Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na ostrove blízko pobrežia Severnej Ameriky miestny obyvatelia bojujú so strašnou zombie epidémiou dúfajúc, že sa nájde liek, ktorý vráti (ne)mŕtvych späť k ich ľudskej podobe. (Tony DiNozzo)

Videa (1)

Trailer

Recenze (193)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Vynikající!! Romero jako by na stařičká kolena konečně dokázal vyvážit všechny aspekty své práce, náhledů na tématiku, srovnat míru akce, gore-scén, děje, vykreslení postav a filosofování. To na tomto filmu shledávám jako naprosto nejlepší a téměř dokonalé. Romero si "mezi řádky" po celou stopáž filosofuje, kritizuje společnost a ve finále své již několikáté "výpovědi" mrskne ne úplně blbému divákovi pár trumfů pěkně na stůl. Ale přitom sledujeme od samého začátku tak akorát rozjetou akčně-hororovou porci perfektně odvedené filmařské práce. Romero umí pouze pomalu vyprávět, zde se mu dokázalo se "nakopnout" a mírně zrychlil ve vyprávění, seznámení s postavami filmu a rychle se dopracoval k akci a gore, které opět zaujmou. Vymyslel nejlepší dějové vykreslení po těch všech možných předešlých, na jedné straně sice jednoduchý, na straně druhé pro diváka, který viděl všechny díly před tím a sleduje hodně hororovou vlnu posledních let, naprosto atraktnivní děj, který navíc výborně zpracoval. Střet "bandy vojáků" s "bandou vidláků", jejich následné spojení a doplutí na ostrov, kde se utkají s veškerým vidláckým osazenstvem plus několik stovek těch zombií. Zombie nejsou brány jako "potlačená kulisa" pro něco, co nám chce Romero sdělit, ale jako bezprostřední nebezpečí a skutečnost, že každou chvíli může některá nečekaně "kousnout", tvoří po celou stopáž filmu příjemné napětí ... Film obsahuje a stojí zejména na postavách, které jsou všechny špičkově podány, zahrány, vykresleny a opravdu si zde najdete oblíbence nebo záporáka, každý však asi podle svého ... Mě seděl mladý kluk co střílel skoro lépe než vojáci, potom ta vojanda co si to dělala na jeepu sama ... šéf jednotky byl také vyloženě zajímavá postava a ten největší "redneck"-dědek, který vedl celou skupinu a přesvědčoval ji o své pravdě, o tom jsem nevěděl, co si myslet, až do konce, kde právě mrsknul jeden z Romerových závěrečných trumfů ... Úplný závěr vyobrazující dvě proti sobě stojící zombies s pistolemi byl podle mne snad "kultovní" již při svém vzniku a jistě se objeví na mnoha plakátek a coverech ... Tohle je asi nejlepší Romerova "zombárna". Bohužel jeho styl natáčení je tak specifický, že mi nikdy nesedne natolik, abych mu dal plný počet ... kromě jedné výjimky, The Crazies (1973) ... ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Rozporuplné pocity. Ak by som to mal brať ako seriózny zombie film, či nebodaj horor tak to je ďalší Romerov Fail of the Dead. No, je evidentné, že George už nevie držať krok s modernými zombie horormi(a to bolo vidieť už v jeho predošlých dvoch fiomoch) a tak posúva tento subžáner ďalej iným spôsobom po svojom. Jeho tradičný trademark o inteligentných zombie naznačuje, že ak v ďalšom filme budú zombie šoférovať auto tak sa nebudem čudovať. Toto sa ani nedá brať vážne a ak mám pravdu povedať bavil som sa. Romero je proste stará škola a síce vtípky boli miestami až moc prepísknuté, práve toto robí zo Survival of the Dead pozerateľný film. Neveril som, že pôjdem na takéto vysoké hodnotenie, ale ako som už spomínal, starý George ma teraz dokázal pobaviť a i keď to nemôžem porovnávať i jeho staršími kúskami či inými serióznymi horormi... film má niečo do seba. No a tradičný poctivý gore fest v závere potešil. PS: Film sa mal volať Island of the Dead, tak ako sa zvažovalo. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Zcela určitě ne nejhorší část Romerovy zombie ságy, s větší dávkou humoru než jsme zvyklí, opět s nějakou tou sociální kritikou (zde pro mě potěšující kritika upjatosti a svazující síly rodinných pout a toho, že rodina, sounáležitost s ní, vás často proti vaší vůli nutí konat věci, které vůbec nechcete a to jen z pozice jakési nadhodnocované pokrevnosti), skvělým Kennethem Walshem (po seriálu Twin Peaks konečně nějaká pořádná role, v níž jsem ho viděl), s jehož postavou si Romero docela vyhrál - celý film se nás snaží přesvědčit, že je to záporná a veskrze zlá postava, marně. Rozhodně bych doporučil kouknout se na trailer, ten vtípek na začátku se Romerovi povedl. No prostě, je to Romero, kterému by jsme zřejmě sežrali, i kdyby natočil záznam volby zombie miss.... Viděno na Festivalu Fantazie 2010. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Po Land of the dead si Romero střihlnul menší komornější zombie horurek. A není to naškodu. Film je sice značně pomalej ale dokáže udržet napětí, a poměrně slušnou atmosféru teda kromě scén kde se do scény připletou efekty, ty jsou slabší, ale i tak se na ně dá koukat. Moc se mi líbilo že Romero dokázal dát i pár docela fakt vydařených fórů, a přitom neztratit nic na vážnosti. Oběvily se herci kteří jsem už viděl a hrály dobře. Kromě toho mladýho kluka ten mi byl trochu nesympatickej. Ale Romero je prostě king. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Romero je už moc starej. Jeho filmy vždy měly dvojí význam, narážely na problémy společnosti. Survival of the Dead nenaráží absolutně na nic. Film vzniknul jen proto, aby divákům představil souboj dvou šéfů rodinných klanů na pustém ostrově, kde každý zastává jiný přístup k zombies. Špatné, film je napůl komedie, napůl horor, ale ve výsledku není ani jedním, protože zombies jsou zde definitivně odsunutí na druhou kolej, celý děj se vkládá do absolutně nezajímavého souboje dvou kohoutů. Postapokalyptický svět není představen vůbec, zombie jsou pouze karikatury sebe sama. Pár cool postav se tam najít dalo, pár hlášek také "dala bych ti líznout", ale celkově to nestálo za nic. Romero dal světu zombie žánr, ale dnes už nestačí nastevené laťce Britů (... days later, Dead Set) a Španělů (Rec), lidé zkrátka chtějí zombie, kterých se opět budou bát. Potácejících se, pohupujících slimáků se dnes už nikdo nebojí a do komedií se nehodí. 58% 24.04. 2010 ()

Galerie (7)

Zajímavosti (3)

  • Film bol natočený v Kanade a všetci herci, ktorí v ňom účinkujú, pochádzajú z tohto štátu. (MetalMesiah)
  • Tomboy (Athena Karkanis) má ve filmu zbraně Beretta 92 F ráže 9x19 mm a M16A4 ráže 5.56x45 mm. (dc125)

Reklama

Reklama