Reklama

Reklama

Příběh se odehrává ve světě, kde nikdo není schopen lhát. Lidé často pronášejí otevřené a často kruté poznámky, aniž by pomýšleli na následky. Jednoho dne Mark Billison, neúspěšný scénárista průměrného vzhledu i inteligence, který má ve svých čtyřiceti nelichotivé vyhlídky do budoucna, v sobě odhalí schopnost lhát a zjistí, že nepoctivost s sebou přináší růže. Ve světě, kde je každé slovo považováno za absolutní pravdu, si Mark velmi snadno vylže cestu k bohatství a slávě. Jenže lež se také velmi rychle šíří a Markovi se věci rychle vymknou z rukou - lidé totiž některé z jeho příběhů začnou považovat div ne za evangelia. Celý svět najednou visí na každičkém Markově slově - tedy kromě ženy jeho srdce. Co může Mark udělat, aby ji získal? (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (483)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Kromě toho, že jde o docela dobrý nápad tu moc pozitiv bohužel nevidím. Ricky Gervais rozhodně nepatří mezi moje oblíbené herce a často mi je dost nesympatický. Do hlavní role se mi nehodí už vůbec. A jelikož tenhle film stojí hlavně na něm, nebylo tu nic, co by na mě udělalo dobrý dojem. A to nemluvím o nedomyšlených situacích, které by tvůrci určitě zvládat měli. 1,5 * ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Zaujímavá idea, chutné kameá filmových hviezd a ako obvykle civilne dôveryhodný Ricky Gervais. Ale nezanechalo to vo mne celkovo prevratný dojem. Tempo po úvode spomalilo až tak, že som premýšľala, o čom to ešte chce byť. Neskôr sa znova rozbehlo, ale už sa pohybovalo len vo vodách klasických romantických komédií. Až na hru na "božieho proroka" iba klišé. Odporúčam na víkendové popoludnie, aby na večer zostal čas na nejaký lepší film ;-) ()

Reklama

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

První půlka patří k tomu nejzábavnějšímu, co jsem v posledních pár letech viděl. Nápad se světem, kde se nelže, je výbornej a totálně cynickému Žervému naprosto sedí. Svět, kde si lidé vzájemně nepředstírají ani běžnou slušnost, to je prostor, kde se totálně vyřádil. Film se zlomí mesiášskou myšlenkou, ale po ní bohužel zklouzává spíš do romantiky, což je škoda. U Rickyho bych naopak uvítal, kdyby ke konci přitvrdil.... Asi holt úlitba US produkci. Nicméně i tak hodně povedená záležitost. Propříště doufám, že bude mistr tvořit na rodných ostrovech. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jestli mi ihned nedáte, tak bude konec světa. - Stihneme to do motelu nebo to musíme udělat tady?" Stát se vynálezcem lži ve světě pravdomluvnejch je sice rozhodně nečestný a značně nesportovní, ale rozhodně se to dá skvěle využít. Z počátku také přicházely brilantně netaktní rozhovory obsahující krutou pravdu, ale po úvodní smršti začalo tempo rychle upadat. Vážně se tvářící špekáček navíc ode mne žádný převratný hodnocení za sympatii nedostane a jeho mamonářskou vyvolenou jsem měl ohromnou chuť úhledně rozpůlit a následně seznámit se zemitou vůní kořenů mý zahradní flóry. Nicméně, kdyby snímek udržel počáteční kadenci vtipnejch situací, tak by mne patrně učinil ještě šťastnějším než jsem. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Chci toho snad moc? Momentálně mi snad každej film příjde nedotaženej a úplně vyždímanej, ale špatným způsobem. Svět bez lhaní je výborně nastavenej, ale zápletka? Boring! Sklouzne to do obyčejné romanťárny a pořád se opakují dilaogy o tom, jak je hlavní hrdina obtloustej. __ Nazvat humor Rickyho Gervaise jako satirický a rozhodně nikoho nešetřící? To je pěkná blbost. Jeho humor je přespříliš rádoby inteligentní a totálně suchý. Na druhou stranu si umí udělat legraci sám ze sebe. Hraje typického retrosexuála, kterému je jedno, jestli má díru v ponožce a na svačinu bůček s okurkou. __ A camea nepotěší. Od nikoho nikoho. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (9)

  • J.J. Abrams prohlásil po zhlédnutí snímku, ještě před jeho premiérou, že si ho zamiloval a jde o jednu z nejlepších komedií, kterou kdy viděl. O filmu napsal: "Ricky Gervais znovu dokázal, že je mistr. Nejen komedie, ale také sociální studie. Film je zároveň vtipný a trefný, velmi originální, ale také překvapivě dojemný. Pokud existuje označení jako "vlivná či významná komedie", tak pasuje přesně na tento snímek. Běžte všichni na film ´The Invention of Lying´. (don corleone)
  • Aby režisér, scenárista a představitel hlavní role Marka Bellisona, Ricky Gervais, dostal do filmu pro roli Jima Philipa Seymour Hoffmana, poslal mu tento email: „Drahý Philipe, zahraješ si prosím v mém novém filmu? Máme hodně nízký rozpočet, protože jsem utratil všechny peníze za nové implantáty varlat, ale nedívej se na ně jako na moje varlata, dívej se na ně jako na naše varlata." (HellFire)

Související novinky

Star Wars: Rogue Squadron našlo scenáristu

Star Wars: Rogue Squadron našlo scenáristu

27.06.2021

Prvním novým Star Wars filmem po skončení ságy o rodině Skywalkerů by se měl stát Star Wars: Rogue Squadron, který chystá režisérka Patty Jenkins (Wonder Woman). O ději se zatím příliš neví, jen že… (více)

Reklama

Reklama