foto

Jennifer Hudson

  • nar. 12.9.1981 (39 let)
    Chicago, Illinois, USA

Biografie

Jennifer se narodila roku 1981 v Chicagu a od malička milovala hudbu. Jejím hudebním vzorem se stala Whitney Houston a Aretha Franklin, stejně jako Celine Dion. Její úsilí a touha po úspěchu se zúročily v roce 2004 v pěvecké soutěži American Idol, kde se sice neumístila na příčce nejvyšší, ale dostala se do povědomí lidí ze showbusinessu.

Svou hereckou kariéru započala v roce 2006 filmem DREAMGIRLS, kde stanula po boku takových zkušených hvězd fimového nebe jako Jamie Foxx, Eddie Murphy a Beyonce Knowles. Její herecký a pěvecký výkon v tomto snímku jí vynesl rovnou ocenění nejvyšší - Oskara za vedlejší roli.

V roce 2008 zazářila vedle Sarah Jessicy Parker ve filmovém zpracování známého televizního seriálu SEX VE MĚSTĚ. Jennifer chodí od svých osmnácti let s Jamesem Paytonem, který pochází stejně jako ona z Chicaga.

Petra "blazenka" Š.

Herecká filmografie

Filmy

2021 Respect
2020 Baba Yaga
Mariah Carey a kouzelné Vánoce (TV film)
2019 Cats
2018 Monster
2017 Sandy Wexler
2016 Hairspray Live! (TV film)
Svědectví (TV film)
2015 Chi-Raq
2014 Ukolébavka
2013 Pět příběhů šílenství (TV film)
The Inevitable Defeat of Mister and Pete
Vánoce v Harlemu
2012 Tři moulové
2011 Winnie
2010 Dick Clark's New Year's Rockin' Eve with Ryan Secrest 2011 (TV film)
2008 Okřídlené bytosti
Sex ve městě
Tajný život včel
2006 Dreamgirls

TV seriály

2016 Amyino plodné lůno (TV seriál)
Brave (S04E03)
2015 Empire (TV seriál)
Who I Am (S01E12)
Die But Once (S01E11)
Sins of the Father (S01E10)
2013 Smash (TV seriál)
The Song (S02E04)
The Dramaturg (S02E03)
On Broadway (S02E01)

Dokumentární

2020 Adam Sandler: Funny Guy (TV film) - a.z.
2014 And the Oscar Goes To... (TV film)
2010 Hope For Haiti Now (koncert)
2009 Michael Jackson: Pohřeb (koncert)
VH1 Divas Live 2009 (TV film)

Hudební videoklipy

2020 Mariah Carey ft. Ariana Grande, Jennifer Hudson: Oh Santa! (hudební videoklip)
2018 Jennifer Hudson: I'll Fight (hudební videoklip)
2017 Jennifer Hudson - Remember Me (hudební videoklip)
Jennifer Hudson: Burden Down (hudební videoklip)
2015 Iggy Azalea feat. Jennifer Hudson - Trouble (hudební videoklip)
Jennifer Hudson - I Still Love You (hudební videoklip)
Tyrese Gibson: Shame (hudební videoklip)
2014 Lupe Fiasco feat. Jennifer Hudson & Common - Remission (hudební videoklip)
2013 Jennifer Hudson feat. T.I.: I Can't Describe (The Way I Feel) (hudební videoklip)
2012 Jennifer Hudson ft. Ne-Yo and Rick Ross - Think Like A Man (hudební videoklip)
2011 Jennifer Hudson: Where You At (hudební videoklip)
2010 We Are The World 25 For Haiti (hudební videoklip)

Host

TV pořady

2020 Celý svět doma, celý svět spolu (TV pořad)
Uvedení do Rock-and-rollové síně slávy 2020 (TV pořad)
2019 Oscar 2019 (TV pořad)
The Kelly Clarkson Show (TV pořad)
2015 GRAMMY Awards 2015 (TV pořad)
Nickelodeon Kids' Choice Awards 2015 (TV pořad)
The 87th Annual Academy Awards (TV pořad)
The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
2014 Late Night with Seth Meyers (TV pořad)
Stand Up to Cancer (TV pořad)
The 40th Annual People's Choice Awards (TV pořad)
The 68th Annual Tony Awards (TV pořad)
2013 85. Annual Academy Awards (TV pořad)
Rokenrolová síň slávy 2013 (TV pořad)
The Queen Latifah Show (TV pořad)
The Real (TV pořad)
2012 Módní styl hvězd (TV pořad)
We Will Always Love You: A Grammy Salute to Whitney Houston (TV pořad)
2011 83. Annual Academy Awards (TV pořad)
2010 Grammy Awards 2010 (TV pořad)
2009 Evening of Stars: Tribute to Patti LaBelle, An (TV pořad)
Grammy Awards 2009 (TV pořad)
2008 MTV Movie Awards 2008 (TV pořad)
The 80th Annual Academy Awards (TV pořad)
Wendy: The Wendy Williams Show (TV pořad)
2007 BAFTA Film Awards 2007 (TV pořad)
MTV Video Music Awards 2007 (TV pořad)
The 79th Annual Academy Awards (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2007 (TV pořad)
2006 Amerika má talent (TV pořad)
2005 Dancing with the Stars (TV pořad)
2004 On-Air with Ryan Seacrest (TV pořad)
The X Factor (TV pořad)
2003 Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
2002 American Idol (TV pořad)
1997 The View (TV pořad)
1995 E! Živě z červeného koberce (TV pořad)
1993 Noční show Davida Lettermana (TV pořad)
1992 Noční Show Jaye Lenoe (TV pořad)
1986 Oprah show (TV pořad)
1985 Larry King Live (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)

Skladatelská filmografie

Hudební videoklipy

2015 Jennifer Hudson - I Still Love You (hudební videoklip)

Fanoušci tvůrce