Reklama

Reklama

Za dávných časů vládl zemi české kníže Krok, který měl tři dcery obdařené nadpřirozenými schopnostmi. Nejstarší Kazi měla schopnosti léčitelky, Teta dokázala promlouvat s duchy a nejmladší Libuše viděla do budoucnosti. Po smrti otce převzala vládu na jeho přání právě nejmladší dcera Libuše. Ačkoliv byla Libuše moudrá a spravedlivá vládkyně, muži jí pohrdali. Libuše se tedy rozhodla provdat za Přemysla Oráče ze Stadic, aby s jeho pomocí dosáhla uznání mezi svými podřízenými. Společně se usídlí na hradě Libušín, odkud Libuše předpověděla i založení a slávu města Prahy, které se později stalo sídlem královského rodu Přemyslovců. Po smrti Libuše přebírá vládu její manžel Přemysl, s končícím matriarchátem však stoupá nespokojenost žen, které nakonec vyvolají Dívčí válku. Příběh kněžny Libuše je tentokrát nahlížen nejen z pohledu Jiráskových Starých pověstí českých, ale opírá se i o divadelní hry Franze Grillparzera a Clemense Brentana. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (200)

noriaki 

všechny recenze uživatele

Hodně špatný film. A kupodivu ne kvůli prznění historie. Příběh který vychází z jediného - nedůvěryhodného pramene, a zároveň tak obsahově plytký příběh, se snad ani zprznit nedá. A není špatný ani z hlediska děje. Ten je relativně napínavý a udrží pozornost. Kamera je ovšem příšerná, výprava je k smíchu a herecké výkony k pláči. Na snímku je bolestně vidět nedostatek peněz a amatérismus protagonistů. Choreografie soubojů je nejviditelnější, ale zdaleka ne jediný příklad. Kněžna Libuše není zajímavá tím co v ní je, ale spíš tím, co v ní není. Sice se pořád zmiňuje Vyšehrad, ale skoro všechny scény se odehrávají někde v lese, a knížecí dvůr tak vypadá jako společenství elfů. Škoda, tenhle film mohl dopadnout o mnoho lépe. Ale aby tak dopadl, musel by schopnější režisér s více penězi a schopnějšími herci natočit fantasy, čímž by se českým moralistům a expertům na pověsti rozhodně nezavděčil. ()

Yardak odpad!

všechny recenze uživatele

Laciný, hloupý a hlavně velmi nudný film. Přitom pověst je velmi zajímavá, ale udělat z ní jen kecající 90 minutovou nudu je chyba lávky! Poslední souboj byl naprosto tragický z pohledu režie a herců. Alespoň byly hezké obrázky u titulků, pokud někdo vydržel.:-)) Sice snaha od autorů byla, ale touhle cestou to teda nejde! Věřím, že domácí tvorba by byla úspěšnější, než tento americký pokus! Nebavilo mě to, nesmál jsem se, proto nebude ani jedna hvězda. ()

Reklama

Adam_Musil 

všechny recenze uživatele

Lidé, vzpamatujte se, vždyť to není vůbec špatné zpracování. Tady jde vidět, že po několika negativních hodnoceních hodnotí další uživatelé úplně stejně, jen aby se náhodou nelišili a nevyjádřili k tomuto nízkému hodnocení svůj nesouhlas. Není to nic světoborného, ale rovných 50% si snímek zaslouží. ()

Sabrewulf odpad!

všechny recenze uživatele

Ten typ špatného filmu, který svou špatností zábavný moc není. Jistě pamatujete scény na videokazetách z filmu Slunce, seno... , na které kouká Lábus s Kretschmerovou ("ó Díío"). Tak to je přesně tohle. Perfektně to vystihl kamarád, když pronesl: "Připomíná mi to takové ty biblické filmy na čt2, co točili křesťané". Nuda a utrpení. Ale zase abych nekřivdil - je poměrně zábavné koukat na vzpouru, kdy deset lidí máchá rozčileně rukama a dva lidi s vidlemi je zadržují, nebo když je Ctiradova družina napadena čtyřmi ženami s luky. ()

campix 

všechny recenze uživatele

I když jsem nebyl opilý ani zhulený, tak jsem si Kněžnu Libuši neskutečně užil. Jako parodie by to byla výborná záležitost, jenže je tu opět ta známá chyba, oni to všechno mysleli naprosto vážně. Čeští herci perlí v angličtině ( Vašutovo Yeah je naprosto jedinečné), epická hudba je ve chvílích kde by opravdu neměla být, děj prakticky nedává smysl, dialogy vypadají nepřipraveně, jakoby si je ''herci'' vymýšleli přímo za běhu scény. Poslední ''epická'' bitva trvá asi 10 vteřin. Prostě moc špatný film po dějové stránce i na soft porno, které se rozjíždí v druhé polovině. Ale sranda to byla veliká. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (5)

  • Snímek byl kritiky hodnocen veskrze negativně. Je srovnáván s nepovedeným domácím videem nebo italským soft-pornem 80. let 20. století. Je kritizován za smíšení historického filmu s ekologicko-feministickými poselstvími, levnou výpravou, špatnou kamerou, chabé herecké výkony či špatnou angličtinu některých herců. (Zdroj: cs.wikipedia.org) (dinamit_1)
  • Režisér filmu Constantin Werner v rozhovoru řekl: "Jestli se domníváte, že nemám právo natočit film s tematikou Čech, tak to vám musím objasnit. Část mojí rodiny byli česko-němečtí průmyslníci z Ústí nad Labem. Historie Čech a jejich pověsti jsou tudíž i součástí mého kulturního dědictví." (Zdroj: art.ihned.cz) (dinamit_1)
  • Snímek podle všeho čerpá námět z divadelních her Franze Grillparzera, Clemense Brentana a próz Aloise Jiráska. (Zdroj: kinobox.cz) (dinamit_1)

Reklama

Reklama