Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Režisér Borata a slavný politický komentátor a komik Bill Maher, který se nikterak netají svým názorem, že náboženství je porucha myšlení a brání lidem používat selský rozum, spojili své síly a natočili dokument Religulous (spojení slov „religion“ a „ridiculous“), v kterém navštěvují slavné náboženské destinace, vedou rozhovory s věřícími z různých náboženských skupin a snaží se formou satiry dokázat, že organizované náboženství je zdraví a mozku především smrtelně škodlivé. (kiddo)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (533)

6thSun 

všechny recenze uživatele

Bill Maher na konci říká, že nikdo nemůže vědět, co přijde po srmti, neboť on to neví a nikdo z nás ho duchovně nepřevyšuje. On se ale přitom celou dobu duchovně vyvyšuje nad své až příliš snadno vyhledané oběti. Dělá to s nesporným vtipem, ovšem smutné je, že celou záležitost řeší jen a pouze rozumem (nikoli srdcem), ale mnohem smutnější je, že mu tyto rozumové ataky na zpovídané duchovní bohatě stačí. 75% ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Bezesporu zábavné a trefné, ale IMHO i tak trochu zbytečné. Pokud se sympaťákem Maherem a jeho argumenty souhlasíte (já takřka ve všem), tak se de facto příliš nového nedozvíte (ani se nedočkáte žádné výjimečně silné scény) a pouze se sto minut vysmíváte a litujete lidi, kteří jsou ochotni dobrovolně věřit nejrůznějším báchorkám a nesmyslům. A jestli patříte k oněm nepochybujícím katolíkům, židům, muslimům, scientologům a dalším takovým, pak vás stejně ani ty nejpádnější a nejpřesvědčivější námitky a dotazy nedonutí se nad tou vaší "jedinou a správnou" vírou nějak hlouběji a kritičtěji zamyslet. Kdyby se ale přeci jen našlo alespoň několik jedinců ochotných onoho zamyšlení, považoval bych to za malý zázrak a rázem bych uznal, že tohle dílo nevzniklo nadarmo... ___ Osobně je mi fuk, kdo v co věří (je to ostatně každého věc), pokud tím ovšem jakkoliv neobtěžuje ostatní (fakt, že ve 'jménu boha' jsou dodnes někteří lidé schopní nejrůznějších zvěrstev, mě přivádí k nepříčetnosti). 80 % ()

Reklama

paascha 

všechny recenze uživatele

Zábavná úvaha nad smyslem náboženství, který není. Víra není věc církví, ale duše a mysli každého z nás. Já třeba věřím, že můj soused, alžírský fundamentální mohamrdán, který tluče palicí o zem a věří v ráj a nebe jen pro sebe, nemá ve svém krámu pro hnusné bezvěrce nějakou tajnou dílnu na výrobu bomb. Jako doplňkový studijní materiál pro zanícené hloubavce doporučuji Seidlův šprýmovný kousek: Jesus, du weisst. ()

A_FISH odpad!

všechny recenze uživatele

Věřím jen sám sobě, Krista vidím v hrobě..... ale tohle je na mě moc. Uboze zrůdná freakshow, kterou na své spravedlivé pouti předvádí nesympatický a nezdravě sebevědomý apoštol Maher, je (ne)skutečná esence trapnosti a marnosti. Těch sto minut nekončící nudy a prázdnoty totiž až fyzicky bolí. Obskurní komik s bramborou mezi očima, písmenkovou polévkou místo mozku a argumenty oligofreního dítěte, je absolutně nekompetentní mluvit o čemkoli. Prostě o čemkoli. Sype z rukávu jeden neprůstřelný důkaz za druhým (Vy si myslíte, že by se dalo tři dny přežít v nějaké velké rybě?" /"Věříte snad i v Santa Clause?) vždy následováno Všemocným střihem a vítězoslavným pohledem do kamery. Nemusím být ale žádný Kraepelin, abych viděl, že ten pohled patří jeho matce, původkyni všeho zla a traumatu z dětství, jíž byl přinucen navštěvovat nedělní školu. Nehledě na to, že vše je o výchově. A kdyby tady komunardi neudělali veškerou práci za něj, budete trávit nedělní dopoledne v kostele a na Mahera plivat. Tak si Pro Boha nedělejte iluze o vlastním rozumu... No, jen si dejte děcka.... Dejte :-) 0% Sakra - vlastně stačilo říct - Bože, to je blb! ()

Genero 

všechny recenze uživatele

Ještě jste nenašli cestu k Bohu a nesežrali krucifix gymnastou napřed? Chcete vědecký důkaz? Pak vězte, že z Turínského plátna odebrali vzorky krve a šlo o krev ženy s postavou muže, k čemuž mohlo dojít leda tak, že jí oplodnil duch svatý, protože ta krev byla ženská, protože jiná krev v ní nekolovala, to dá rozum. Z úst náboženských tmářů a fanatiků se v tomto filmu dozvíte taková šokující fakta, že je to k nevíře. Během močopudně zábavné Boratovské jízdy sebestředného ateistického demagoga zpovídajícího sebestředné náboženské demagogy poznáte samozvané kazatele, kterým Bůh ukázal vlastní díru do prdele a v ní Písmo, antisemitského rabína popírajícího holocaust, čelního představitele církve blahoslavené trávy, muslimské gay aktivisty i Šéfa osobně. Jen mi trochu dělá starosti, že se nejrozumněji projevovalo tvrdé vatikánské jádro. Ale to bude tím, že ti dědkové chápou, o co v tomhle byznysu ve skutečnosti jde. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (6)

  • Bill Maher je členem „The Reason Project“, charitativní organizace, která se snaží o šíření vědeckých fakt a sekularismu ve společnosti. (kiddo)
  • Bill Maher se nechal slyšet, že považuje náboženství za poruchu myšlení, která lidi odvádí od skutečně podstatných věcí v životě. (Krissty)
  • Během jednoho ze svých vystoupení Bill Maher řekl: „Nejsem skeptik ze zahořklosti. Byl jsem vychován jako katolík a nikdo mě nikdy nezneužíval. Což mě trochu uráží. Asi si nemysleli, že jsem přitažlivý. Ale já byl a oni nevědí, o co přišli.“ (kiddo)

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

Fresh Film Fest 2010 o krok blíž!

11.08.2010

Festival Fresh Film Fest, který proběhne v Praze od 25. do 29. srpna, zahájí předpremiérová projekce filmu Scott Pilgrim proti celému světu v kině Aero. Jde o adaptaci komiksové série Bryana Lee O… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno