z veci ktora sa mi najviac pacila na filme, ze zaslepeni fanaticki teroristi, ktory vyznavali jihad neboli len arabi, ale aj cierni a bieli ludia. Samotny film je dost povrchny komercny produkt. Chybala mu nejaka vacsia osudovost vdaka comu by ma pribeh nejak hlbsie zasiahol. Aj napriek pomalemu tempu v prvej polovici sa mi film pacil. Prislo mi to ako dostatocne zaujimavy komercny pohlad na kontroverznu temu. Velmi sa mi pacilo technicke prevedenie roznych vybuchov. Don Cheadle podal kvalitny vykon a definitivne sa stava mojim oblubenym hercom. Sklamal ma len Guy Pearce, ktory ma sice dostatocne vela priestoru, ale jeho postava je nezaujimava. Film obsahuje jednoznacne najzabavnejsiu scenu teroristickeho utoku na autobus. Jak to buchlo, tak som sa smial dobrych 5 minut. 7/10. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Don Cheadle se potýká s Guyem Pearcem, a není to Iron Man 3. Co je to? Přeci vydařené krimi Zrádce od scénáristy katastrofického Dnu poté a třeskuté Konečné s Arnoldem! I když by teď se mnou asi většina uživatelů nesouhlasila, osobně jsem si z téhle napínavé honičky před lety odnesl hodně pozitivní dojmy. A ten konec! ()

brutale 

všechny recenze uživatele

Nudné, bez výrazu šedopriemerovité... Z odkazom, že islám to myslí dobre, len bakaní teroristi si ho zle vysvetlili, čomu ja samozrejme verím však aj cirkev povedala svoje pardón za minulosť omfg. Ešte že máme nekompromisných agentov ako Neal McDonough, ktorého mal scénar zabiť v prvej tretine filmu. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (6)

  • Samotný projekt byl ve vývoji od roku 2002 a měl být produkovaný Walt Disney Pictures, ale sešlo z toho, kvůli manažerské změně. (Pattrick)
  • Když si Samir koupí jablko na trhu v Marseille tak na plátěné střeše, když opouští trh, můžete vidět odlišnost v překladech - francouzsky "traiteur" (to znamená lahůdky) a v angličtině "traitre" (to znamená zrádce) což je název filmu. (rozbris)

Reklama

Reklama