foto

Larry Charles

  • nar. 20.2.1956 (60 let)
    Brooklyn, New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Larry Charles je americký scénárista, producent a režisér. Narodil se 20. února 1956 v Brooklynu, New York. Vyrůstal v Coney Island v židovské rodině. Studoval na Rutgers University, poté pracoval jako scénárista hudebního seriálu Fridays (1980) kde se seznámil s Larry Davidem, který mu dohodil jeho první práci.

Ve filmovém průmyslu se proslavil jako producent a scénárista komediálního seriálu SHOW JERRYHO SEINFELDA. Za tento sitcom získal spolu s týmem producentů ocenění Emmy a sám byl nominován na tuto americkou televizní cenu za scénář k jedné z epizod. V prvních pěti řadách tohoto seriálu, byl Charles jedním z nejlepších scénáristů. V roce 1995 se přesunul k týmu scénáristů seriálu JSEM DO TEBE BLÁZEN.

Režisérská část kariéry Larryho Charlese začala komediálním seriálem LARRY, KROŤ SE (2000). Na tomto sitcomu spolupracoval s Larry Davidem, který ztvárnil hlavní roli.

Prvním celovečerním filmem, který natočil je hudební drama INKOGNITO (2003), ve kterém se objevila celá plejáda hvězdných herců jako například : Jeff Bridges, Penélope Cruz, John Goodman, Ed Harris, Val Kilmer, či , Bob Dylan a celá řada dalších.

Poslední tvorba Larryho Charlese coby režiséra se pojí s hercem Sacha Baron Cohenem. Poprvé se u filmu potkali při práci na ulítlé komedii BORAT (2006), ve které si Cohen střihl roli zaostalého kazašského reportéra Borata. V jehož stopách kráčí i další z Charlesových snímků, stejně ulítlá komedie BRUNO (2009). Zde se Cohen představí v roli největší rakouské celebrity homosexuálního modela Bruna.

Zatím posledním filmem, který světu Charles představí v roce 2012 je DIKTÁTOR, jak jinak než komedie v hlavní roli s Cohenem. Ten se tentokrát vtělí do role diktátora, který navštíví USA.

Larry Charles vyrostl v bytové čtvrti Coney Island, kterou navrhl a postavil Fred Trump (otec Donalda Trumpa). Většina jeho kariéry se odehrává v křesle režiséra, nebo "s perem v ruce" coby scénárista. Nicméně se párkrát objevil i před kamerou v malých epizodních rolích v seriálu SHOW JERRYHO SEINFELDA.

Očko "Mičl" Szyslak

Režijní filmografie

2017 Pierre Pierre
2016 Army of One
2015 The Comedians (TV seriál)
2013 Mixology (TV seriál)
Rides Dirty with Jerry
2012 Diktátor
2010 Lee Mathers (TV film)
2009 Bruno
2006 Borat: Nakoukání do amerycké kultůry na obědnávku slavnoj kazašskoj národu
2004 Vincentův svět (TV seriál)
2003 Inkognito
2000 Larry, kroť se (TV seriál)

Dokumentární

2008 Proboha!

Herecká filmografie

Scenáristická filmografie

2015 The Comedians (TV seriál)
2013 Rides Dirty with Jerry
1989 Show Jerryho Seinfelda (TV seriál)

TV pořady

1989 Arsenio Hall Show, The (TV pořad)
1980 Fridays (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(45)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace