Reklama

Reklama

Jezero smrti

Trailer

Steve chce vzít svou drahou polovičku, přítelkyni Jenny, na romantický víkend pryč z města k jezeru Eden. V panenské přírodě plánuje požádat Jenny o ruku. Setkají se tam však s partou mladých teenagerů, kterým se moc nelíbí, že jsou na jejich oblíbeném místě vetřelci. Steve se snaží nejprve o vyjednávání, ale zbytečně. Nebezpečný kolotoč hry o přežití se roztáčí ve chvíli, kdy partička ukradne jeho auto a potyčka skončí smrtí psa jednoho člena gangu. Skupinka v čele s psychopatickým mladíkem se rozhodne pomstít způsobem, který se vymyká normálnímu lidskému chápání. Hra na kočku a myš začíná. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (1 292)

brit84 

všechny recenze uživatele

Strašným způsobem mě tady nasíralo chování hlavního hrdiny. Pokud si hned od začátku nedokáže sjednat respekt u party mladejch soplů, tak si má zbalit svoje krámy a jet radši jinam. A pokud čekáte, že konec to napraví, jak to někdy u tohohle typu filmu bývá, tak na to zapomeňte. Ten se totiž veze na stejné vlně debility, jako zbytek filmu. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Horor, po jehož skončení se mi nechtělo dělat nic veselého, to je Eden Lake. Je to velmi dobře natočené, napětí se stupňuje v podstatě každou vteřinu a je zde i několik scén, které nejenže šokují, ale zamrazí vás z nich do morku kostí. Přesto nedávám maximální hodnocení ze dvou důvodů: 1) nesnáším když postavy dělají HODNĚ BLBÉ a nereálné věci, a v posledních minutách se mi tedy moc nezdálo, co hlavní hrdinka udělala; 2) dále pak nečinnost ostatních přihlížejících "útočníků v partě" v některých scénkách je také dost ujetá. Jsme jen lidi, tohle bylo fakt moc. Jedno dítě terorizuje - OK, ale celá banda? Hmm. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Surový snímok, ktorý k nám v tichosti dorazil z Anglicka dokazuje a aj ukazuje, ako by mal vyzerať a kam by sa mal uberať tento thrillerovo-hororový žáner. Partia puberťákov, ktorá spočiatku znepríjemňuje výlet mladému páru pri jazere a neskôr ich ohrozuje na živote, je to, čo dnes vídame čoraz častejšie. To že takýchto dvanásťročných vygumovancov denne stretávame na každom rohu, dáva tomuto filmu zvláštny nádych až mrazivej reality. Bodné rany nožom, ktoré spútaný muž okúsi od každého machra z tejto partie je silnou kávou pre diváka. Samozrejme, nesmie chýbať mobil aby si to mohli nahrať a jeden druhého vydierať. Táto scéna je vrcholom, no zároveň aj zdvihnutým prstom pre všetkých rodičov a samozrejme jedna z najdrsnejších scén. Aj keď som tušil ako sa to skončí, nechcel som aby to takto dopadlo. Priznám sa, že po záverečných titulkoch som to musel rozdýchať a ešte niekoľko minút som hľadel do blba...Komu nevoňal Texaský masaker, Wolf Creek, Motel smrti alebo podobný Fanny Games USA, nech sa tomuto snímku vyhne. Zvyšok, hor sa na jeden z najlepších hororov tohto roku. NO, a ja už idem na ulicu a prvému 12- ročnému vylepím takú-nazvime to preventívnu. Film 9/10. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Zdá se, že alternativní antikoncepcí může být i film. Takový smrady by jistě nikdo nechtěl. Uznávám, že mladá generace upadá do kategorie lidská špína a nad jejím chováním občas zůstává rozum stát, ale vyřizování účtů tímto způsobem se mi zdá poněkud ujeté. Romantická pasáž to rozjela skvěle, ale pak to šlo hodně rychle z kopce. Za každou cenu šokovat, heslo spousty dnešních filmařů. V tomto případě to celé vyznělo hrozně hloupě. U dvou scén jsem jen znuděně kroutil hlavou. Určitě poznáte, u kterých to bylo. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Scenár nie je celkom "čistý" (tradičné hororové blbé jednanie niektorých postáv), ale gradácia od nervozity (prvá polhodina) k napätiu (druhá polhodina), obhrýzaniu nechtov (zvyšok) až k depresii (po filme) funguje bezchybne. Francúzske Frontiéres je síce ešte intenzívnejšie a prerod hlavnej hrdinky na killerku je tam presvedčivejší, ale ako pohľad Britov na prehnane chránené práva detí, ktoré "nevedia, čo od dobroty", je to naozaj zaujímavé a k veci. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (16)

  • V scéne, kde skupine mladých ľudí uteká pes za párom ležiacim pri jazere, majiteľ psa na neho volá menom feny Bonnie, pričom kamera pri ďalšom zábere odhaľuje, že je to pes. (brutale)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno