Reklama

Reklama

Zombie zaútočily na letiště v Harvardville a uvrhly ho v chaos. Leon S. Kennedy a Claire Redfieldová, kteří před sedmi lety během tragédie v Raccoon City bojovali proti zločinné společnosti Umbrella, jsou zpátky. Podobně jako v předchozích snímcích série Resident Evil, i nyní jsou připraveni utkat se se zlem. Jejich protivníkem je tentokrát ničemný válečník, který poté, co přišel o celou rodinu v Raccoon City, touží po odplatě. Smrtelný G-Virus se začíná šířit a nová zmutovaná monstra se pouští do zběsilého řádění. Dokáže Claire s Leonem zastavit virus dřív, než se bude historie znovu opakovat? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (261)

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 9/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Efekty 10/10/// +velice příjemná animace, uvěřitelné chování postav, srozumitelný děj, vydařený český dabing, dobrá akce -no aby se neřeklo, chůze a pohyby postav nebyly ještě úplně dokonalé, jinak žádný problém nevidím/// No tak tenhle film jsem si musel půjčit, i kdyby dopadl jakkoliv. Avšak hned prozradím, že dopadl dobře. Stylem a zpracováním se dá zařadit mezi první dva díly. Animací se potom podobá samotné hře. Animace je nádherná. Možná, že by se v dnešní době dalo vytěžit víc a troufám si říct, že tento film svojí animací nepřekonal o několik let starší Final fantasy, přesto je rozhodně dostačující. Bezvadně se povedli všechny postavy, i ta záporná toho senátora a mile překvapil český dabing, který je lepší než originál. Takže spokojenost. A aby taky ne, snímku jsem hodně fandil, takhle můžou klidně vypadat všechna zpracování PC her. Jen ještě zabrat na emocích./// Celkem 83%/// ()

-Ravee- 

všechny recenze uživatele

Jako fanoušek herní série jsem při sledování jakékoli filmové adaptace RE trpěl.. A zde to platilo dvojnásob.. Příšerná animace (na rok 2008), neskutečně debilní scénář a vykrádání prvků z RE 2.. Plusem jsou tak jedině známé a oblíbené postavy z herního světa, ale ani ty tuhle správně nazvanou "degeneraci" nezachrání.. ()

Reklama

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Animace jako z doby PS1. Hra byla v minulosti úžasná. Film mi přijde v současnosti debilní. Je diskutabilní, zda byl návrat k animaci dob dávno minulých dobrý tah. Dobrá animace mohla být to jediné co film mohlo zachránit. Těžko se tento film mohl spoléhat na debilní dialogy, dájí - li se tak debilní věty, ještě debilnějších postaviček, nazvat. Postavy postrádaly jakýkoli charakter. Jejich počínání mi mnohdy přišlo impozantně debilní. Nenašel jsem ani okamžik, po který by mě film alespoň nenudil. Sečteno podtrženo. Celkem 5x debilní. Uznávám, že odpad je hodnocení neúměrné, ale bohužel nižší hodnocení nemám k dispozici. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Capcom už byl asi naštvanej, jak jim amíci przní jejich herní sérii a tak se rozhodli natočit vlastní verzi. A je fakt, že hře je to o hodně věrnější, aspoň co se týče příběhu, který navazuje na události z hry a je určitě lepší než ty scénáře filmové. Nějaká strašidelná atmosféra ze hry tu sice není, ale akce je tu požehnaně a je vážně velmi dobrá. Vlastně dalo by se říct, že až na nějakou desetiminutovku v půlce filmu se tady furt jenom střílí nebo před něčím utíká. Celý to navíc rychle uteče, člověk se nenudí a Leon je docela drsňák. Jenom ta animace přípomíná místy až moc ty videosekvence ze samotné hry, což je místy docela na škodu a mohli jí ještě trochu vypilovat. Překvapivě se tenhle Resident Evil docela povedl a pokud patříte mezi fanoušky hry, tak vám tenhle film nejspíše udělá radost. ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Po třech dílech americké verze s Millou Jovovich natočili Japíci a Caprom další díl. A nutno říci, že právě tento se podobá nejvíce hře. Svůj podíl na tom má samozřejmě animovaný vizuál, který jakoby ze hry vypadl. Vidíme známé postavy jako je Leon. Ale to je asi tak vše. Jsem veliký fanoušek série Resident Evil, jak filmové, tak herní. Proto jsem se na to začal koukat z nadšením. Celkově to není špatné, ale mně to zase až tak nezaujalo. Na konci jsem byl zklamaný, ale otevřený konec navazoval na zatím poslední hru - Resident Evil 5. Tak uvidíme, jestli z toho ještě něco bude. Prozatím ale zůstanu u toho s drsnou Millou. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (7)

  • Claire Refield, Leon Kennedy a Ingrid Hunnigan sú jediné postavy, ktoré sú v hre i vo filme nahovorené rovnakými hercami. (beso74)
  • Claire Redfieldová, jíž namluvila Alyson Court, si vezme deštník (anglicky umbrella), který má tutéž barevnou kombinaci jako logo společnosti Umbrella – předchůdce farmaceutické WilPharmy. (Benjamin-L)
  • Jediný film série produkovaný firmou Capcom, ktorá je zároveň tvorcom aj hernej série "Resident Evil". Filmové adaptácie majú na svedomí produkčné firmy Screen Gems a Sony Pictures. (beso74)

Reklama

Reklama