Reklama

Reklama

Jejich romanci poznamenala válka. Jedinou naději na společnou budoucnost představují milostné dopisy... Americký spisovatel Nicholas Charles Sparks patří mezi nejúspěšnější autory současnosti, na svém kontě má celou řadu mezinárodně úspěšných bestsellerů. Sparks bývá označován za krále romantiky, podle jeho románových předloh už bylo natočeno jedenáct celovečerních filmů. Mezi ty nejoblíbenější patří Vzkaz v láhvi (1999), Zápisník jedné lásky (2004) nebo Milý Johne (2010). Jak název posledního uvedeného titulu napovídá, ústřední motiv představuje milostná korespondence. Ta se stává jedinou formou komunikace mezi členem speciální jednotky americké armády Johnem Tyreem a jeho dívkou Savannah. Společensky nesourodá dvojice se do sebe bláznivě zamiluje během letních prázdnin v Jižní Karolíně. Po ročním odloučení vyplněném vytrvalým dopisováním ale jejich naději na společnou budoucnost naruší teroristické útoky z 11. září 2001. Loajální John se přesouvá na válečnou misi na druhý konec světa, kvůli nejistému vývoji navíc vnímá jako svou povinnost službu znovu prodloužit. Dobrosrdečné Savannah ale život bez jeho blízkosti nedává smysl, proto se jednoho dne rozhodne udělat nejtěžší krok ve svém životě a odesílá poslední dopis, který má představovat definitivní tečku za jejich osudovou láskou. Ústřední milostný pár ztvárnili hvězdní herci Channing Tatum a Amanda Seyfriedová. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (452)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Svatá šnorchlino! Celkem dlouho jsem byl ušetřen takovýchto citově vypjatých pokřivenin a parodií na romantické filmy a stejně tak jsem tušil, že jednou to zas přijde, jako se vrací rýma nebo komáři. Milý Johne je tak předvídatelný a nehorázně tupý, až to skutečně bolí. V jistých chvílích jsem opravdu čekal sitcomový smích, čestné skautské. Tatum, ta krychle s ušima, je absolutní neherec a Amanda Seyfried vypadá, jako by jí někdo vrazil násadu od smetáku do řitního otvoru. Lásce dvou takto poškozených a vyšpulených lidí sice je lehké uvěřit, ale ne okolnostem, jakými se to přihodilo. Protrpěl jsem to peklo až k závěrečným titulkům a zapřísahal se, že tohle dobrovolně už nikdy pouštět nebudu. 30% ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Podobných filmů o lásce dvou lidí, ale nemožnosti být spolu, je už tolik, že nebýt něčeho výjimečného nebo originálního, už skoro nemá smysl na to koukat, pokud se v tom vysloveně někdo nevyžívá. I tento film spadá spíše do průměru nebo podprůměru, ale naštěstí jsou zde aspoň dva sympatičtí herci, především Amanda Seyfried, na kterou se stačí jen dívat a může vám být skoro jedno, jestli hraje nebo nehraje dobře. Plus se mi ještě docela líbil vložený příběh o sběru mincí, i když se nejednalo o hlavní dějovou linii. Aspoň něco tam tak působilo netuctově a to je dobře. ~(3,0)~ ()

Reklama

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že rozhodně nadprůměrné drama zabarvené událostmi kolem bushovské agresivní politiky, nicméně to v tomto filmu představuje pouze zátiší (kdo ví, co by s nimi bylo, kdyby "bushovská doktrína" neexistovala), které napomáhá jisté věci vysvětlit. Jde tu spíše o volbu a pohled na vlastní rozhodnutí a možná i o druhou šanci. Ústřední dvojice má mezi sebou chemii, které je snadné uvěřit a podlehnout. Báječný je výkon Richarda Jenkinse (a kdy není, že?). Celkově se dá říct, že první polovina filmu je dosti sladká a líbivá, ovšem to kvalitní přináší až druhá půle, kde se naplno projevuje dobře odvedená práce Lasse Hallstroma, který mě rozsekal po druhé v řadě (Hachiko to je prostě peklo!!). Rozhodně to není povrchní, rozhodně to není banální a rozhodně to není ani tak lehce průhledné, jak se může zdát. 9/10! ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Amandu Seyfried moc nemusím, z jejího kukuče mám noční můry. A tak jsem se zaměřil spíše na Channinga Tatuma a musím říci, že ten kluk se lepší s každým filmem. V Dear John předvádí zatím to nejlepší, co je od něj možno vidět. To však nic nemění na tom, že se k Amandě nehodí a chemii mezi hlavní dvojicí jsem po celých sto a osm minut hledal marně. Film nefunguje ani jako válečný, ani jako romantický. Drama je to obstojné, zejména když se do záběru dostane Richard Jenkins či Henry Thomas, těch je pro podobné filmy škoda (snad si jen zvedají sebevědomí s vědomím, že všechny hravě strčí do kapsy). Navíc se nedá čekat ani žádný velký zvrat, už samotný název vyzrazuje příliš mnoho (Dear John letter). Na rande je film nejspíš jako stvořený, jinak ale nevidím žádný jiný důvod si ho znovu pouštět. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Je dobré dať tomuto snímku šancu. Nejedná sa o nič svetoborného, podľa mnohých si režisér vzal time out, keď sa podujal natočiť túto romancu, ale už Hachiko naznačoval určité smerovanie. Mne sa napriek určitým chybám táto melodráma páčila a to pekné a sladké som si vychutnal. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (13)

  • Hodinky, ktoré nosí John (Channing Tatum) typu Suunto X9i, sú prvýkrát viditeľné v scénach z roku 2001, no začali sa vyrábať až v roku 2006. (Arsenal83)
  • Keď John (Channing Tatum) pozve Savannah (Amanda Seyfried), aby sa stretla s jeho otcom, dá si na ľavú ruku rukavicu, aby si prezrela mince. V ďalšom zábere (keď sa pár rozpráva) má Savannah rukavicu na pravej ruke. (Arsenal83)
  • Postava Alana (R. Braeden Reed) je inšpirovaná synom autora predlohy Nicholasa Sparksa, ktorý trpí Aspergerovým syndrómom, formou autizmu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama