Reklama

Reklama

Iron Sky

  • Finsko Iron Sky (více)
Trailer 1

Příběh filmu je zasazen do budoucnosti a jeho hlavními protagonisty jsou nacisté, kteří se v posledních chvílích druhé světové války ukryli na odvrácené straně Měsíce, kde plánují návrat na Zem. Během 70-ti let přísného utajení nacisté postavili vesmírnou pevnost s mohutnou flotilou létajících talířů. Když americký astronaut James Washington přistane se svým lunárním modulem blízko tajné nacistické základny, měsíční Führer se rozhodne, že zářivý moment ovládnutí Země nastal. (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (879)

lamps 

všechny recenze uživatele

Parodie na sci-fi, ve které je prostě všechno! Karikatura na nacisty, karikatura na srandovní bezdomovce z Armageddonu či Dnu poté, karikatura na morálně založené a hrdinské americké prezidenty nebo na moudré ministry obrany.... A takřka všechny jsou perfektní. Má to své mouchy v lacinosti některých triků či střihových sekvencí, ale takhle šíleně zábavná story, nádherně postihující rozpolcenost dnešního politického světa, pro který jsou mimozemští náckové mnohem menší hrozbou než vlastní ego a mocichtivost, si kvůli tomu nezaslouží znehodnotit. Vizuál navíc ve většině případů vypadá opravdu draze, závěrečná akce má spád a dokonce i lehce dramatický efekt a dva kladní hrdinové jsou výborní, jeden svým překvapivě snesitelným černošským vtipem a druhý neskonalým půvabem a roztomilostí (Julia Dietze by si zasloužila prorazit i v Hollywoodu). Jenom ten Adolf mi tu chyběl, jeho karikatur není nikdy dost... ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

nenaplnil všechna očekávání, ze začátku jsem přes všechna varování hledal ten velkolepý vážný feeling trailerů, ale rozhodně nezklamal ani náhodou. Už jen vidět zase nějakou opravdu povedenou vesmírnou bitvu je pro mně velký plus (a tady je to jak ze Star Wars - palce nahoru), a celková stylizace je opravdu úžasná, také stavba scén a další technické záležitosti jsou na nezávislý film za pár šupek opravdu více než dobré. Herecké výkony správně přemrštěné až naprosto šílené, ale všichni hrajou jak jen můžou a Renata je kost :) Po příběhové stránce to ale žádná sláva není, všechno je jen načrtnuté, k zvratům přichází příliš rychle a samotné hlavní téma filmu - invaze nacistů a převzetí Země úplně úplně odbytá.. Prostě bych dal půl království za o hodinu delší film, kde by pod slupkou všeho sarkasmu, satirických pokusů a narážek, došlo i k nějakému opravdovému dramatu. Ale nestane se a všechny ty parádní scény a monology ala "svět je nemocný a my jsme doktoři" vyzní docela do ztracena... Také si člověk v takové rychlosti ani nemůže pořádně zvyknout na postavy, a i když to asi není taková chyba u těch všech figurek, důležitých pouze pro vyjadřovanou myšlenku, aspon bych se trošku více věnoval hlavnímu duu. A jak tedy funguje ta politická satira, které tvůrci obětovali tak mnoho? No, šlo to dotáhnout ještě trochu jinde a na jiný level, ale Finové aspoň vyjádřili ty nejdůležitější problémy, kvůli kterým americkou politiku a její způsoby mnoho lidí zrovna nemiluje. At už otravná, ambiciózní, mocichtivá variace na Palin, nebo diktátorsky se chovající generál či mlžící a veskrze slizký ministr obrany - všichni odkazují: My jsme páni Země, sebereme si, co chceme, vydrancujeme zdroje, dobudeme země, porušíme jakoukoliv dohodu, protože vy jste nicky a my máme atomovky... Parádní scéna ukazující na mírumilovnot a spolupráci mocností je "posily". A pak závěr :) Úplně poslední scéna tomu dala doslova hřebíček do rakve a přitom ukázala, o co se opravdu tenhle film snažil. Zpracováno ne zcela korektně a na dřeň už vůbec ne, spíše jen takové nadhledové chození kolem horké kaše, ale snaha se cení. Finský zástupce je best, stejně jako ten severokorejský :)) PS: celý film jsem čekal, kdy se ozve ta skladba z traileru a nic.. Zato bych byl skoro schopen snížit hodnocení :D PPS: opravdu pobavila nacistická verze Diktátora a potěšil meteorblitzkrieg ()

Reklama

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Rád by som Timov "Iron Sky" počastoval tými najprívetivejšími prívlastkami pretože sa jedná o síce prosté, ale za to úprimné remeslo, ktoré sa na nič nehrá a snaží sa rukami-nohami naplnovať to, čo si predsavzalo - byť fandovskou potechou, dôkazom geekovského espritu. V určitom kontexte sa mu to aj darí - nie že nie - máme tu brakový námet dotýkajúci sa obľúbených árijských končín (konečne vieme, kam zmizli nacisti po roku 1945), nazvymeto tendenciu campových výstupov (vedie fräulein Richter, sekunduje blonďák Washington, kruh uzatvára prkenný SSáček zdarma Otto), zámerne papundeklovú digitalizáciu (upomínajúcu na to najlepšie od ranného Intelu) a podceňovaného šviháka Udo Kiera, ktorý je pri takýchto video projektoch takmer vždy po ruke. Problém tkvie v tom, že nedočkavé obecenstvo namlsané bloggerskými šepkandami (priznám sa, že trochu aj spolu so mnou) čakalo čosi štylizáciou temnisté/satiricky prešpekulované a teda z prívalu kondenzovaného debilizmu ostalo primerane ovalené. Nedomyslená montáž záberov, diletantské pokusy o uťahovanie si z U.S.A. a občasná dialógová vata len podtrhujú, že ani tak zďaleka nejde o Bčko ambiciózne - s prípadnými nábehmi na kultovosť, citovanie či hĺbkové rozoberanie, ako skôr o Bčko elementárne, tzv. viralové - spĺňajúce funkciu dočasného, no pekne vyhaluzeného úletu. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Podivné dostaveníčko Finů, Němců a Australanů nad nacisty z odvrácené strany Měsíce. Trailer, ostatně důvod, proč jsem se na Iron Sky podíval, byl dost slibný. O to smutnější pak bylo Iron Sky sledovat. Za pochvalu jistě stojí (opravdu jen) pár vtipných momentů, mimořádně přitažlivá Dietze a triky, jsouce snad až nepřiměřeně dobré na takové béčko. Co jistě pochvalu nezaslouží je scénář a výběr ostatních herců. Za všechny připomenu snad nejhnusnějšího černocha/bělocha, kterého jsem kdy viděl... Škoda toho, potenciál zde byl jistě mnohem větší... 50% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Iron Sky je skvělý levný finský bláznivý film. Koncept nacistů, kteří se po porážce v druhý světový válce přestěhovali na měsíc je sice originální, ale samozřejmě hodně přepálený. Je jen na divákovi, jak k filmu bude přistupovat ještě než film vůbec zapne. Řekl jsem si, že není od věci si občas odpočinout od předražených hollywoodských blockbusterů a tento počin k tomu přímo vybízí. I když jsem se na konci celkem nudil, tak to není tak úplně chyba filmu, ale mé náladě a vyčerpanosti z neustálého sledování filmů. Nevím jak to udělali, ale finální bitva je prostě epická. Ono vůbec způsob efektů leckomu nemusí sednout, ale mě to celkem vyhovuje...90% ()

Galerie (116)

Zajímavosti (24)

  • V roli finského vyslance v sídle OSN se objevuje producent filmu Tero Kaukomaa. (Conspi)
  • Automobil s označením "führer" je klasický Volkswagen typ 1, všeobecně známý jako VW Brouk. (Adrai)
  • Po závěrečných titulcích následuje ještě jedna scéna. (JerryMalfoy97)

Související novinky

Be2Can: unikátní přehlídka festivalových filmů

Be2Can: unikátní přehlídka festivalových filmů

30.09.2014

Berlín, Benátky, Cannes – tři prestižní mezinárodní filmové festivaly, které každoročně přináší divákům to nejzajímavější ze současné filmové tvorby. Společnost Film Europe Media Company přinese… (více)

Tvůrce Iron Sky zpátky ve vesmíru

Tvůrce Iron Sky zpátky ve vesmíru

19.11.2012

Ale tentokrát to nebude taková sranda. Alespoň pokud nemáte hodně morbidní smysl pro humor a nedokážete se smát třeba u komiksu Lobo. Jeho tvůrci Keith Giffen a Alan Grant totiž stojí za komiksovou… (více)

Reklama

Reklama