Reklama

Reklama

Dorian Gray

Trailer

Lidé se odjakživa bojí stárnutí, ovšem někteří více. Představte si, že byste si navždy mohli zachovat krásnou mladou tvář a místo vás by stárnul váš portrét. Jak tento proces ovlivní lidskou duši a charakter? Příběh Doriana Graye byl již mnohokrát z filmován a stal se legendou. Dorian Gray byl mladý anglický aristokrat, kterému v životě nic nechybělo. Měl hezkou tvář, peníze a věděl, jak na ženy. Jenže se bál stárnutí. Až jednoho dne si nechává udělat portrét a vysloví tajné přání - chce aby za něj stárnul jeho obraz. A přání se splní. Dorianu Grayovi zůstává tvář nevinného mladíka, zatímco obraz nese stopy času i všech hříchů a zločinů, kterých se dopustil. Ale žádné tajemství se nedá udržet navždy a minulost ho po letech dohání v podobě Hallwarda i bratra dívky, jejíž smrt kdysi způsobil... (HBO Europe)

(více)

Diskuze

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

mě se to líbilo.. 4* ... herecké výkoný skvělé, tajemný děj po celý film, nic mi v tom filmu nevadilo,dobrá hudba... jen jak píše Squash: Firth ho zkazil a pak ho soudil

Squash

Squash (hodnocení, recenze)

Já si nemyslím, že by to byl špatný film, vždyť herci jsou skvělí, atmosféru to taky nějakou má akorát ten závěr je zklamání. Já se spíš pozastavuju nad tou ironií, že nemorální člověk, který Doriana úplně zkazí, ho nakonec hodlá soudit a sám ho zabije....

 (hodnocení, recenze)

Z knihy jsem měla jinej pocit, tohlě mě zklamalo.....

zupanic

zupanic (hodnocení, recenze)

ten koniec s obrazom mohli lepsie spravit...:/ prisli o moju hviezdicku!:D

Angie91

Angie91 (hodnocení, recenze)

Přečtěte si knížku, to je úplně jiné kafe - velice kvalitní a velice dobré!!!

terulka

terulka (hodnocení, recenze)

Jediné pozitivní na filmu byl pro mne: Ben Barnes, jakožto úžasný a krásný herec...jinak nesnáším horory - i když tohle bylo proti jiným ještě stále slabší. Nelíbil se mi děj a už vůbec ne konec - asi mám raděj "happy end" ...no nic...už nikdy víc :) Bena mám raděj jako prince z pohádek C.S. Lewise :)

poppysonnet

poppysonnet (hodnocení, recenze)

porky: Porky, to není pravda, protože na začátku filmu vypadá Ben Barnes jako ňouma, co neumí napočítat do pěti, ovšem ke konci hraje úžasnýho záporňáka!

poppysonnet

poppysonnet (hodnocení, recenze)

Metlina: Uvažuji o půjčení knihy, protože jak jsem již řekla, pointa příběhu se mi líbila... A je tedy pravdou, že Ben Barnes je jeden z mých nejoblíbenějších herců poslední doby, zde se mi jeho projev nezamlouval, ale stvárnil to parádně... Jen mi to k němu nesedělo! :/

poppysonnet

poppysonnet (hodnocení, recenze)

Právě jsem ten film dokoukala a musím říct, nic moc... Herecké obsazení se mi zalíbilo, stejně jako pointa příběhu... Ze začátku to bylo trošku nudný, pak to začínalo být napínavý a snad nejhorší na tom celém příběhu byly ty milostné hrátky... Možná bych k tomu drama/horor(nechápu, kde byl ten horor, protože já se obvykle hororů bojím a tady jsem se smála) dopsala erotika, páč mi to opravdu v půli příběhu tak připadalo.... A co mě nejvíc dostalo byl ten konec. Úplně trapný převtělení z toho obrazu do Doriana a vybuchnutí místnosti... Tleskám, to bych to možná i já líp zfilmovala.... Každopádně, Bena Barnese mám ráda, a ač mi nepřipadalo, že je tato role jeho nejlepší( ale zvládl to skvěle), jdu se kouknout na satyrickou komedii Easy Virtue, snad mi to alespoň trochu zlepší náladu! :)

Angie91

Angie91 (hodnocení, recenze)

Možná jste to už rozebírali, ale mohla bych se zeptat, kde by se film dal vidět? Když nebyl ještě v kinech a na DVD asi taky ne... Díky za odpověď

Schumi156

Schumi156 (hodnocení, recenze)

Sice bývá skoro zákonem, že kniha je lepší než film, ale doopravdy jsem od toho čekala trochu víc.

Metlina

Metlina (hodnocení, recenze)

Teda... Ani nemůžu říct, jestli se mi tohle zpracování líbilo, ale do knížky má hodně daleko kvalitou i dějem. Rozhodně nedoporučuju jako náhradu četby třeba k maturitě:D Ale je fakt, že Barnes to zahrál docela dobře. Jsem ráda, že v tom nehrál nikdo z herců, které mám obzvlášť ráda:D

FiDik

FiDik (hodnocení, recenze)

tenhle film mi pomohl pochopit knihu, urcite mam hodne veci, co bych vytkl, ale stejne je to pecka

gregis

gregis (hodnocení, recenze)

Knihu sem bohužel nečetl, ale než zemřu tak ji přečtu. Film je velmi dobře zpracovaný a vystihuje svoji dobu. Výkony herců se mi velmi líbí.

Migela

Migela (hodnocení, recenze)

mě tento film přišel hodně dobrý,pravda trochu zrychleny děj,ale do 112minut filmu se jim to podařilo dostat bravurně.Jinak Dorian v podání Bena byl překvapivě dokonalý.Naopak si neumim představit blondáka který by stále vypadal jako anděl.Myslím že volba herce do postavy Doriana byla super.

Sedri

Sedri (hodnocení, recenze)

Od filmu jsem čekala trochu víc, myslela jsem, že bude napsaný přesně podle knihy, kterou miluju, bohužel mě celkem zklama, vypadá to, jako by scénář jen lehce kolem Obrazu Doriana Graye prošel, ale zase si to vynahradil skvělým obsazením herců, co mě ale nejvíce překvapilo, byl výkone Bena Barnese, který umí úžasně zahrát neviného chlapce, tak i později ostříleného požitkáře, proto 5 hvězd..

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Alastair

Alastair (hodnocení, recenze)

Allien.9:Tajemnější asi byl ale když už se to dělá podle nějaké předlohy,tak by měli důležité věci nechat tak jak jsou a ne totálně změnit hlavní postavu.

Allien.9

Allien.9 (hodnocení, recenze)

Alastair: Ano. Ale jak mě vždy měnění visage postav ubíjí, tady jsem nevýslovně šťastná... Dorian je v mých očích prostě tajemnej a ne vyblitej blonďák!!!;-)

Brasi

Brasi (hodnocení, recenze)

Allien.9: Asi máš pravdu, že nevztahovat to k předloze, byl by to i pro mě obstojný film, ale - k adaptacím svých oblíbených knih, bývám prostě kritický. btw U některých filmů stačí, že plynou. :)

Allien.9

Allien.9 (hodnocení, recenze)

Brasi: No vidíš... A mně se ten konec právě líbil!:-D Ale jisté zakčnění příběhu tu opravdu bylo. Nicméně si nemyslím, že by bylo zas tak moc na škodu. Kniha je především filosofická a pochybuji, že by ji někdo dokázal zfilmovat tak, aby byla věrná předloze a zároveň měla spád.

Brasi

Brasi (hodnocení, recenze)

Allien.9: Mně na tom přijde nehorázný "zakčnění" příběhu, nevynucený a zbytečný změny určitých detailů (ale pořád to jsou, řekněme, /jenom/ detaily) a těžko opomenout kompletně zprzněný konec, který mmj. ve filmu vyznívá úplně odlišně než v knize (ale to, přiznávám, může být jenom můj dojem). Rozhovory bych tomu naopak moc nevytýkal - to by ten film musel mít dvojnásobnou stopáž, aby byly doopravdy echtovní. :) Knihu mám taky moc rád, ale tohle už si rozhodně víckrát nepustím.

Allien.9

Allien.9 (hodnocení, recenze)

Skrk: Knihu mám strašně ráda, film je nakonec (a překvapivě) za ****. Nechápu, co vám na tom přijde tak strašné... Základní linie je zachována, pár scén je vyloženě eňo-ňůňo, atmosféra ucházející. Některé postavy jsou sice jiné (viz. můj knižní oblíbenec Basil) a filosofické rozhovory značně okrájené, ale to se vsákne. Pro mne velmi dobré převedení knihy na plátno.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Skrk

Skrk (hodnocení, recenze)

Domýšlet? Vždyť to na geniální Wildeovu předlohu nebralo ohledy!

Allien.9

Allien.9 (hodnocení, recenze)

le poulet: No, nejspíš to vůbec nebude...:-(
P.S.: Taky jsem to viděla v angličtině bez titulků a rozumněla jsem skoro všemu (zbytek se dal krásně domyslet - zvlášť, pokud jsi četla knihu).

le poulet

le poulet (hodnocení, recenze)

Já nevím, jestli jsem tak slepá nebo blbá, ale nějak mi unikla česká premiéra - takže buď už byla a já JSEM slepá a blbá a nebo ještě ne a v tom případě - kdy bude? Viděla jsem prvních 45 minut v angličtině a rozumněla asi tak dvě tři slova...

Skrk

Skrk (hodnocení, recenze)

Zk****lo to knihu jen co se dalo. Je to jakoby druhá "Lady Fuckhingam", která prý je další dílo O.Wildea.Já tomu ale nevěřím. Kdo přečte pochopí, jelikož to není jeho styl a navíc kniha je příliš erotická.

Skrk

Skrk (hodnocení, recenze)

Takže můžu s potěšením říct,že film je děsný průser.

mahler

mahler (hodnocení, recenze)

Nebýt rozřezaného těla, červa co leze z plátna, vlaku a hořícího pokoje bylo by to dobrý. Ty vyjmenované prvky mě v tom filmu pěkně s****

moviefilm

moviefilm (hodnocení, recenze)

Elissabet: Vzhľadom na popularitu Van Helsinga si myslím, že nie si sama...

Allien.9

Allien.9 (hodnocení, recenze)

Je to dokonalý béčko. Co jinýho taky čekat od smíchaniny vlkodlaků, upírů, Frankensteinova monstra, neohrožených hrdinů a dalších věcí? Tyhle filmy prostě můžu (v dnešní době je jich dost málo). A který je KVALITNÍ? Hahaha... Pro mě snad jen série Underworld. Btw... V kině to bylo v té době perfekt.
Jinak... Podle tvého profilu soudím, že drama 4ever. Pro mě taky, ale člověk musí občas vypnout a pustit si něco ala Van Helsing.;-)

moviefilm

moviefilm (hodnocení, recenze)

Allien.9: A co na tom je cool??? Uz viacery mi to povedali, no neviem na tom najst nic "cool"...

moviefilm

moviefilm (hodnocení, recenze)

Vizuálna stránka veľmi solídna (až na tú strašnú, vzhľadom na dobu príliš modernú hudbu), len dúfam, že to nebude ďalší Van Helsing...

Reklama

Reklama