Reklama

Reklama

Lisa Auclertová (Diane Krugerová) pracuje ako novinárka, jej manžel Julien (Vincent Lindon) je profesor literatúry. Spolu so svojím šesťročným synom Oscarom (Lancelot Roch) vedú pokojný a harmonický rodinný život. Všetko sa zmení vo chvíli, keď im do bytu vtrhne polícia a Lisu zatkne. Novinárku obžalujú z vraždy jej nadriadenej a odsúdia na niekoľkoročný trest. Hoci Lisa neustále opakuje, že je nevinná, dôkazy svedčia proti nej – odtlačky prstov na vražednej zbrani, krv obete na jej kabáte a ostrá hádka s obeťou tesne pred jej smrťou. Julien je však skalopevne presvedčený o nevine svojej manželky a nemieni sa vzdať. Rozhodne sa, že podnikne mimoriadne riskantnú akciu, len aby Lisu očistil a oslobodil. (TV JOJ)

(více)

Recenze (208)

Botič 

všechny recenze uživatele

Nevinné, intimnější a přímočařejší, než rozmáchlejší americký bratříček. Haggis, ale narozdíl od Cavayého, dávkuje napětí a emocionální pasáže s větší intenzitou a dotahuje řadu motivů, které francouzský originál pouze načrtává. Nicméně velice milé setkání a sonda do duše člověka, který neváhá obětovat všechno, co vybudoval, PRO NÍ!!! ()

CzechGod 

všechny recenze uživatele

Pro poradek - videl jsem prvni americkou verzi (the next three days) a az pak original (nevinna), takze clovek uz vi presne co a jak bude, tak to trochu ubere na atmosfere. Americka verze tam vklada vice detailu (nekdy je to naskodu, protoze jsou to nesmysly) a ke konci je vic akcnejsi. Francouzska verze je oproti tomu dejove jednodussi (coz jsem nedokazal posoudit jestli je vlastne dobre nebo spatne), syrovejsi a realnejsi. ()

Reklama

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Za mě 87%. Vůbec mi nevadilo, že je o vině jasno hned na začátku - filmu to podle mě na dramatičnosti neubralo (prostě se asi jen ubírá jiným směrem, než americká verze). Velmi opravdové, lidské, velmi originální. Netypický závěr. Objevem je pro mě francouzský herec Vincent Lindon. Přestože v americké verzi hraje Russell Crowe, nemyslím, že bude mužnější. Nebo, přesněji, mužnější lidsky. Absolutně uvěřitelný člověk, na první pohled neokouzlující charizmatem, který má v sobě něco velmi ... velmi. Věřím mu, že miluje svoji ženu a udělá pro ni cokoli. Miluje svého syna. Má inteligenci a "koule", dokáže dojmout. Scéna loučení s otcem na mě velmi silně zafungovala (jedinečný charakter ze strany otce). ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Kvalitu filmu dost shazoval fakt, že jsem díky dříve viděnému americkému remakeu věděl o co jde, jak se to provede a jak to bude končit, pravda tedy, nechal jsem se tím ovlivnit. To nic ale nemění na skutečnosti, že je tenhle snímek nějak podivně vyprávěn, Amíci si s tím o dva roky později pohráli více a rozvedli děj o dost podrobněji. Tenhle originál mi tak přijde spíše jako sestřih o dva roky pozdější reinkarnace. Vše je popisováno rychle, nepřehledně, věci se dějí nelogicky jednoduše. Navíc nevím, jestli byl vhodný výběr Vincenta Lindona. Zahrál dobře, ale ten obličej, ten mě donutil se smát, když mu bývalý úprkář z vězení popisoval, co je nutné při útěku udělat a doporučoval doslova "Potřebujete být nenápadný, schovaný v davu" - s takovým ksichtem těžko. ~~~ Dle komentářů a diskuzi k Next Three Days jsem tedy čekal od francouzského originálu mnohem víc. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

k mému nízkému hodnocení hodnocení hodně přispěl fakt,že sem od "Pour Elle" ,po všech těch nadšených komentářích a doporučeních,očekával trošku jiný film.Svižný,odsýpající thriller ve stylu už zmiňovaného Prison Breaku.Ve finále je ovšem snímek spíše líně se převalující a očekávaná "akce" se dostaví až v poslední 20ti minutovce.Když k tomu připočtu fakt,že tvůrci dobrou polovičku atmosféry zazdili brzkým prozrazením "jak to bylo doopravdy",je to pro mě velké zklamání...40% ()

Galerie (20)

Zajímavosti (12)

  • Scénáristé Fred Cavayé a Guillaume Lemans nedělali kvůli hlavní zápletce, jak se dostat z vězení, nějaké velké průzkumy mezi trestanci, protože nechtěli, aby diváci zapomněli na to, že hlavní hrdina je obyčejný člověk - amatér, který vlastně doopravdy neví, jak to má správně udělat. (HappySmile)
  • 150 dětí se zúčastnilo konkurzu na roli malého Oscara. Režisér Fred Cavayé chtěl původně pětiletého chlapce, ale zjistil, že tak bude nemožné film natočit, protože takto staré dítě by mohlo legálně pracovat jen 2 hodiny denně. A tak byl vybrán šestiletý stydlivý chlapec Lancelot Roch, a to díky své podobě s Diane Kruger. (HappySmile)

Související novinky

Crowe bere lekce od Neesona

Crowe bere lekce od Neesona

06.10.2009

Přinejmenším ve svém novém filmu The Next Three Days, jehož natáčení zahájil oscarový Paul Haggis v pátek v Pittsburghu. Liam Neeson se s letošní osobní tragédií vyrovnává plným pracovním nasazením.… (více)

Russell Crowe zachraňuje vražedkyni

Russell Crowe zachraňuje vražedkyni

01.08.2009

Proč? Protože je to zároveň jeho manželka. Samozřejmě je řeč o jeho nové roli. Crowe ještě ani neodložil luk, se kterým pobíhal po Sherwoodském hvozdu, ale už má jasno o svém dalším filmu. Bude jím… (více)

Reklama

Reklama