foto

Jennifer Hudson

  • nar. 12.9.1981 (37 let)
    Chicago, Illinois, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Jennifer se narodila roku 1981 v Chicagu a od malička milovala hudbu. Jejím hudebním vzorem se stala Whitney Houston a Aretha Franklin, stejně jako Celine Dion. Její úsilí a touha po úspěchu se zúročily v roce 2004 v pěvecké soutěži American Idol, kde se sice neumístila na příčce nejvyšší, ale dostala se do povědomí lidí ze showbusinessu.

Svou hereckou kariéru započala v roce 2006 filmem DREAMGIRLS, kde stanula po boku takových zkušených hvězd fimového nebe jako Jamie Foxx, Eddie Murphy a Beyonce Knowles. Její herecký a pěvecký výkon v tomto snímku jí vynesl rovnou ocenění nejvyšší - Oskara za vedlejší roli.

V roce 2008 zazářila vedle Sarah Jessicy Parker ve filmovém zpracování známého televizního seriálu SEX VE MĚSTĚ. Jennifer chodí od svých osmnácti let s Jamesem Paytonem, který pochází stejně jako ona z Chicaga.

Petra "blazenka" Š.

Herecká filmografie

Filmy

2019 Cats
2018 Monster
2017 Sandy Wexler
2016 Hairspray Live! (TV film)
Svědectví (TV film)
2015 Chi-Raq
2014 Ukolébavka
2013 Pět příběhů šílenství (TV film)
The Inevitable Defeat of Mister and Pete
Vánoce v Harlemu
2012 Tři moulové
2011 Winnie Mandela
2010 Dick Clark's New Year's Rockin' Eve with Ryan Secrest 2011 (TV film)
2008 Okřídlené bytosti
Sex ve městě
Tajný život včel
2006 Dreamgirls

TV seriály

2016 Amyino plodné lůno (TV seriál)
Brave (S04E03)
2015 Empire (TV seriál)
Who I Am (S01E12)
Die But Once (S01E11)
Sins of the Father (S01E10)
2012 Smash (TV seriál)

Dokumentární

2014 And the Oscar Goes To... (TV film)
2010 Hope For Haiti Now (koncert)
2009 Michael Jackson: Pohřeb (koncert)
VH1 Divas Live 2009 (TV film)

TV pořady

2015 87. Annual Academy Awards (TV pořad)
GRAMMY Awards 2015 (TV pořad)
Nickelodeon Kids' Choice Awards 2015 (TV pořad)
The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
2014 40th Annual People's Choice Awards, The (TV pořad)
Late Night with Seth Meyers (TV pořad)
Stand Up to Cancer (TV pořad)
The 68th Annual Tony Awards (TV pořad)
2013 85. Annual Academy Awards (TV pořad)
Rokenrolová síň slávy 2013 (TV pořad)
The Queen Latifah Show (TV pořad)
The Real (TV pořad)
2012 Módní styl hvězd (TV pořad)
We Will Always Love You: A Grammy Salute to Whitney Houston (TV pořad)
2011 83. Annual Academy Awards (TV pořad)
2010 Grammy Awards 2010 (TV pořad)
2009 Evening of Stars: Tribute to Patti LaBelle, An (TV pořad)
Grammy Awards 2009 (TV pořad)
2008 80. Annual Academy Awards (TV pořad)
MTV Movie Awards 2008 (TV pořad)
Wendy: The Wendy Williams Show (TV pořad)
2007 79. Annual Academy Awards (TV pořad)
BAFTA Film Awards 2007 (TV pořad)
MTV Video Music Awards 2007 (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2007 (TV pořad)
2006 Amerika má talent (TV pořad)
2005 Dancing with the Stars (TV pořad)
2004 On-Air with Ryan Seacrest (TV pořad)
The X Factor (TV pořad)
2003 Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
2002 American Idol (TV pořad)
1997 The View (TV pořad)
1995 E! Živě z červeného koberce (TV pořad)
1993 Noční show Davida Lettermana (TV pořad)
1992 Noční Show Jaye Lenoe (TV pořad)
1986 Oprah show (TV pořad)
1985 Larry King Live (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)

Hudební videoklipy

2017 Jennifer Hudson - Remember Me (hudební videoklip)
2015 Tyrese Gibson: Shame (hudební videoklip)
2014 Lupe Fiasco feat. Jennifer Hudson & Common - Remission (hudební videoklip)
2013 Jennifer Hudson feat. T.I.: I Can't Describe (The Way I Feel) (hudební videoklip)
2011 Jennifer Hudson: Where You At (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace