Reklama

Reklama

Tajný život včel

  • USA The Secret Life of Bees (více)
Trailer

Queen Latifah a Dakota Fanning vévodí hvězdnému hereckému obsazení amerického dramatu o rodině, nezávislosti a síle lásky, který byl natočen podle uznávaného bestselleru. Čtrnáctiletá Lily Owensová (Dakota Fanning), ve snaze uniknout tvrdému, věčně rozzlobenému otci a vyrovnat se s tragickou smrtí své matky, uteče s afroamerickou chůvou, hospodyní a jedinou přítelkyní Rosaleen (Jennifer Hudson) do Tiburonu v Jižní Karolíně. Tam jí poskytnou přístřeší tři nezávislé sestry Boatwrightovy (Queen Latifah, Alicia Keys a Sophie Okoned), které se samy starají o rodinné včelařství. Lily u nich konečně poznává život naplněný láskou, je zahrnována nečekanou laskavostí a hlubokou spiritualitou jedinečně nadaných žen a s každou z nich si vytváří pevné pouto. Někdy totiž člověk musí nejdřív domov opustit, aby ho mohl skutečně nalézt. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (165)

Seti 

všechny recenze uživatele

Dakota Fanning se snaží rozkrýt minulost své matky, stane se z ní skoro černoška, ve finále nalezne dlouho postrádanou lásku a všude bzučí včely a teče med. Filmu se nedala upřít sálající pohoda a jakési "příjemno", ale v mých očích ho sráželo pomalé tempo v kombinaci s (ne)dějem a dost dlouhou stopáží. Herecký ansámbl ničím nepřekvapil (Dakota nám roste jako z vody) a celkově to na mě působilo...průměrně a zapomenutelně. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Dzina prins Byfewud ako reziserka mi noic nehovori, noale tu sa ukazalaa ko talentovana reziserka. Namet filmu je obycajny - ista rodina chova vcely a vsetko sa oklo toho toci. Filmu suverenne vladne Queen Latifah /The perfect Holiday, Posledni Prazdniny/ a mlada fajna Dakota Fanning /Muz V Ohni/. Tempo je vyborne, obycajne dialogy prevazuju - a to dodrzuje aj tento film. Nema to strhujuce tempo ani brutalne akcne sceny, skor taka cervena knihovna. Kazdopadne ja to beriem, reziserku si zapisem ako mlady rezisersky talent : 95 % ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Literárne dielo má v názve včely, film ho bez problémov preberie, český preklad takisto, vo filme sú včely a potom príde slovenský distribútor, ošúcha dioptrie pomýtkom a preloží to ako Múr nárekov, lebo však on akurát kukal dokument o Jeruzaleme. No nič, ja najprv myslel, že ide o film o trpiacich nekritizovateľných, ale toto je o iných trpiacich, o nových nekritizovateľných. Rasizmus bol, aj nešťastné dievčatko bolo - inak Dakotou vynikajúco zahrané, aj zlí bieli muži boli, aj otec zlý tyran bol. Takže všetko v poriadku. Už dávno som síce nevidel otca tyrana inej než vápnovej farby, ale asi tak to je, že rodiny africké či indické taký neduh nepoznajú. Chýbalo mi však niečo emočnejšie, nič čo by tu slzu do oka vtislo, takže pre prípad potreby dojatia odporúčam pod oči 10 gramov čínskej masti. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Ani nevím, co jsem od toho filmu čekala, ale byla jsem nesmírně překvapená, protože se mi ten film opravdu hodně, hodně líbil. Dost slušné drama z netradičního prostředí. Dakotu teda nemám zrovna dvakrát ráda, ale musí se jí teda nechat, že tady mi nevadila a uznávám, že to výborně zahrála. Upřímně se mi to teda tak líbilo, že až nemám slov. Ale teda Tristan Wilds mě dostal, toho bych tam nečekala. 5* ()

Alementina 

všechny recenze uživatele

Nenápadný film, který je tím nejjednodušším zpusobem prostě milý i pres svoji tragickou stránku. O hledání lásky, mateřské, lidské... o odpuštění sami sobě, o vděčnosti z obyčejných věci... Strasne se mi líbili scény, kdy jen tak si dělali snídani, kdy May Lili cesala vlasy a pak ji do nich políbila... O lidské dobrot, přijímání toho, že každý jsme jiny... ()

Galerie (30)

Zajímavosti (7)

  • Natáčelo se od 13. ledna do 22. února 2008 v Severní Kalifornii, konkrétně ve městech Lumberton, Watha a Southport. (BMW12)
  • Film je natočený podľa rovnomennej knihy od Sue Monk Kid. (dwdb)

Související novinky

Spideyho kámošky dostaly režisérku

Spideyho kámošky dostaly režisérku

31.05.2017

Ačkoliv pořád není jasné, jestli (a případně jak) se Spider-Man zapojí do nového pavoučího vesmíru od Sony, máme tu už druhý projekt, který nabírá reálné obrysy. Nejdřív jsme zjistili, že Ruben… (více)

Reklama

Reklama