Reklama

Reklama

Resident Evil: Afterlife

  • Německo Resident Evil: Afterlife (více)
Trailer 1

Alice stále pokračuje v odplatě proti svému bývalému zaměstnavateli, společnosti Umbrella, která do světa vypustila zombie virus. Ona i se svými klony zaútočí na ústředí společnosti, kde se jí podaří zneškodnit většinu přítomných zaměstnanců kromě Alberte Weskera, který jí vpíchne injekci zbavující ji všech nadpřirozených schopností. O šest měsíců později cestuje Alice na Aljašku do místa zvaného Arcadia. Zde se opět setkává s Claire a společně utíkají do Los Angeles, které ovládají zombie. Podaří se jim přistát ve věznici, která zůstala jako jediné místo ve městě útočištěm pro nenakažené. Mezi skupinu nenakažených patří basketbalista Luther, producent Sinclair, Angel, Kacey, Kim a Claiřin starší bratr Chris, kterého však Luther drží pod zámkem, protože byl obávaným vězněm. Společně všichni plánují útěk na Arcadii, což je podle Lutherových informací ve skutečnosti loď. Jelikož útoky zombie na věznici se začínají stupňovat, rozhodnou se utéci co nejrychleji. Sinclair ovšem sám zmizí s Claiřiným letadlem a tak jim nezbývá nic jiného než propustit Chrise, protože zná další možné únikové cesty. Do věznice se mezitím probojují zástupy zombie a je nutné s nimi bojovat. Při střetu se zombie umírají Angel, Kacey a Kim. Ostatním se podaří utéct a nalodit se na Arcadii... (TV Prima)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (1 043)

LihO 

všechny recenze uživatele

Milla Jovovich + Ali Larter neskutočná dvojica :D čo sa týka 3D effektov, tak hĺbkové zábery boli neskutočné, zábery, pri ktorých niečo vychádzalo von z obrazovky boli tiež super no keď to prehnali tak to bolo trochu rozmazané... ďalej mi trochu vadila ich práca so svetlom, najmä keď niekto svietil baterkou tak, že nebolo nič vidieť ... čo sa samotného filmu týka, tak tomu môžem vyčítať len scenár ... niektoré hlášky sa dali predpokladať a bolo tam akosi priveľa scén typu " napínavá hudba, niečo sa blíži, pozrie za roh / dvere / záves a nič, prestane hrať hudba a keď je kľud tak BU :D ", čo je dosť starý trik, ktorý mi nevadí, no tu to s tým prehnali ... celkovo pôsobil na mňa ten film fakt dobre, super hudba, obsadenie, zaujímavé spracovanie ... proste kto ešte nevidel, tak určite sa oplatí ísť na to do kina :) ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Zápletka by v normálnom filme vystačila na 15 minút, tu je nafúknutá na 100 a ešte skončí vo chvíli, keď má ísť do najtuhšieho. Nehorázne okaté vykrádanie konkrétnych záberov z Matrixu či Bayovho Ostrovu v objatí radikálne nastavenej „brainwash“ videohernej logiky už iba potvrdzuje, že Andersonovi je úplne jedno, čo si o ňom kto myslí. A užíva si to. Užíva si sexy image všetkých troch ženských postáv (môže byť niektorá z nich ešte viacej hot?) i vypapkanú výpravu (najlepšia zložka filmu), kontrastne kombinujúcu oblaky prachu a hnilé kovové potrubia s laboratórne čistými bledými miestnosťami. Resident Evil: Afterlife je ultimátny obrazový 3D fetiš, plastická pokleslosť s jedným mega hustým bossom s tonovou sekerou. Je to pokleslosť, na ktorú sa veľmi dobre pozerá. Russell Mulcahy v trojke povýšil sériu na apokalyptický biják, Anderson ju zrazil späť do herných mantinelov. ()

Reklama

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Druhý nejlepší díl z filmové mutace Resident Evil (ano, jsem si vědom jak blbě to zní). Hudební doprovod a samotné ozvučení je bombastické, třetí rozměr tomu dodává šťávu. Doposavaď jsem žil v domnění, že mě efekt "lítajících pneumatik" už ničím nepřekvapí. Mýlil jsem se. Digitální hvězdice letící přímo do ksichtu jsou zatraceně cool, ostatně jako všechny ty šílené akční scény, prodlouženy minimálně na desetinásobek reálné délky. Příběh, podobně jako ve hrách (které začínají být tak trochu telenovelami), je zato nehorázný výmaz, postrádající logiku (no... vždyť je to vlastně herní adaptace Made in U.S.), dobře napsané dialogy a... no hergot už to sakra ukončete! Ty cliffhangery na konci vážně nesnáším! ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Resident Evil: Afterlife" - popkornový akčný zombie horror pokračuje. Nadupaná akcia, super zbrane, divoká streľba, masívne výbuchy, krv. Vysoko profesionálne filmové triky. Parádne prostredia, zaujímavé lokácie. Apokalyptické obrazy, dychberúce scény. Dynamický soundtrack. Diabolská nadnárodná korporácia Umbrella, smrtiaci T-Virus. Živé mŕtvoly, zmutovaní mŕtvi, stovky zombie. Stále sexi Milla Jovovichová v hlavnej úlohe ako Alice. Skvelé. Dostal som, to čo som očakával. Objednal som si ku tomu pizzu, otvoril pivo a vypol mozog. No a skvele som sa zabavil. **** ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Doposud nedotknuta 3D(tím skutečným, ne těmi papíráky „3D-si domysli“), prozatím jsem tomu odolávala. A ejhle, dorazí Resident Evil: Afterlife a jsem ochotna se vykoupat ve 3D projekci. Snad to nebyla ta úplně nejtragičtější volba:) Budiž: Anderson povýšil vymazlené technologické prvky nad neméně důležité, jako jsou příběh, dialogy a možná i navození strachu(zombíci zahaleni šedou slupkou půstu emoce nevyburcují), čehož se v Afterlife nedostávalo; a nejspíš to ani nebylo zapotřebí. Když jsem totiž omámena zpomalovačem: vyřadí mě to z provozu; a nahodit se zpět, to dá zabrat. Sice Alice je opět tou Alice z jedničky, ovšem celý tento sériový spektákl je bohužel nasměrován jinam, než byl původní záměr. Pro to mé osobní prvenství však zadávám odvirovaných 3,5. ()

Galerie (94)

Zajímavosti (32)

  • Film obsahuje potitulkovou scénu. (Duoscop)
  • Film měl rozpočet 60 milionů amerických dolarů, na domácí půdě vydělal během prvního víkendu skoro 27 milionů amerických dolarů a za osm týdnů celosvětově utržil 296 milionů amerických dolarů. (Geriel)

Související novinky

Nový Tarzan s animovaným upírem

Nový Tarzan s animovaným upírem

06.05.2012

Navzdory drastickému neúspěchu Johna Cartera se na plátna vrátí i další hrdina Edgara Rice Burroughse – ten mnohem slavnější. O Tarzana má zájem hned několik hollywoodských hráčů, třeba studio Warner… (více)

Anderson kráčí v Bollových stopách

Anderson kráčí v Bollových stopách

17.11.2009

Přinejmenším co se posedlosti adaptacemi počítačových her týče. Právě v těchto dnech natáčí Paul W.S. Anderson v Torontu čtyřku Resident Evil s podtitulem Afterlife. Ale už má samozřejmě další plány.… (více)

Milla Jovovich a vrah bez obličeje

Milla Jovovich a vrah bez obličeje

02.11.2009

Díky Dokonalému úniku máme Millu čerstvě zapsanou jako „holku, která má občas štěstí na zábavný film“. Uvidíme, jak se jí bude dařit dál. V pátek má v USA premiéru její sci-fi horor The Fourth Kind,… (více)

Jeden za všechny, všichni za 3-D

Jeden za všechny, všichni za 3-D

07.09.2009

Ach jo, co si to Paul W. S. Anderson zase vymyslel? Nová adaptace Tří mušketýrů v 3-D? S hollywoodskými verzemi Dumasovy klasiky sice nemáme příliš dobré zkušenosti (kung-fu poletování v Hyamsově… (více)

Reklama

Reklama