Reklama

Reklama

Sarah (Shauna Macdonald), se jako jediná přeživší dostala z labyrintu podzemních chodeb a leží v nedaleké nemocnici s dočasnou ztrátou paměti. Jelikož pátrací akce po zbytku dámské výpravy neprobíhá zrovna nejlépe, přidá se Sarah na rozkaz šerifa k záchrannému týmu v naději, že si vzpomene, co se vlastně stalo. Netrvá to dlouho a ocitá se zpět v podzemním bludišti, kde si začíná na všechno vzpomínat... Není už ale pozdě? Dokáže i tentokrát překonat všechny nástrahy, které jí ''opuštěné'' doly připraví? Krvavý boj o přežití začíná..... ZNOVU! (Krouťák)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (390)

Morien 

všechny recenze uživatele

Inu, zklamání na všech frontách. Nejvíc mě ale překvapilo/pobavilo, že ačkoliv jsou oba dva filmy skoro stejně dlouhé (jednička technicky vzato o pět minut delší), tak dvojka oproti prvnímu filmu působí, jako by se v ní "vůbec nic nestalo". Hlavní hrdinka má sice chvíli ztrátu paměti, ale filmaři poněkud zapomněli, že diváci ji nemají a že možná očekávají něco podobně vymazleného jako jednička, než jen obyč béčkovou vyvražďovačku. Vždycky říkám, že když je pokračování dostatečně sebevědomé a zábavné samo o sobě, tak není fér mu vyčítat, jak moc (dobře/přesně) navazuje nebo nenavazuje na svého předchůdce, ale tady nemám jediný problém stěžovat si, jak tvůrci nepřesně interpretují a pošpiňují "odkaz" prvního filmu. Za prvé se mi nelíbilo, jak změnili osud dvou hlavních postav (protože odmítám uznávat ten americký konec jedničky), ale co hlavně, jak tvůrci udělali z jeskyní mnohem méně potentního nepřítele. U jedničky spousta sledujících neváhá prohlásit, že by jim jeskyně samotné stačily jako jediný antagonista v příběhu, a prostředí opravdu vzbuzuje dojem, že by se tam dalo beznadějně bloudit do nekonečna, zatímco tady člověk během briskní čtvrthodinové procházky obejde všechny lokace, kde se staly všechny důležité události jedničky, a není problém bez vybavení překonat jakoukoliv překážku. Z rozsáhlého a v hlubinách skrytého cizího světa se stalo něco, co působí, jako že by to měl průměrný houbař omylem najít každou sobotu. Možná se to stalo omylem, možná to tvůrci udělali naschvál s myšlenkou na další možné pokračování ságy, ale co se týče vyvolání diváckého zájmu to byl určitě krok špatným směrem. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Part 2 ponúka v podstate identickú hororovú jazdu ako predošlý diel. Zmenilo sa len obsadenie (čiastočne), pribudlo viac vydarených lakačiek (trhlo ma asi 5-krát), strach z neznáma (tak dobre fungujúci v prvej polke originálu) sa vytratil a jaskyňou sa putuje tentokrát naopak ako minule. Masky jaskynných glumov veľmi podarené, krv tečie prúdom a postavy konajú rovnako debilne ako naposledy. Tvorcovia naviac porušujú vlastné pravidlá, keď slepé monštrá útočia veľmi presne a aj bez toho, že by niekto vôbec vydal nejaký zvuk a to ma dosť sralo. Aj napriek výhradám som sa však bavil slušne. ()

Reklama

sullafelix 

všechny recenze uživatele

... film disponuje velmi slusnym a nepredvidatelnym zaverom ,,nastavenym na dalsie pokracovanie/ je to aj dovod mojho vyssieho hodnotenia -zaroven aj mojou Achillovou patou nakolko ma pozitivne ovplyvnil pri zaverecom summa summarum /..ale to na veci nic nemeni, ze inteligentny clovek sa musi pocas 90 minut dlzky filmu citit ako idiot ..dovod je prosty ...vzhladom na situovanie deja do absolutnej tmy ...by vlastne nemal nic vidiet ..sem tam nejake tie siluety akych takych postav , ked svietia naraz 3 ci 4ry baterky...ale na moje velke prekvapenie ,,,hoci nebol aktivny ziaden zdroj svetla,,,kolosalne priestory boli vysvietene ako v noci v centre mesta ...co dlhodobo ubijalo moju uroven iq.. takze keby som to vypol v strede filmu, bol by to urcite odpad ! ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý horor, ktorý je priamym pokračovaním už snád´ kultovej jednotky. Má dosť dobrý príbeh, ktorý sa začína tam, kde skončila jednotka, teda hlavná hrdinka je po úteku z jaskýń zachránená, ale stratí pamäť. Polícia pri pátraní po nezvestných ženách utvorí záchrannú skupinu a spolu so zachránenou idú prehľadať miestne jaskyne, ale samozrejme záchranná akcia sa zmení na boj o život. So spracovaním som spokojný, síce tiež trvá dlhší čas, kým sa začne akcia, ale film je dynamický, stále sa niečo deje a nie sú tu žiadne váraznejšie slabšie miesta. Trochu ma tu sklamal nedostatok akcie, od pokračovania tohto typu filmu, kde už diváka nemá čo prekvapiť by som čakal množstvo akcie a drsných scén, ale jednotka mi po tejto stránke vyhovuje viac. Tu mi prišla akcia pomerne stereotypná a nie sú tu moc kvalitné krvavé scény po stránke zaujímavosti a ani efektov. Prakticky jediný spôsob usmrtenia, ktorý ma zaujal bolo spustenie skaly na prenasledujúceho mutanta. Ale inak sa tu nájdu viaceré dobré scény ako prezeranie kamery, celá situácia s visiacou mŕtvolou alebo aj zaujímavý záver. A oceńujem aj celkom zaujímavé postavy a ťažko odhadnuteľné poradie ich umierania. Všetko ostatné už pôsobí približne tak ako v jednotke, až na ten klaustrofobický pocit, ktorý je tu slabší. Dá sa povedať, že som celkom spokojný, ale moc som nečakal, pretože ani jednotku nepovažujem za nič výnimočné. Oba diely sú dejovo na tom dobre, ale nemajú žiadnu atmosféru, takmer žiadne napätie, mutanti nevyvolávajú žiadny rešpekt a ani krvavé scény nevynikajú. Takže ako filmy sa mi páčia, ale ako horory ma moc nezaujali. Objektívna kvalita filmu- 65%, film sa páči mne na 63%. ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Po zklamání, jakým pro mě byl druhý díl [REC]u je tohle velice příjemné překvapení... U žádné série není lehké trumfnout předchozí díl (pokud měl úspěch) a i když byl Pád do tmy atmosféričtější a nápaditější, je Descent: Part 2, The ''důstojným'' pokračováním skvělé jedničky a já bych se určitě na další díl podíval - 70%. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (4)

  • V čase 32:05 se dole mihne hlava člena štábu. (Petsuchos)
  • Film dejovo bezprostredne nadväzuje na prvú časť, ktorá sa odohráva v roku 2005. Keď Rios (Krysten Cummings) zaznamenáva videosprávu pre svoju dcéru, používa mobil značky Nokia N81, ktorá však bola na trhu až v roku 2007. (misterz)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno