Reklama

Reklama

Láska a jiné kratochvíle

  • USA Love and Other Impossible Pursuits (více)
Trailer

V této upřímné, vtipné a srdcervoucí adaptaci románu spisovatelky Ayelet Waldman, jež vypráví o životě, ztrátě a rodině, zazářila krásná Natalie Portman. Emilia (Portman) je absoloventka práv na Harvardu a také novomanželka – právě se provdala za Jacka (Scott Cohen), vysoce postaveného newyorského právníka. Když začala Emilia pracovat v jeho právnické firmě, byl Jack její šéf a byl ženatý. Jejich život bohužel nečekaně změní smrt jejich novorozené dcery. Emilia se ve svém zármutku jen těžko sbližuje se svým nevlastním synem Williamem (Charlie Tahan), ráda by se s ním zkamarádila, ale díky Williamově předčasné vyspělosti se to zdá téměř nemožné. Nejtěžší je však vyrovnat se s neustálými výbuchy vzteku a žárlivosti Jackovy bývalé ženy, Carolyn (Lisa Kudrow). (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (139)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Snímek, který dokáže dojmout - na druhou stranu silně nadlimitní množství neurovnaných, traumatizujících vztahů mezi jedinci stiženými rozličnými životními kalamitami ve mně probouzí myšlenky na tichou, leč rozhodnou vzpouru proti takovému systematickému citovému vydírání. Navíc nedokážu říct, nakolik jsou reakce protagonistů v jednotlivých scénkách (ne)reálné. Takže nakonec jen za 3* ... P.S.: 1) Scott Cohen alias Jack je v některých situacích TAK kladnou postavou, až mě to trochu děsí; 2) Hromadné rituály ani zdaleka nepomáhají vždycky ... a rozhodně nepomáhají každému. ()

pufina 

všechny recenze uživatele

Na první pohled mě zaujalo herecké složení - Natalie Portman, Lisa Kudrow, Scott Cohen a Lauren Ambrose - nikdy bych nevěřila, že všechny dohromady uvidím v jednom snímku. Začnu pozpátku - Lauren Ambrose, ač to nebyla velká role (jako např. v Six Feet Under - i když hloupost srovnávat roli ve filmu a seriálu, dobrá řeknu to jinak: nebyla tam moc vidět), tak se mi tam moc líbila (a měla úžasné vlasy). Scott Cohen (pro mě to bude věčně Max Medina - Gilmore girls) byl výborný, ta jeho bolest čišela z plátna.. Lisa Kudrow (anebo pošahaná Phoebe z Friends) tentokrát nebyla pošahaná, ale za to výborně protivná. A nakonec Natalie Portman, nevěděla jsem jestli jí mám litovat nebo nesnášet, jako macecha byla příšerná a mateřskou roli si užila 3 dny, z čehož tam byly akorát vzpomínky a prožívání toho, jak jí zemřela dcera v náruči.. Celkově je to vynikající drama, které upoutá pozornost od začátku, ale ten silný konec je doslova třešničkou na dortu.. ()

Reklama

Ant 

všechny recenze uživatele

Dívá se na to dobře, což o to, ale čekala jsem, že příběh bude ještě silnější a vyhrocenější. Takhle se jedná o mix Druhé nebo první s jakýmkoliv jiným filmem o úmrtí dítěte. Portman je výborná, zbytek castu je směsice lidí, které bych si nikdy nepředstavila společně v jednom filmu. Pokud má na mě drama dneska udělat dojem, mělo by mít víc než jen uslzené oči Natalie Portman a konec zahraný na jistotu. 3,5* ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Nesnáším filmy o nevěře a lži, kde se navíc těšíte na Natalie Portman v hlavní roli a ona vám předvede výkon, kdy se chová jak naprostej blb, kterýmu by jeden facan nestačil. To je ale uplnej bobek oproti tomu malýmu smradovi Williamkovi, kterýmu bych nejradši každou chvilku šlapal na jeho roztomilej kukuč a liskal mu tlamu hlava nehlava! Ovšem se zde objevuje i skvělá "přátelská" Phobe Lííísa, která je při každým jejím slovíčku nejen na dělo, ale na dvě! Dramata jsou krásné žánry, ale prosím podávat jinak než jako Lásku a jiné nádherné kratochvíle! 10% ()

Michelle75 

všechny recenze uživatele

Natalia Portman pro mě není nijak oblíbená,ale zárovaň ani neoblíbená herečka. Líbila se mi -opravdově- jen ve třech filmech. Černá labuť, Na dotek a teď tady. Že bych ji začínala mít ráda? Věřila bych,že podobného ražení bude i v reálu. Láska a jiné kratochvíle je film o vztazích,ať už se jedná dítě vs. dospělý nebo dospělý vs.dospělý..... a také a tragické události,která se všemi těmi vztahy pořádně zamává, i když byly nahnuté i předtím. Musím uznat,že Pufina má pravdu a Scott Cohen u mě také zabodoval hlavně jako Max Medina z Gilmorek,ale zároveň hrozně potěšil jako Jack tady. Jeho smutné oči hrají více,než celá tvář a věkový rozdíl mezi Natalií a jím mě nějak nedochází. Pěkný a až zbytečně nenápadný film. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (4)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu od Ayelet Waldman. (pufina)
  • V jedné scéně tvrdí Emilie Willovi, že i když vystudovala Harvard, je to škola na nic. Natalie Portman opravdu vystudovala Harvard, a to v oboru psychologie. (Brousitch)

Reklama

Reklama